torsdag 23 juli 2015

Mitt 2000: e inlägg. Levern behöver semester men mor hon har haft det fint.Så har jag varit ledig i dagarna två och herre jösses, jag är helt slut!
Jag å maken har varit i Götelaborg å säkert bränt lika mycket pengar på 1½ dygn som vi hade gjort på en långhelg i Barcelona, men vem är jag att gnälla över det?
Vi har haft det superhärligt.
Bott på Barken Viking, åkt med räkbåten, suttit i solen å druckit Gin & tonic.Vi åkte i går förmiddags. Tog tåget som gick 11:20 härifrån. Maken hade bokat 1:a klass vilket var rart men rätt onödigt. Vi var ensamma i hela vagnen och knäppte upp var sin öl som färdkost.När vi kom fram tog vi oss till Barken Viking som ligger nere i Göteborgs hamn.
Alla som någon gång varit i Göteborg vet vem hon är. Hon är som själva symbolen för staden där hon ligger fast förankrad och numera alltså är hotell.
Hon är byggd i Köpenhamn för över hundra år sedan.
Där kikade vi runt, lämnade in väskorna i bagagerummet då vi var lite tidiga och gjorde oss bekanta med hotellet/ båten.Vi köpte var sin Gin & tonic och satte oss uppe på soldäck och avnjöt dem.
De serverades i stora vackra glas som såg ut att ha hört hemma på Titanic.
Solen sken alldeles lagom och det blåste en lätt bris.
Därefter drog vi ner på stan, kollade in folk, åt en lunch... jag tog en sallad som var varken bu eller bä, drack en öl... och sen gick vi tillbaka till båten å fick våra rum.
Där gick vi loss på en medhavd rödvinsflaska.
Vi gjorde... ja, sånt gifta, vuxna människor gör på hotell... innan vi tog oss en tupplur.

 

Klockan 18:00 var det dags att gå ombord på M/S Trubaduren, en räkbåt som under dryga fyra timmar skulle kryssa runt med oss i Göteborgs skärgård.
Under turens gång fick vi ta del av historier och anekdoter om öarna vi passerade av duktiga guider.
Guiderna serverade oxå, var väldigt personliga, presenterade sej och hade stenkoll på sina gästers behov.
Utöver att servera sjung och dansade de med jämna mellanrum.
Riktigt riktigt proffsiga var de! 

Men mest var vi där så klart för matens skull.
Lax, potatis, en massa härliga såser, bröd och goda ostar.
Å så skaldjur då såklart. Räkor, krabba, kräftor, blåmusslor i sina skal.
Jag åt i två omgångar och blev så jäkla mätt att jag fick ont i revbenen.
Så otroligt mumsigt.
Jag har aldrig i mitt liv käkat så där mycket skaldjur på en å samma gång.
Till detta kalasande drack vi ett schysst vin, likör till kaffet å ett par drinkar på det.
Notan var inte speciellt rolig trots att maten redan var betald, men som sagt... det var en dag den här sommaren å vi levde som kung å drottning.
Blir ni sugna på fantastisk mat, historia och underhållning på en av jordens vackraste platser så kan jag varmt rekommendera en tur. Länk hittar ni HÄR.Vi passerade en massa sådana här småöar. 500 x 500 meter el nåt med bara ett hus på.
Tänk att bo så!!!
Madremia. Åtminstone sommartid.
Lika kul är det kanske inte att ta lilla motorbåten in till jobbet en ruggig novembermorgon.

När vi kom i hamn igen strax efter elva på kvällen var jag förbi av trötthet efter att ha jobbat nio av tio dagar å sedan småsippat alkohol under tolv timmar.
Maken, som har semester, var inte alls lika trött så honom dumpade jag av på Casinot som ligger alldeles intill Barken Viking och sedan somnade jag sött.

I dag på morgonen åt vi frukostbuffé. Den var okej men inte mer.
Sedan gav vi oss ut på stan, maken handlade tre T-shirtar efter att högtidligt lovar att slänga åtminstone två i sin gamla alldeles för stora samling.
Sen skildes vi åt.
Han ville vara kvar ytterligare nåt dygn och leta upp någon av sina gamla polare från stan medan jag tog en runda i ytterligare några affärer innan jag satte mej på tåget.
Köpte mej en hatt på Indiska. Jag tyckte den klädde mej... och om inte annat blir den utmärkt att ha på Cypern när jag ränner efter lillprinsen.
På tåget kom jag på att maken hade nycklarna till bilen som stod vid tågstationen å väntade så jag fick vackert promenera hem.
Det är väl en 6-7 kilometer kanske å det gick fint även om det var lite snopet.

Nu. Trött. Trött. Trött.
Å framför mej har jag två dagpass så här blir tidig sänggång.

Puss/ Asta (som med ålderns rätt väljer att få se ut som en övervintrad hippie bara för att jag vill å trivs så)


2 kommentarer:

  1. Låter underbart!!

    SvaraRadera
  2. Det bästa med att bli äldre är att det är lättare att faktiskt välja själv precis hur en vill se ut utan att omgivningen vågar ha lika många åsikter!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare