måndag 27 februari 2012

Lite trött...




... lite ont i huvudet efter ett ganska tufft arbetspass längtade jag ikväll hem, hem till min gamla blogglya på Amelia.
Men jag blev inte insläppt. Tydligen många som har problem med att både skriva, publicera å hitta på Amelia i dessa nya förbättrade dagar. Nej, usch jag ska inte vara bitter.
Bittra damer kring 40 + är inte ett dugg attraktiva sägs det. Hur är det med bittra medelålders män?
Tja, jag har mina aningar men släpper det för nu.
Det FINNS ju faktiskt fördelar med att ev flytta och att bloggar inte går att finna.
"Övergivna pappan" är inte där med sina sinnesslöa inlägg och inte heller hon... tanten...som ständigt låg i topp för att hon skrev statestik om sin viktnegång och mässade på om LCHF s fantastisk frälsning.
Här är ensammare, på gott å ont. Därför förväntar  jag mej...eller närmast kräver... att mina bloggsystrar, läsare, kollegor,grannar som läst i smyg, gamla älskare som följer mej på avstånd, nyfikna i största allmänhet läsaer OCH kommenterar.
Det är er skyldighet nu. Glöm inte bort det!
Ingen människa är en ö.

Jag att jag skulle prata lite bajs med er.
Hör ni töser å pojkar, tittar ni på ert bajs?
Det är nämligen en väldigt billig livförsäkring.
Ansvarsfulla djurägare håller koll på bajset på sina djur men sällan på sej själva.
Jag har haft ont i magen i 10 dgr nu ungefär. Det kommer å går lite granna men är ändå rätt påstridigt.
Duktig sjuksköterska som man är löser man ju allt själv. Eller tror att vi kan lösa allt själva.
Allt från diagnos till behandling. Vi reder oss inte bara, vi gör det BÄTTRE än vad en doktor skulle gjort.
Ja å dåär ändå inte hybris ett intagningskrav på sjusköterskeprogrammet.
Ibland blir det bra.
Ibland mindre bra.
Jag började med Minifom... sånt som löser gaser på bäbisar.
Ingen större effekt.
Jag körde små lavemang. Misstänkteen förstoppning då mitt tidigare alltid fina, normala bajs nu krånglade, inte ville komma ut mer än som enstaka hårda puttekulor.
Lavemang var en intressant upplevelse.Det kan jag rekommendera.
Å liiiiite bättre blev det kanske.
Idag har jag bytt strategi och gått över till Omeprazol.
Vi får se...
Men kolla in era avföringsvansor och färg/form på bajset för det kan aslöja många sjukdomar  som till o med kan vara dödliga.
Imorgon är jag ledig. Å ändå inte. Ska upp tidigt som attan å följa med Dotter nr 2 till doktorn.
Ber för att han inte fick sin läkarlegitimation i ett Cornflakes paket.
Senare möte med facket.
Men på kvällen ska jag koppla av och se påen det ena å en det andra bra på tv.
30° i februari tex. Fast jag misstänker att det blir på Play för det är hockey.
Hockeyn går före allt i vårt lilla näste.

Om någon helt ny läsare förvirrat sej in här för första gången så kan jag berätta att det är bra mkt vanligare att jag skriver om politik, ger tips om smink, berättar om min stora kärlek Märta eller tycker till om nåt ämne än att talar om bajs.
Om du tycker det är bra eller dåligt? Tja, det kan ju bara du avgöra
Sweet dreams.
Puss/Asta
.

10 kommentarer:

  1. Förra bolagen var en portal. Inget slutet rum där alla bloggare ständigt sätt & höll varandras händer & tant Amelia hejdade på. Det var en teknisk lösning eller plattform om du så vill. Precis som detta och många andra sidor är. Läsarna följer dig och för dem spelar det ingen roll om webbadressen stavas .com eller plattform.se
    Lyssna nu på din bror och bli känslomässigt involverad i levande ting, inte döda. Lycka till i morgon.

    SvaraRadera
  2. Lite konstigt stavat men min Samsung telefon tycker den har rätt att skriva det den tror jag ville skriva.

    SvaraRadera
  3. Lillebror.Visst du har rätt å fel. Detvar ändå en speciell stämning mellan Ameliabloggarna. Nu känns det mer var å en för sej själv. Vet själv när tidigare a-bloggare lämnat. Visst följer man dem men inte alls lika frekvent som när man varje dag ser deras nuna i en lista.Men nu gör man ju inte det på Amelia längre ändå.
    Blä.
    Roligt att DU glädjer dej över att jag flyttat iaf.
    Puss

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det är rätt mysigt här ändå. Vi har vår lilla bloggdalagrupp o det räcker för mig. Som du själv påpekade så slipper man en massa man är noll intresserad av inkl de s k kändisbloggarna.
    Ja, faktiskt gör jag det då min mage krånglar av o till, just nu är det bra. Mycket slapp jag när jag slutade m mjölken, att dricka den. I öv i måttliga mängder går det bra.
    Måste va jobbigt att vara s-sköterska o gå till doktorn, du vet ju nästan lika mycket som dom. Å kanske inte alltid håller med. En annan nickar o hummar o hoppas på att dom vet bäst.
    ha en bra dag!!

    SvaraRadera
  5. Du har väl gjort din egen läslista att ha i instrumentpanelen? Jag tyckte det var jättebra, för du får man bara dem man vill läsa och slipper vissa...element. Du vet. Som man INTE vill läsa.

    Angående bajset kan jag rekommendera unviersallösning: en sats chokladbollssmet med fiberhavregryn och riktigt smör, en stor kopp kaffe och sedan två glas vatten. Det blir soprent i tarmarna på en dag. :-)

    SvaraRadera
  6. Jag håller med dig. Den där läslistan som Åsa pratar om är inte alls dum. Men jag saknar ÄNDÅ våran lilla bloggdal. Vi får göra så gott vi kan här.

    Kaffe är ju som sagt rena dundret. Havregrynsgröt med linfrön och nötter och så kaffe på det. Eller chokladbollar då. Annars kan du ju äta torkade aprikoser och de där andra torkade jävla druvfrukterna som jag inte kommer på nu.

    SvaraRadera
  7. Hoppas att bajseriet löser sig!! Nu måste jag spara den här adressen så jag hittar igen dig om du nu inte skriver mer på Amelia. Ha en fin dag. Kram

    SvaraRadera
  8. Usch... när man jobbar på kirurgen tror man att varje obstipation är en coloncancer..! :( (Men börja inte oroa dig för det nu!) Pipan kanske menar vindruvor? :) Hjälper alltid mig! Och så har vi ju vår kära katrinplommondryck! ;)

    SvaraRadera
  9. Jag följer med hit, och hör till dem som läser nästan varje dag men inte har egen blogg eller brukar kommentera. Gillar dig och det du skriver, rolig läsning!

    SvaraRadera
  10. Jag har läst din blogg sen tidens begynnelse...har följt några sporadiskt men alltid din...så självklart flyttar jag med dig hit...har bokmärkt dig...
    kram smygläsande Anna

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare