torsdag 23 augusti 2018

Jag har inte sett Uppdrag Granskning

Bildresultat för våldtäkt

Nä precis. Jag har inte sett Uppdrag Gransknings senaste avsnitt, och får man väl säga tydliga inspel i valrörelsen, om att vilken etnicitet våldtäktsmän har.
Jag har inte riktigt lyckats bli av med det senaste illamåendet UG framkallade när de på bästa sändningstid sände snyftreportage om Fredrik Virtanen, känner att jag måste hämta mej där ytterligare en tid innan jag pallar se mer från den redaktionen.
Men, jag har förstås inte kunnat undgå att läsa om programmet och slutsatsen framförallt vita män drar av programmet. Det är omöjligt om man inte bojkottar samtliga sociala medier att missa.
Det är väldigt mycket "Vad var det jag sa" och väldigt lite analys om bristfälligheterna i siffrorna. Jag hade kanske inte väntat mej nåt annat.
Det hade förmodligen inte Uppdrag Granskning heller.
Julen kom tidigt i år Jimmie Åkesson. Grattis.
Vita människor... och i huvudsaken då de med kisseslang... undrar ironiskt hur många av de 42% "svenska" våldtäktsmännen som hade två svenska föräldrar.
Tja, förmodligen 0%. För det vet ju vem som helst att innan invandringen, när det nu var, förekom inga våldtäkter i vårt land. Det är ju känt sedan gammalt att svenska män har en fläckfri kvinnosyn.

Uppdrag Granskning drar slutsatser på de enstaka procent av alla våldtäktsanmälningar som leder till fällande dom. De lyckas inte tydliggöra för majoriteten av de som ser på programmet vad den skillnader de får fram beror på.
Detta är inte några hobbyjournalister på lokaltidningen i Eslöv. Detta skall vara landets vassaste hjärnor på landets mest prestigefyllda nyhetsredaktion.

Om någon nu skulle förledas att tro att jag med ovanstående rader menar att svenska män är värre än ex arabiska eller asiatiska män så läser ni mina rader som fan läser bibeln.
Våld och sexuellt våld mot kvinnor möjliggörs och frodas i patriarkala samhällen. Och ja... Iran, Saudiarabien, Kina, Finland etc är mer patriarkala samhällen än Sverige.
Det som gör mej på allvar förbannad är när man inte klarar av att 1.) granska sej själv och sin egen närmiljö 2.) väljer att veta bättre än kvinnorna om vad kvinnor utsätts för.
Jag är inte bekväm med att på kvällen hoppa in i en taxi som körs av en svartmuskig man.
Jag blir lika jävla obekväm om en blond och blåögd man går bakom mej i sommarnatten.
Jag litar inte på okända män. Inte av någon etnicitet. Av goda anledningar.
Jag kan, trots att de män som genom åren förgripit sej på mej, med start när jag var 9-10 år samtliga varit svenska inse att detta inte är ett svenskt fenomen.
Det är orsakat av patriarkala strukturer och en sunkig machokultur som finns i alla länder trots att våldtäkter på kvinnor är socialt accepterat i väldigt få.
Men när en våldtäktsman heter Niklas (som våra två värsta våldtäktsmän genom tiderna heter) då menar många att "de är sjuka i huvudet."
När våldtäktsmannen heter Ali är det en del av hans kvinnosyn.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare