torsdag 19 april 2018

Upgrade to Galaxy

Anneli Lodéns foto.

Jag antar ni sett reklamen. En iphonesnubbe som i det dagliga livet jämför sin telefon med flickvännens Samsung och  åker på däng hela tiden... för att slutligen köpa en egen Samsung. Upgrade to Galaxy.
Den reklamen fastnade hos mej. För det är jag som är iphonetjejen.
Iphonetjejen som tröttnade på att den är gjord av glas och ömtålig som fan, som lackade ur på att den stänger av sej i kyla och att det inte får komma nåt vatten på den. Osv.
Så när det var dags att byta telefon funderade jag läääääänge (med reklamen i bakhuvudet) och valde slutligen Samsung Galaxy S9 framför Iphone 8.
Alltså jag kan inte förklara vilket litet minitrauma det varit!
Allt funkar annorlunda. Frustrerande som fan. Iphoneanvändare är ju "mitt gäng" och jag har våldsamt svårt att byta lag vad det än gäller.
Sakta men säkert börjar vi ändå förstå varann.
Det som övervägde i bytet var 1.) kameran 2.) Glasprylen.
Och kameran är... löjligt bra. Systemkameravibbar.
Jag kan inte svära på att jag inte byter tillbaka nästa gång det är dags men i nuläget känner jag mej ändå ganska nöjd.

Idag har jag haft en bra dag. Sover ju bara varannan natt numera och i natt sov jag som en sten i 13 h. Kan inte sluta att fascineras över vilken skillnad det gör.
Jag har varit pigg, glad och harmonisk hela dan.
Gjort ärenden, storhandlat, lagat mat, sprungit (premiär), gått promenad med hunden och trots huvudvärk varit positiv och lugn i själen.
Att sova gör verkligen under! Gud, vad jag är avundsjuk på er som gör det varenda natt. Jag är jäkligt sällan avundsjuk men DET är jag väldigt avundsjuk på.

Dagens insikt: Var i blomsteraffären. Diskuterade pelargon med ungt affärsbiträde. Sa:
När jag var ung tyckte jag pelargon var en riktig kärringblomma men nu älskar jag den.
(Två sekunders eftertanke) Fast å andra sidan, jag har kanske hunnit bli kärring...

Puss/ Asta

Berätta gärna om era telefoner, pelargoner, sovvanor eller annat.
3 kommentarer:

 1. Ska också byta till Samsung för jag blir också skogstokig på det eländiga iphone-batteriet. Jag sover mer varannan vecka. Alltså ena veckan sover jag bra varje natt och nästa vaknar jag med migrän varje natt. Jag blir fashinerad över hur otroligt klumpig och korkad jag blir när jag inte får sova. Tröttsamt!
  Bonnie

  SvaraRadera
 2. Har bytt från Samsung till Iphone pga av min son som är "tekniknörd" Alltid köper det senaste.. Har nu en Iphone 6 x plus, vägrade köpa hans 8 då jag är nöjd med min telefon och inte orkar byta och lära mig alla nya finesser som ständigt tillkommer. Kul med bra mobilers kameror där man tar bilder i farten i vardagen, men vill jag ta bra bilder är det systemkameran med olika objektiv som gäller för mig fortfarande. Efter det jag beviljades livränta efter min sista sjukskrivning håller jag på att sova "ikapp" den tidigare stressen. Kan sova upp till 12 timmar nu när jag slipper alla krav....Var rädd om dig Asta, du måste få sova för att orka...kram

  SvaraRadera
 3. Jag skaffade iPhone 7plus i somras. Batteritiden är det inget fel med, och jag som sjukskriven använder min telefon MYCKET. Kameran är grym och den är vattentät till 1 meters djup! För mig är det heller inget alternativ att byta då alla ’viktiga’ har iPhone och vi facetimear och delar foton välden över. Jag kommer nog alltid vara trogen Apple.

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare