söndag 31 december 2017

Ett inlägg om tid

Anneli Lodéns foto.

Jag ger inga nyårslöften. Nyårsmål skrev jag ju däremot om för några inlägg sedan.
Man kan tycka vad man vill om att lova, krångla och göra sej till bara för att det är ett nytt år. Jorden snurrar i sin eviga bana kring solen och det där med dagar, veckor, månader å år är bara något vi människor hittat på.
Men jag tycker att det känns bra med nystarter och faktiskt så känner jag en viss tillförsikt om att det, trots att världsläget inte är det bästa osv, att det ska bli ett bra år.

Vad det gäller det där med nyårsmål där jag räknade upp allt ifrån att börja springa (igen) till att köpa en viss klänning så finns det vissa saker som känns mer angelägna och en sån sak är det här med att frigöra tid.
Av någon anledning så har jag brist på tid. Jag känner alltid att jag inte hinner

... ha städat hemma
... träffa dem jag älskar tillräckligt
... springa
... eller ens gå ut med hunden tillräckligt
... följa serier
... läsa böcker i den utsträckning jag skulle önska
... lära mej nya saker
... osv
Och när jag funderar på varför så har jag ingen aning. Eller jo, det har jag men jag förstår ändå inte hur all tid slukas.

Jag jobbar en rätt hög procentgrad för att jobba natt och eftersom jag sover dåligt så tillbringar jag väldigt mycket tid med att antingen ligga i sängen eller att gå runt som en zombie. Ofta är det så att jag ligger i ett mörkt rum (och svär över att jag inte sover) både hela dagen innan och hela dagen efter jag jobbat.
Jag lägger dessutom oceaner av tid på sociala medier. På att kolla uppdateringar av facebook, instagram och twitter utan att det egentligen ger mej någonting.
Det tvärtom stjäl både tid och energi.
Roligare är kanske wordfeud och 10i10 som jag spelar på telefonen men det slukar fortfarande tid.

Jag ska verkligen försöka att få bättre ordning på min sömn och jag ska drastiskt skära i min datortid. Jag vill inte släcka ner konton men jag ska verkligen göra mitt yttersta för att minska ner tiden vid datorn och med telefonen i handen.
Jag har försökt förr och misslyckats, varför är det egentligen så svårt?
Det jag tänker behålla är bloggen för den är det som ger mej mest energi.
Men jag tänker inte kolla 25 gånger om dagen om ni kommenterat något och jag skall försöka att inte lägga energi på att bli frustrerad när ni inte gör det.

Summa summarum så vill jag fördela om min tid till att leva mer i det verkliga livet och att göra saker som ger istället för tar.
Det låter enkelt... vi får väl se hur lätt det blir.

Gott nytt år kära läsare. Önskar er en härlig kväll och ett fantastiskt 2018.
Själv ska jag in i jobbubblan.

Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. Ja jag tänkte också dra ner på skärmtiden. Verkligen logga ut från Facebooken. Städa mer, leka mer med mina barn. Vara närvarande.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare