söndag 24 november 2019

Spotta ut eller svälj


Bildresultat för linnea classon

Jag följer ett gäng stora, halvstora och rätt okända feminister på Instagram.
Flertalet av dem har jag följt i många år,
Feminismen i Sverige är självklart större än de stora namnen inom rörelsen men de är ändå inte oviktiga. Cissi Wahlin, Lady Dahmer, Linnea Claesson, Nina Rung, Stina Wolter, Kajan, Eleine Ekswärd å allt vad de heter fungerar som dragplåster, samlingsplatser, inspiratörer, kunskapskälla och mycket mer.
Jag vet inte hur mycket ni, den genomsnittliga läsaren här, följer samma skara människor och hur mycket ni därmed snappat upp men det har pågått olika sorters konflikter inför öppen ridå rätt länge. Gräl där man inte drar sej för att såga varandra jäms med fotknölarna och ta till olika fula grepp för att misskreditera den andra sidan.
Jag har hållit rätt låg profil då jag "tycker om" kvinnor på olika sida av stridslinjen, jag har för mej själv hållit med om å ena sidan å andra sidan och framför allt har jag insett att jag har inte full insyn... inte alla pusselbitar... och kan därför inte ta ställning.
Ändå känns det som att det krävs. Som om det vaktas på vem som kommenterat vad, gillat olika inlägg, låtit bli att avfölja olika personer osv.
Det råder väldigt mycket antingen är du med mej eller så är du emot mej attityd.
Det går inte att tycka att båda sidor, eller alla fem betett sej illa då och då eller att klumpiga kommentarer sagts från olika håll.
Nej nej nej.
Varsegod å välj.
Spotta ut eller svälj.
Det är väldigt sorgligt, det är fjuttigt och fult och framför allt är det förbannat tröttsamt. Och patriarkatet älskar ju det här! Hur kvinnor förgör andra kvinnor!

Nu senast det här med Linnea Claesson. Eller assholeline som hennes konto på Instagram heter. För er som mot förmodan inte känner till det kontot har Linnea där på ett humoristiskt sätt delat bullshit från män. Kommentarer, meddelanden, sexuella övergrepp och trakasserier. Och nu, efter att bland annat en känd podd med två kända kvinnohatande snubbar misstänkliggjort Linnea och kraftigt ifrågasatt henne för den hon är och det hon upplevt så har nätet och i viss mån även pressen stämplat henne som en lögnare.
Det är hemskt tråkigt, inte minst för Linnea då, som nu på flera ställen gått ut och bemött frågorna och kommentarerna, bett om ursäkt... inte för att hon hittat på utan för att hon varit otydlig bla med att hon klippt och klistrat kommentarer, att en del är andra kvinnors upplevelser osv. För mej personligen har jag aldrig uppfattat kontot som något annat.

Men allra tråkigast i den här soppan är inte att Linnea blir ifrågasatt av media eller de här poddande snubbarna. Hon är en offentlig person och måste väl (antar jag?) därmed tålas att synas i sömmarna.
Det tråkigaste är att kända feminister gör gemensam sak med random Sd pack och andra kvinnohatande snubbar att fullkomligt karaktärsmörda en syster innan Linnea ens uttalat sej och förklarat. Sida vid sida.
Alltså vad fan hände?
Detta är EN grej... den kanske av allmänheten mest uppmärksammade... som hänt på sista tiden där jag baxnar över hur klent systerskapet är i de här kända och halvkända kretsarna.
Det är en sak att vara kritisk och en helt annan sak att medverka i nån jävla häxjakt.

Men kanske är det som min äldsta dotter filosoferande sa när vi pratade om detta.
Men så här är det ju hela tiden. Ingen kvinna får tillåtas växa och ta för mycket plats, få för mycket makt för då ska hon plockas ner.
Det gäller inte bara "internetfeminister", det gäller överallt. Inom affärsvärlden. Politiken. I vår vardag. Överallt.
Domen när en kvinna gör ett aldrig så litet fel är så jävla mycket större än när en man trampar i klaveret, konsekvenserna går aldrig att jämföra. Och det är så jävla sorgligt när kvinnor... feministiskt medvetna kvinnor... hjälper till.
Det gör mej... ahh, så trött. Så missmodig. Så uppgiven.
Det ger ungefär samma känsla som att Sd ta med fan är Sveriges näst största parti. Luften går lixom ur. Det är för dumt. För hopplöst. För jävla sorgligt.

Jag försöker komma ihåg att medan kändisfeministerna sitter och slår varann i skallen med gula plastspadar så finns det otroligt mycket orättvisor mot kvinnor som pågår där ute. Feminismen är större än så. Systerskap starkare än så.
Och med det sagt får jag vara glad att jag är en liten okänd bloggare som de där elefanterna inte bryr sej om för annars hade jag precis begått bloggsjälvmord här å nu :)

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare