fredag 24 maj 2013

Anvisningar inför Mors dag.

 

Hittade denna ljuvliga på fejjan och log stort.
Kan riktigt se hur barnen bakar eget bröd och far läser något finstämt vid middagsbordet.
Riktigt käck var den, men kanske känns den ändå en smula omodern (och småborglig) så här kommer en uppdaterad variant av att fira Mor.
Anno 2013.

1.) Mor får sova ut till elva-halv tolv (som vanligt alltså.)
Då hon uppvaknar ur sin skönhetssömn bjuds hon på finstämd sång av en samlad barnkör. (Skit samma att de inte är just "barn", de är mina ungar ändå och att de är vuxna borgar bara för mindre trams och flams.)

2.) Frukosten serveras. Jag tänker mej nybakta frallor (har ni mycket att stå i ungar så duger det med nybakt från konditoriet), lagrad ost, perfekt kokade ägg, sval nypressad juice, starkt kaffe.

3.) Å blomster så klart. Glöm inte blommorna. En stor bukett liljekonvalj alt ståtliga vita liljor.

4.) Huset städas å vädras medan lilla mor tar igen sej med stärkande promenader och wordfeudspel. Vid fint väder kommer mor att vistas ute i trädgården och blir då inte ledsen över att bli serverad ett glas svalt öl lite då å då.
Sällskap vore trevligt om ni mäktar med mellanhushållssysslorna.

5.) Flott och vällagad middag serveras med noggrant utvalt rödvin, vatten i karaff och en lätt dessert (inte allt för många kalorier, mor har en sommarkropp att tänka på.)
Far i huset läser högt ur Utvandrarna och middagen avslutas med att Mor får sjunga sitt paradnummer "Du måste finnas" utan att familjemedlemmar ylar i protester.

6.) Frånvarande barn? Detta existerar inte.
Hur skulle det sett ut om mor varit frånvarande när ni som små hade böldpest feber? Om jag varit frånvarande vaknätter och skolavslutningar?
Nej, samlad trupp om jag får be.
Å mer vin. Jag är ledig på måndagen.

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Haha, skitroliga,båda två. Man skulle förmodligen undra om det var något allvarligt fel på ens familj om de betedde sig så.Ha en bra dag // Lena

    SvaraRadera
  2. Hahaha, kanonbra uppdatering!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare