måndag 6 mars 2017

Ska vi tala om underliv?

Bildresultat för fitta

Hej!

Jag tänkte vi skulle tala om underliv idag.
Jag "hänger" i feministiska kretsar på nätet och där är det i stort sätt allmänt vedertaget att kalla det kvinnliga könsorganet för fitta alternativt fitty.
Jag vet inte om det har med att jag är några år äldre än flertalet, jag anser mej inte pryd i andra sammanhang, men för mej är fitta ett fult ord.
Snudd på vulgärt.
Och vulgära ska ju vi kvinnor absolut inte vara, nej fy på sej.
Jag försöker vänja mej, smaka på ordet, och kanske erövra det så småningom men för mej är det fortfarande obekvämt att använda.
Ett ord män använder som skällsord.

Jag måste säga att jag genom åren har haft svårt att finna ett vettigt namn på det kvinnliga könet... och tyvärr är jag inte ensam.
Snopp/ penis och kuk är allesammans helt acceptabla benämningar på det manliga könsorganet. Där råder inga konstigheter.
Men för flickor/ kvinnor är det inte så.
Jag har använt underliv i vissa sammanhang, fiffi eller muttan i andra. Framstjärten när jag vill skoja till det.
Nu mera har jag bestämt mej för snippan som känns minst kliniskt och samtidigt inte fånigt.
Det är det minst dåliga, men lite för sött å näpet.

Jag minns när jag kom in i puberteten, när snippan upphörde att vara vilken kroppsdel som helst. Började med sex alldeles för tidigt, fysiskt en kvinna, i huvudet ett barn.
Jag tyckte snippan var så pinsamt ful, vanskapt rent av. Den såg ut som en uppochnedvänd tuppkam med blygdläppar som krullade sej ut utanför. Inte alls som min enda referens av  snippor, de jag sett i porrtidningar. De snipporna var släta, rosa och ingenting stack ut, de var som en barnstjärt och hur kunde jag veta att det inte var mer rätt än utseendet på min?
Sexualundervisningen i skolan var under all kritik och internet fanns ju inte så som idag när det går att googla på gott å ont.
Jag hade våldsamma komplex för det här och hade jag varit ung i den tid vi har nu hade jag säkert hakat på intimkirurgi så som många unga kvinnor gör idag.

Som ung vuxen kom jag över det där. Ja, den är ful men den visas ju inte upp på torget heller  typ.
Det var först på senare år... nån gång efter trettio kanske... som jag insåg att alla ser olika ut å det är helt okej. Det har ingen som helst påverkan vare sej på funktion eller på att attrahera en partner.
Och inte för än jag mer uttalat och genomtänkt blev feminist insåg jag vilken kraft snippan har. Vad den kan! Den kan klämma ut en hel jäkla människa och sedan återgå till att bli... nå ja... nästan som innan.

För mej är snippan symbolen för kvinnlighet och vad det står för.
Styrka, power och anpassningsbarhet.
För att kvinnan är det starkare könet!

Puss/ Asta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare