söndag 12 juli 2015

Tacksamhetslistor å spinnJag som var så duktig med mina tacksamhetslistor varje kväll innan jag skulle somna har sjangserat rejält. Det är dags för skärpning för jag mår så bra av dom.
De hjälper mej att fokusera och de saktar ner spinnet i mitt huvud.
Spinn undrar du, ja alltså negativa eller frustrerande små skitsaker som jag kan återkomma till hur många gånger som helt.
Det är diverse oroligheter över ungarna, det är mamma... alltid mamma, har två otroligt jobbintensiva veckor framför mej, behöver tömma min iphone på bilder för nu kan jag inte ta några då lagringsutrymmet är fullt å jag får det inte att stämma, det är hur jag ska fixa alla tekniska bitar med den kommande utbildningen. Alltså, jag har halva kvällen försökt regga mej på högskolan så jag kan få tillgång till studentsidan där man ska kunna hämta scheman, få tider å annat.
Ingenting är ju dödsfarligt eller helt nödvändigt att ta tag i just nu, men ändå så återkommer de där tankarna, irriterar, retar och stör.
DÄRFÖR är tacksamhetslistan så bra att hålla fast vid å att göra varje dag.

Reglerna för tacksamhetslistan är enhälligt satta av mej, jag är diktatorn över mitt liv.
Tacksamheten måste gälla små eller stora saker som är unika.
Jag får alltså inte göra det så enkelt för mej att jag varje dag tänker mej att jag är tacksam över att jag bor i ett fritt land, att det inte är krig, att jag har väldens bästa barn osv.
Tacksamhetslistan ska göras varje dag, även riktiga skitdagar (speciellt då kanske) och måste vara minst tre stycken, gärna fem.
Idag skulle jag vilja ha in era tacksamhetslistor oxå. Å ni måste följa mina regler, inget "jag är frisk" (om det inte råkar vara så att du blev det just i dag.)

Här är min tacksamhetslista. I dag skriver jag ner den. Annars tänker jag den bara tyst i huvudet när jag ska sova men då blir det inte mycket till inlägg.

1. Mini, Noah, Gotte å jag gick till stan. Vi köpte pizza å satte oss vid Ätran å käkade den.
Det var gott å vi vi hade det jättemysigt.

2. Gottes hotspot ser ut att läka utan veterinärsbesök. Snabb rakning, klorhexidin och lyxtratt ser ut att ha gjort susen.

3. Köpte dyra, giftfria antifästingtabletter till Gotte som han nu ätit i fem dagar.
Jag har plockat EN fästing på denna tiden så det verkar faktiskt hjälpa. Normalt plockar jag 3-7 om dagen.

4. Noah läsr sej nya saker varje dag. Nyss lärde han sej att lukta och för att signalera att det är det han gör så fnyser han lixom med näsan. Idag har han lärt sej pussas, alltså forma munnen till en puss.
Har man tur får man dessutom en. Goa unge <3
Han har skrattat så mycket idag å det ljuvliga ljudet ringer i öronen på mej.

5. Fick oväntat besök av äldsta dottern med familj igår en snabbis då de varit på GeKås.
Gott att få pussa lite på dom. Min stora vill oxå bli barnmorska en dag å därför är det så extra roligt att prata om utbildningen med henne.

6. Hade sen en jätte trevlig parmiddag när vi åt grillat å tårta. Drack kopiösa mängder vin.

7. Jag har tagit min andra kortisonspruta för i år och det känns faktiskt sjukt mycket bättre!

Puss/ Asta


8 kommentarer:

 1. OK, här kommer min tacksamhetslista:
  1. Jag har fått ihop en beställd artikel om att vara ung och queer i glesbygd, trots att jag varken är ung, queer eller bor i glesbygd...
  2. Dotter har hela dagen ansträngt sig för att skapa ett lyckligt slut på en av hennes tecknade berättelser, för att jag vill ha det. Annars är hon som mig, alla dör i våra olika texter, men för min skull fick det sluta i bröllop och kärlek och alla lvande mellan mobbade Baby och hennes skyddsängel Cherry! (fast gästerna bestod av gravstenar eftersom alla andra dött...)
  3. Jag och sonen tog en promenad med en av katterna och bara låg i gräset med henne och njöt!
  4. Abyns haka, som han troligtvist slagit i någonstans under de vilda jakterna som sker emellanåt, har äntligen återgått till normalt format, men vi fortsätter med smärtlindring och blötmat några dagar till ändå.
  5. Dottern åker till Japan på scoutläger om fem dagar, så glad för att hon får det äventyret!

  SvaraRadera
 2. Vad är det för tabletter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zx Fixodida. Köpta på zooaffären

   Radera
 3. Jessica i Malmö13 juli 2015 00:42:00

  Ja varför inte? Då gäller det saker man är tacksam för just idag då? Och så efter dina regler. Inget om aborträtt eller liknande :)

  1. Jag fick iväg två nya artiklar till Nationalencyklopedin. Det var ett tag sedan då nya jobbet tagit för mycket tid.
  2. Jag har hittat en fantastisk restaurang på ett terrasstak i Genève som jag tänkte överraska sambon med på hans födelsedag. OCH en back up-restaurang.
  3. Efter två veckor av ryggsammanbrott kunde jag idag ta mig ur sängen utan att först behöva vagga över på en sida och rulla ur sängen. Jag kunde lyfta min rygg rakt upp!
  4. Jag vaknade till regn på takfönstret vilket jag älskar både ljudet och doften av.
  5. Jag och sambon hade ett supermumsigt restaurangbesök, vräkte i oss burgare och hade en härlig promenad hem.
  6. Jag har upptäckt att mexikanska streetfood-restaurangen nära oss gör fish tacos. Jag visste inte att fish tacos är såå gott, men nu vet jag.

  Högt och lågt.

  (återigen, så glad att du följer ditt hjärta och vidareutbildar dig)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Faktiskt puttade du mej en bit mot beslutet genom att informera om att det inte var skatt på bidrag/lån.
   Bra lista.
   Kram

   Radera
 4. Vill också göra sådana hör listor, men kommer aldrig ihåg det... Här är min dagens iaf:

  1. Träffat en av mina bästa vänner som bor utomlands idag. Hon ska vara i Sverige i flera veckor nu, yippie!
  2. Hade en heldag med de två äldsta barnen och vi gjorde mer spontana saker än jag gjort på flera år bara för att vi kände för det och inte behövde styras av minstingens matochsovklocka.
  3. Barnet ifråga hade en fin dag med sin far och kastade sig om min hals när jag kom hem.
  4. och det fanns nybakade bullar hemma!
  5. Jag fick läsa Harry Potte för den äldsta. Snacka om behållning för mig också, inser att jag bara läst en av dom innan trots att jag är ett fanatsyfan.
  6. Vi har tonvis (typ) av jordgubbar i landet så imorgon blir det första gången jag kokar jordgubbssylt. Ligger på riktigt i sängen och ser fram emot det. Vet inte om det är nördigt eller tantigt, men gillar ju både nördar och gummor så.

  SvaraRadera
 5. Jag tror det är bra att läsa upp såna listor inom sig då och då. Känns som man får lite mer perspektiv på livet då. Och man är ju som gemene man så dålig på att faktiskt stanna i nuet och njuta av det man har eller gör. Det är ju oftast efteråt som man ser det fina och njutningsbara i något, och då är det ofta bakom oss och vi hinner liksom inte njuta. Så att tänka på sin tacksamhet och vikten av att faktiskt "fånga nuet", som det så klyschigt heter, är nog väldigt viktigt och framför allt givande för ens egen själ och välmående :)

  Kram Karin

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare