söndag 9 april 2017

Låt oss känna stolthet

Bildresultat för pray for stockholm

Så drabbades till sist även Sverige av den meningslösa terrorn.
Vi lever i en global värld där pengar, kriminalitet, droger, kunskap, kärlek, solidaritet, terrorism och mycket mer tar sej över alla gränser.
Jag kan tänka mej att Jimmie Åkesson och hans knähundar (fri tolkning vilka jag syftar på här) gnuggar händerna av upphetsning över vad det kan komma att betyda för valet nästa år.
Jag har läst så många härska kommentarer på nätet om hur "sjuklövern" bär ansvaret för det här och i synnerhet hur Stefan Löfven har blod på sina händer för att han låtit "kulturberikare" välla över gränserna.

Det som hänt i Stockholm är fruktansvärt och skakar om oss alla.
Mina tankar återvänder ständigt till dem som dött och de som skadats, fysiskt och psykiskt, och deras närstående. Vi kom "lindrigt" undan och betydligt fler kunde ha fått sätta livet till för denna vettvilling.
För vettvilling är vad han är. En galning. En hänsynslös mördare. En skam för mänskligheten. Men ingen muslim. Den överväldigande majoriteten av världens och ffa Sveriges muslimer är lika chockade och förfärade som oss kristna, buddister, judar och ateister.

Jag har så svårt att förstå resonemanget att vi ska stänga gränserna för människor från vissa nationer eller med vissa religioner för att det kan slinka in en terrorist bland dem.
Jo visst kan, det göra det. Det gjorde det ju uppenbarligen den här gången om polisen nu anhållit rätt person. Men den överväldigande majoriteten av flyktingar flyr ju just den situation vi hade i Stockholm den 7:e april.
De flyr en vardag av terror. Terror som inte sker som en enstaka isolerad händelse med fyra döda utan terror som i "varje dag dåd" där hundratals och tusentals människor får sätta livet till.
Är det då rimligt att för att eventuellt stoppa den möjliga terroristen i den stora flyktingströmmen döma tusentals andra till förföljelse och död?
Frågan är retorisk. Det är givetvis inte ett dugg rimligt.

Låt oss i stället känna en stolthet över hur väl vårt land fungerar.
Hur fantastiskt väl myndigheter som ex skola, kyrka, polis, sjukvård och regering har hanterat denna ovana krissituation. Hur vanliga medmänniskor ställt upp för varandra. Tröstat, hållit händer, öppnat sina hem, aktivt försökt rädda folk från att dö. Hållit ihop.
Vi höll ihop Sverige!
Låt oss känna stolthet och glädje över att leva i ett land dit människor vill fly istället för att fly ifrån!


Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Tror du på allvar att Jimmy Å och hans partivänner "gnuggar händerna av förtjusning"? Människor har dött, blivit brutalt slaktade! Om du tror det så är du allvarligt störd. Jag tror dom flesta av oss inser att det har gått helt överstyr med den svenska politiken. Det är INTE en ensam galning som gjorde detta. Det blir garanterat fler terrorattentat om inte Sverige snabbt drar i nödbromsen. Jag hoppas och tror att SD vinner nästa val.

    SvaraRadera
  2. Jepp. Vill en se deras förtjusning så ser en den. Sen hur "vår nästa stadsminister" betett sig till skillnad från dom andra partiledarna visar med tydlig säkerhet att han är inte redo.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare