söndag 7 maj 2017

Asta recenserar "Svenska gummistövlar" av Henning Mankell

Svenska gummistövlar (inbunden)

I perioder läser jag väldigt mycket. Andra perioder inte alls. Ibland har jag svårt att finna ron att läsa. Men lusten återkommer alltid, förr eller senare.
Framförallt sommarhalvåret läser jag mycket. En god bok, eller till å med en halvdan bok, erbjuder en avkoppling som är svår att få på annat sätt.

Nu har jag läst Henning Mankells "Svenska gummistövlar" som är en fristående fortsättning på "Italienska skor" som jag inte läst. Men det fungerade fint ändå.
Jag har läst ett antal böcker av Mankell tidigare och gillar honom bäst när det inte är deckare. Kanske för att jag över lag inte gillar den genren.

"Svenska gummistövlar" handlar om den pensionerade läkaren Fredrik som bor ute i skärgården. En natt vaknar han av att huset är övertänt. Han flyr ut med bara ett par omaka gummistövlar på sej. Allt annat går förlorat i branden.
Romanen handlar att åldras, att fortfarande längta efter kärlek och närhet, relationen till dottern Louise som Fredrik fick kännedom om först när hon var vuxen men oxå om mysteriet med branden som visar sej vara anlagd.
Fredrik blir själv misstänk och snart brinner det igen.

Det är en stillsam roman som inte gör något större väsen av sej.
Den var inte någon favorit men ändå en berättelse att uppskatta i stunden.
Jag ger den 3+ i betyg.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare