torsdag 13 augusti 2020

En ljuvlig ras men inte en hund för alla



Dregel hör till rasen. Vissa dreglar mer, andra mindre men alla dreglar och du kommer alltid ha "snorfläckar" i lårhöjd på dina kläder alltid. Vissa material går helbort då fläckarna blir permanenta. Dreglet sitter dessutom på möbler, golv och väggar.

Det är stora hundar. Även om du som jag får en "liten skit" så väger de minst kring 50 kg. Deras breda nacke och rejäla bröstkorg gör dem starka som satan.
Min minsta Ddb (Märta) drog med lätthet upp en tjurpåle.
Detta kan göra det knixigt att få hundvakt.

Är du det minsta lynnig och/ eller tror på begrepp som "auktoritärt ledarskap", dominans å "veta sin plats" så borde du inte vara hundägare överhuvudtaget men det passar synnerligen dåligt med en Ddb känsliga själ.
De skall fostras med vänlighet, humor och kärlek.

Om du vill tävla i lydnad med gott resultat eller över lag anser det viktigt att hunden kommer ögonblickligen och lyder allt du ber om med kvickhet kommer du att slita ditt hår.
Dogue de Bordeaux är intelligenta hundar men de vet bäst själva och att ta ifrån den det kommer att göra er båda olyckliga.
Man måste gilla deras egenhet.

Alla Dogue de Bordeauxer vaktar. Alla. Vissa mer och andra mindre men vaktar gör de.

Individer är olika och det finns alla sorter men generellt sätt är Ddb inte en ras som vill bli gosad med och sitta i knät på kreti & pleti. Däremot är de väldigt lojala och kärleksfulla mot sin flock (som kan innefatta mer än dem de bor med.)

Jag nämnde det innan men de är starka och även om de så klart skall fostras till att inte dra i kopplet har alla mina hundar gjort det vid tillfällen (ex.de ser vilt, en katt, en uppkäftig hund.)

Inte en hund för alla, men en underbar... den bästa... för dem som den passar.

Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. 3 Tips to Make Money from Sports Betting - WorkPaperMoney
    What is it worth to make money from sports betting? 샌즈카지노 If kadangpintar you want to make real money gambling, you'll have to make a หาเงินออนไลน์ small

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare