fredag 3 januari 2020

Märklig upplevelse

Bildresultat för yoga

Prövade Yoga idag. Eller Yoga Soft som nog kan beskrivas som en pensionärsvariant. Jag tillhörde i alla fall det yngre spannet och alla rörelser var (säkert) väldigt förenklade. Det var tack å lov inte snack om att vika kroppen dubbel baklänges, stå på huvudet och annat underligt och akrobatiskt jag sett folk göra.

Men det som där emot var förunderligt, bortsett från att någon ljudligt råkade fisa och denna någon inte var jag (jag är totalt fisinkontinent och pruttar ofrivilligt mest hela tiden annars) var att jag blev otippat förtjust!
Jag har som bekant aldrig någonsin blivit förtjust i att röra på kroppen tidigare.
Nu var detta inte någon tung motion. Jag blev inte ett uns svettig och har inte det minsta träningsvärk någonstans men det hände nåt annat...
Jag vet inte när jag kände mej så närvarande i mej själv sist. Så medveten om mina leder och så kärleksfull till min kropp.
Helt magiskt!
Jag skulle lätt ha kunnat bli fnissig.
Bara att uppmanas andas på ett särskilt sätt brukar få det att bli ängsligt inombords. Och att därtill röra kroppen på märkliga vis och låta ännu konstigare och så den här högljudda prutten då...
Men jag blev inte fnissig. Jag blev alldeles lugn. Och lite betuttad i den lugna, harmoniska kvinnan som i tonläge och röst var så lik en kollega jag tycker mycket om.
Och nåt händer ju i kroppen. Mini som var med började må illa. Jag blev ofantligt trött efteråt.
Men det kändes... jag vet inte, läkande?

Typiskt nog har de bara Yoga 2 ggr i veckan på vårt Friskis & Svettis.
En gång den här softa och en gång "vanlig" och då ska man inte jobba eller så.
Ska pröva att göra det hemma och se om det är samma grej. Det finns ju mängder med youtubeklipp.

Namaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare