fredag 26 april 2019

Asta, du är rasist.



Väldigt lite i livet är svart eller vitt.
Särskilt inte komplicerade samhällsfrågor.
Jag har vid ett flertal gånger blivit anklagad för att vara rasist när jag på nätet diskuterat en viss specifik fråga. Jag känner inte igen mej i den beskrivningen.
Frågan gäller utvisning av kriminella invandrare.

Min inställning i korthet.
Medborgarskap är medborgarskap. Oavsett om du har bott här sedan sjutton generationer tillbaka eller om du kommer från Långtbortistan och fick det förra fredagen.
Vi kan inte ha olika medborgarskap med skilda laddningar och värden.
En medborgare är medborgare. Punkt.
Detta oavsett om hen kandiderar till ett Nobelpris eller riskerar livstids fängelse.
Det är livsfarligt i ett samhälle om olika individer är olika mycket värda.
Kommer nog fler inlägg på det temat apropå demonstrationen för hemlösa pensionärer "som byggt Sverige" nyligen...

Men. En människa som kommer hit från ett annat land och grovt utnyttjar vår gästfrihet och välvilja och begår allvarliga brott... ex våldtäkt, mord, misshandel, rån... har förverkligat sin rätt att vara här.
Frågan har aktualiserats... igen... i och med den man från Somalia som dömts för att ha våldtagit en ung kvinna. Han HAR medborgarskap i Somalia och är således deras ansvar. Jag skiter ganska högaktningsfullt i hur de hanterar detta.
Min bror mördades av en utländsk medborgare. Denna man har begått flera grova brott i Sverige. Han kan inte utvisas då han är statslös.
Mmm. Det är beklagligt. Han tillför ingenting gott överhuvudtaget till detta landet men jag förstår att statslösa inte kan utvisas för vart ska de föras? Vem förtjänar dem mer?
Och ja, jag är medveten om att de allra allra flesta som kommer hit från andra länder är precis lika skötsamma som svenskar. Det är inte det eller dem jag pratar om här.
Men jag skiter faktiskt i hur deras hemländer tar emot de här kriminella återvändarna. Jag struntar i vilka risker de utsätts för, det är ett VAL att våldta eller mörda någon och människor som kommer hit skall informeras dag 1 om att vi kräver att de inte begår allvarlig brottslighet.
Men säger då demokratisk vän av ordning, det fina eller kanske svåra med demokrati och mänskliga rättigheter är att det gäller även rövhål och det är då i detta som jag anses rasistisk.
Och ja, jag håller med. Inte om att jag är rasist men att det är komplicerat.
Att man inte kan välja gottebitarna i mänskliga rättigheter och avstå de andra.

Vad tycker ni?

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare