onsdag 13 januari 2016

Svenska mäns välvilja och beskyddarinstinkt över oss kvinnor vet inga gränserEfter pojkar och mäns uppmärksammade "masstafsningar" på kvinnor sista tiden exploderar facebook och andra sociala medier av svenska män som är så bekymrade över taskig kvinnosyn och vad kvinnor råkar ut för. Likt Ivenhou drar de sitt svärd sina tangenttryck å järnrör för att rycka ut till vårt försvar.
Man skulle kunna bli rörd till tårar.
... Det vill säga, om man inte vore en sådan misstänksam liten bitterfitta som jag.


Visst finns det fina jämställda män som på allvar tar avstånd från mäns våld och förtryck mot kvinnor. Er välkomnar jag till debatten. Ni behövs. Jag vet att ni finns.
Men det stora flertalet av män som uttalar sej uttalar sej i frågan gör det utifrån andra kulturers kvinnosyn, muslimernas syn på kvinnor, utlänningars oförmåga att ta ett nej osv osv osv.
De troll som i alla andra sammanhang tycker att vi ska se över det svenska först lämnar walk over vad det gäller sin mansroll.
Det är samma gamla troll som alltid som nu tar chansen att få sprida ytterligare lite rasism och hat.
Samma typ av svans som skickar hatfulla meddelanden, mail och brev till kvinnliga programledare, journalister och debattörer som annars.
I princip var enda "riddar-wanna-be" på facebook som jag klickat in på delar rasistiska sidor och har bilder på sin älsklingsblomma blåsippan.

Kanske är jag en liten misstänksam bitterfitta men jag tror att dessa män som stormar i debatterna på nätet skiter fullständigt i min jämlikhet och rätt till att känna trygghet. De vill värva röster till sitt rasistiska parti och de tror kvinnor är dumma nog att gå på det.
Äntligen ser Sd en nåbar väg till kvinnorna som de tidigare inte lyckats attrahera i någon större grad. Kvinnor som inte känner för att leva 1950 tals könsroller på nytt.

Mäns patriarkala förtryck mot kvinnor är internationellt, saknar etnicitet och gränser.
Visst, jag skall inte förneka att Sverige är ett mer jämställt och tryggare land för kvinnor än många andra länder, kanske till å med de flesta. Det är helt andra villkor att vara kvinna i Indien, i Saudiaraben, Irak, Somalia and you namned it.
En skillnad som Sverigedemokraternas familjepolitik, kvinnosyn och samhällsklimat inte kan ta någon som helst cred för.
Men det innebär inte att här i vår del av världen bor de goda männen och där borta bor de onda.
Våldtäkter, misshandel och mord på kvinnor förekommer även här och har alltid gjort.
Allt för få döms och ändå är fängelserna fulla av dem.
Den gemensamma nämnaren är inte någon etnicitet. Den gemensamma nämnaren för en överväldigande majoritet av dessa brottslingar är att de är män!
Sveriges värsta våldtäktsmän heter förövrigt Niklas Eliasson, Niklas Lindgren och Anders Eklund.


Lika lite som Sd å deras pack till väljare är intresserade av att skydda judarna och de homosexuella från de barbariska muslimerna, lika lite är de intresserade av kvinnorna som de i andra sammanhang klappar på huvudet, kallar för köns tillmälen och önskar våldtäkt, slakt och död.
Låt ingen inbilla er nåt annat.


Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. Ja. Har som tur var också läst många, vettiga, kloka, spot on-svar till alla som helt plötsligt blivit väldigt beskyddande och oroliga för oss svenska kvinnor (som det här). Annars hade jag nog stängt ner mina sociala medier för gott.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare