måndag 3 juni 2013

Gubbslem å yngre dreggJag har varit med om sexuella övergrepp när jag var barn å tonåring.
Grova grejer. Jag har skrivit om det förut.
Ändå är det nåt helt annat som ploppar upp i skallen på mej när jag läser ett inlägg hos Lady Dahmer om män som tar sej friheter.

Jag var på krogen här i stan med tjejkompisar. Det är rätt länge sen, kanske 10 år sedan.
Vi var som sagt ett gäng vänner som gått ut för att umgås med varandra och vi var rätt ointresserad av de andra gästerna... i synnerhet skitpackade karlar.
Trots att vi var tydliga med det ointresset fick vi om å om igen närmanden av män på dansgolvet.
Överförfriskade, svettiga män som tagit av sej på överkroppen, trängde sej emellan oss när vi stod å studsade till musiken för att gnida sina svettiga överkroppar mot oss, trycka ett stånd i svanken på en eller ropa allmänt vidriga saker genom musikdånet.

Till slut fick jag verkligen nog. Gick av dansgolvet och ställde mej i baren där det var betydligt luftigare.
En man kommer fram till mej.
Han ser städad och proper ut. Kan gå utan att vingla. Prata utan att sluddra.
Vi börjar småprata.
Presenterar oss. Han frågar om jag bor här, själv är han och några vänner på genomresa. Vi pratar väder å vind och jag är så LÄTTAD över att möta en normal människa.
Plötsligt säger han: Jag å mina vänner hyr ett rum på Grand. Du skulle inte vilja komma dit så kan vi ha lite skönt tillsammans.
"Ja, du får så klart betalt"
tillägger han när jag stirrar på honom.
Jag minns inte vad jag sa. Minns bara att jag rusade därifrån.
Kände mej så... förnedrad. Så billig.
Tänkte att jag inte ens vaar särskilt utmanande klädd.
WTF?! Som om det skulle ha legitimerat hans beteende.

Sen dess har det då gått rätt många år.
I dag hoppas jag att jag skulle ha dräpt honom på stället. Verbalt åtminstone.
Eller råkat ställa min stilettklack rakt på hans fotrygg med hela min tyngd.
Vad ÄR det egentligen med män?
Vad är det med män som får dom att tränga sej in i slutna sällskap och TRO att vi vill känna deras lem mot vår rygg. Att vi vill bli våta av deras svett?
Vad är det med män som får dom att behandla kvinnor som handelsvaror och tro att allt är till salu och det är okej?
Väldigt få kvinnor skulle bete sej så där. Jag känner nog faktiskt ingen.

Gör du?

Puss/ Asta

4 kommentarer:

 1. Nej, känner inga sådana kvinnor mig veterligen. Har också råkat ut för massor av sådana incidenter. Minns en morgon för många år sedan när jag skulle jobba på ett äldreboende. Samling klockan sju så jag var stressad, hade bara mina stora killar då som var små. Det var sommar och jag bar cykelbyxor ( ja, på den tiden...) och linne. Promenerade igenom ett vanligt bostadskvarter när den ung kille cyklar upp bredvid mig. Han tittar obehagligt på mig, men cyklar förbi och jag får rysningar. Mellan husen är det lite grönt och när husen tar slut ( bara en gräsmatta) ligger där lite stängda butiker och övrigt, så det var inte direkt öde och det skulle ju komma människor i omlopp - men ändå gav han mig en riktig obehagskänsla där så jag reflekterade över min när miljö. Går där husen tar slut som sagt och ser hur han plötsligt svänger upp med cykeln en meter ifrån mig. Då hade han vänt och svängt in på den gården och cyklat runt allting. Han är runt 20-25, alldaglig och ljus. Jag får hjärtstopp nästan när jag ser honom, för det sker så plötsligt att han precis är intill mig. Han frågar mig som om man frågar om klockan: "Vill du knulla?"
  Jag blir ställd, säger bestämt ( rädd om jag ska vara ärlig) att jag faktiskt har barn och man. Går vidare. Jag minns inte, men han avlägsnar sig i alla fall. Skärrad sen berättar jag på jobbet vad som hänt och andra tjejer säger att de också stött på honom. Jag tänker, när går han över den gränsen att bara fråga? Närma sig?
  Jag hörde på Oprah en gång en säkerhetsexpert som sa att det som försätter kvinnor i direkt fara är att de alltid är så artiga och trevliga. Bara människan är så, medan djur flyr direkt vid hotad fara. Kram!

  SvaraRadera
 2. Vad rörigt det blev...Hade bråttom att skriva klart. Men du förstår nog min poäng. ;)

  SvaraRadera
 3. Känner faktiskt ett par kvinnor som är sådana. Men jag vet inte om de ÄR på det viset, eller om de vill provocera, eller om det handlar om tid och miljö.. Med det sagt så vill jag säga att du har helt rätt. Det är oftast män som gör sådär. Varför? Ingen aning..
  Jag har råkat ut för det någongång. När jag var yngre. Män som grabbade tag i mina bröst. Bara sådär. På dansgolvet. Men då grabbade jag tag i deras paket - snopp och testiklar - och klämde till. Tills de stod på knä. Sedan såg jag dem inte mer.
  Hur som helst är det äckligt. Och faktiskt helt ofattbart. Att man tar sig friheter. Att man inte är bättre på att "läsa in signaler". Eller helt enkelt att man drcker så förbannat mycket att man har svårt att skilja på rätt och fel..

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Mhm. Tyvärr är det inte heller bara när män är onyktra som det händer. Men jag har gjort stora framsteg de sista fem åren - det är sällan de slemmiga typerna vågar sig fram på krogen.

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare