fredag 26 maj 2017

Snart så

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

Om två veckor... eller sex arbetspass... går jag på sommarsemester.
Lite tidigt, jo jag vet, men vi har tre perioder och jag blev lottad att välja sist och då var juni kvar. Så de tre sista veckorna i juni ska jag tanka kraft för ett år framåt.

Jag hoppas så att jag har vädret med mej. Juni kan ju vara jättefint. Jättefult med dessvärre. Det är det som ÄR med den svenska sommaren. När den är fin är den bäst i världen men dessvärre vet man aldrig. Vi svenskar är unikt väderfixerade, vilket inte är så konstigt. Under några få veckor väcks drömmar om ett socialt uteliv, när vi ska grilla/ bada/ umgås/ dricka rosé/ leva upp och ut. Tanka D-vitamin och bränna så vi klarar ett halvår i nästan kompakt mörker.
Att inte få sol å värme på sin semester är lite av en katastrof men i värsta fall så har jag ju alltid den där veckan på Kos i augusti när jag VET att solen kommer att skina och havet vara ljummet.

Jag längtar faktiskt efter semester.
Visst har jag haft enstaka veckor lediga, senast nu när vi var i Barcelona, men tre veckor i stöten var flera år sedan jag hade.

Jag tänker framför allt hinna med...

Läsa mkt böcker. Lagom till semestern skall jag utnyttja Bookbeats erbjudande om två veckor gratis. Jag är läsartypen som gillar riktiga böcker men nu ska jag ge ljudboken en chans. Oxå. Jag tänker läsa riktiga böcker med.

Umgås med vänner. Spontanträffar på stan. Vinkvällar på altanen. Nån fest må hända. Jag behöver se om mina vänner. Jag hoppas hinna träffa lite avlägsna vänner som världens bästa handledare Johanna och kanske min superhero Nina.

Sola. Jag vill nyttja mina snygga bikinis och bli brun.

Springa. Jag tänker mej att jag skall förena ljudboksambitionen med springambitionen. Första boken jag tänker lyssna på är en som jag hört mycket gott om. "Hjärnstark". Om motions påverkan på hjärnan.

Allmän vardagslyx. Ni vet... sovmorgon. Middagslur. Grilla allt från ekoentrecote till hotdogs.

Umgås med barnbarn. Mitt äldsta barnbarn skall gå på simskola så jag hoppas kunna avlasta hennes mamma med att antingen gå dit eller oxå passa småsyskonen under tiden. 

Bada är väl dessvärre inte att tänka på, jag doppar mej ogärna om det är under 20 grader och Winnerbäck har ingen turné i sommar så där blir det torrskott men nån liten utflykt skall jag väl få till.

Vad ska du göra på semestern?

Puss/ Asta


5 kommentarer:

 1. På min semester tänker jag bland annat träffa dig! <3

  SvaraRadera
 2. Du drar alltså på semester strax innan jag är beräknad... Hur tänkte du där?

  SvaraRadera
 3. Jag är hemma till dess. Lugn och fin nu. Puss

  SvaraRadera
 4. Kjøre bil til Luleå fra Norge, innom Nora, Umeå med mer.

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare