fredag 14 juni 2019

Hur ser det ut i dessa skallar?

Bildresultat för sverigedemokrats hjärna

Funderar lite på hur det ser ut i huvudet på en sverigedemokrat.
De säger att de inte vill slänga ut alla invandrare de säger att de måste integrera sej när de i själva verket menar assimilera sej... ta seden dit man kommer helt enkelt.
Eller hur? Det är vi alla överens om va?
Men...

... de är emot anhöriginvandring så människor som är här ska slå sej till ro och kämpa med att bli dugliga lojala samhällsmedborgare med sina barn eller makar i annat land.

... de vill slopa hemspråksundervisningen trots att all forskning (ja, all!) visar att det är betydligt svårare att lära sej ett nytt språk utan goda kunskaper i sitt modersmål.

... de vill kraftigt dra ned anslagen till svenskundervisningen (SFI) för vuxna.

... de motarbetar kort sagt varenda förslag om integreringsprojekt som läggs i riksdagen.

... de vill ha olika värde på medlemskap beroende på var du är född någonstans

... de är för tillfälliga uppehållstillstånd vilken en lekman som jag vågar gissa inte leder till ökad motivation att lära sej ett språk, skaffa en utbildning, arbeta och ta lån.

... de stödjer alltid och konsekvent förslag om förbud av slöja, separatistiska tider på badhus och annat vilken en idiot kan räkna ut leder till att kvinnor tillhörande dessa grupper kommer ut i samhället i mindre utsträckning.

... de vill slopa statligt stöd till kvinnojourer vilket leder till att färre kvinnor av alla etniciteter men särskilt de som inte har den svenska kvinnans sociala nätverk blir kvar hos våldsamma män. 

Integration nämns inte ens i Sd partiprogram. I budgeten som las före valet ville de skära ner 20 miljarder på integrationspolitik. Är det inte lite... märkligt? för ett parti som ständigt pratar om hur viktigt det är att anamma en svensk approach?

Samtidigt undrar jag...

... om alla dessa svärjevänner som valt att "fly landet" till exempelvis Thailand tar seden dit de kommer? Lär sej språket. Bor bland thailändarna. Sätter sina barn i thailändska skolor. Inte lever på bidrag från Sverige utan arbetar för sitt uppehälle.
Jag förutsätter att det är så men jag vet inte så därför ställer jag frågan?

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Tycker du att det fungerar bra i Sverige? Många infödda svenskar emigrerar, planerar själv för det och vi är två högutbildade personer. Vi vill inte bli gamla här! Emigration i kombinationen med invandring, det fungerar inte. Vilka ska försörja alla? Hur många jobbar dessa? Heja SD!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vad synd att du inte tog dej tid att svara på något av det jag skrev.
      Önskar er lycka till med flytten. Det är bra. Trivs man inte i ett land och bara ser problem så ska man flytta. Bättre för er, bättre för oss som bor kvar. Jag tar för givet att ni lever som ni lär? Se sista stycket på mitt inlägg.
      Trots att du inte svarade på en enda av mina frågor ska jag svara på dina.
      Ja jag tycker att det fungerar bra i Sverige. Det finns inte ett enda land i hela världen som inte har några problem men Sverige är ett av världens absolut bästa länder på en rad områden. Det är ju inte jag som säger det eller ens Stefan Löfven. Det säger en mängd internationella undersökningar.
      Och jag älskar mitt land. Det finns inget land i hela världen jag hellre skulle vilja bo i.
      Vilka ska försörja alla säger du? Tvivlar på din högskoleutbildning för om du var beläst skulle du veta att just DET är ett skäl till invandring. Vi är en åldrande befolkning och kan inte försörja oss själva.
      Ok. Vink vink. Må så gott i ert nya hemland.

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare