fredag 22 januari 2016

Kan kvinnor verkligen ta hand om ett barn på egen hand?Äntligen har en omodern lag ändrats och från 1:a april i år får ensamstående kvinnor insemineras precis som hetero och homosexuella gifta par får även i Sverige.
Det är frustrerande när möjliga lösningar för liv, lycka och kärlek hindras på grund av gammaldags regler och ett föråldrat synsätt.
Inseminationen i sej är ju inga svårigheter utan gammal kunskap vid det här laget, frågeställningen och hindret har snarare varit Kan verkligen ensamstående kvinnor ta hand om ett barn?

Ja, det är klart att de kan. Kvinnor har i alla tider tagit hand om barn själva. Papporna har varit upptagna med att jaga mammut, kriga, tjäna pengar, springa på krogen, spela fotboll, sjappa från ansvaret helt och hållet å dra iväg med en ny liten snärta där livet är enklare och mer rosafluffigt.

Viktigt för barn är kärlek, tid och uppmärksamhet.
Familjer ser olika ut nu för tiden. En del lever mamma, pappa, barn. Andra mamma, mamma, barn. Några pappa, pappa, barn. Det finns mamma, barn. Mamma, mormor, morfar barn. Mamma, kompis, barn. Osv
Kärleken till ett barn är ett livsåtagande. Den barnet älskar och har en relation till kan inte plötsligt försvinna. Det är DET som är det viktiga för ett barns trygghet och välbefinnande, inte vilket kön tryggheten råkar ha.
Jag tror det är bättre för ett barn att veta från början att hen är "mammas barn" än att ha en pappa som på inga sätt höll måttet. Att överges och väljas bort är det som skapar sår hos barn som hos många vuxna bara läker med tunn så tunn sårskorpa att det kan skrapas bort hur lätt som helst.
Lets face it. Det finns en å annan mamma som smiter sitt ansvar men långt många fler pappor.

Barn har alltid varit viktigt i mitt liv. Jag har alltid velat bli mamma.
För väldigt många människor, inte alla och det är så klart okej, men för väldigt många är barn själva meningen med livet.
Om jag vore barnlös och i trettioårs åldern utan en partner av föräldramaterial så skulle jag inte tveka på att skaffa barn på egen hand.
Barn kan vi kvinnor få under en begränsad tid i livet, sitt livs kärlek har man just hela livet på sej att finna. Om en sådan känns viktig.

Hurra!

Puss/ Asta

2 kommentarer:

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare