fredag 23 mars 2018

Typiskt

Hej på er!

Om någon läsare mot förmodan sitter å undrar över vart jag har tagit vägen så är jag här. Här i mitt lilla gula, fula hus pendlande mellan att jobba och sova (eller inte lyckas sova då.)
Anledningen till min tystnad beror på att min stationära dator är sönder, eller mer bestämt skärmen. I detta nu skriver jag bara ett meddelande till er på min bärbara. Jag har jäkligt svårt för att skriva allt för många rader på denna bärbara. Har svårt för att hålla upp fingrarna när jag skriver och orden hoppar mellan raderna.

Det är så jäkla typiskt. Jämt när jag av någon anledning inte kan blogga, för att jag är för upptagen eller som nu när tekniken strular så får jag upp en massa idéer till inlägg.
Var på stan idag och provade kläder. Har ännu inte vant mej vid min nya kropp... mina 10 kilo extra... och att figuren är annorlunda. Så jag provar sådant som jag brukar gilla.
Har många tankar kring det där. Övervikt. Hur man "bör" klä sej, hur annorlunda jag ser på andra som har hull.

Lyssnade på Skäringer och Mannheimers pod, gillar den nästan alltid men håller inte alltid med. Tex så pratade de i senaste avsnittet om hur dagens människor har brist på tid och hur saker därför dör ut. Husmanskost, handarbete osv.
De drog bland annat ett exempel hur de menar att Emil i Lönnebergas mamma och pappa på kvällarna satt och pysslade på kvällarna. Stoppade strumpor å annat men att idag finns inte den tiden.
Alltså hur verklighetsfrånvänt är inte det?
Tro att bönder på 1800 talet eller tidigt 1900 tal hade gott om tid jämfört med gemene man idag?
Vi hinner ju instagramma å facebooka ett par timmar om dan.

Ett annat inlägg kunde bli om systerskap. Vad det är. Om kvinnor måste hålla med varann om allt, om kvinnor ska ha samma rätt till sunkigt beteende som män, vad man som kvinna fan inte gör mot en annan kvinna.
Cissi Wallin outade ett gäng kända män som betett sej gränslöst mot henne i en kvinnogrupp hon å jag är med i på facebook och vips så hade hon fått meddelande från en av dessa män.
Kvinnor som gör sånt förtjänar en särskild plats i helvetet.

Funderade på mående. Hur jag kan må väldigt bra och samtidigt lite dåligt på en å samma gång. Mitt mående idag har rymt vemod å tacksamhet huller om buller.

Nåt av detta ni skulle vilja läsa mer om när skärmen funkar? Eller nåt annat kanske?

Ha en fortsatt fin fredag

Puss/ Asta

6 kommentarer:

  1. Jag förstod inte riktigt det med Cissi Wahlin och att kvinnor som gör sånt förtjänar en särskild plats i helvetet.. Var det mannen som skrev det, eller du? Kändes inte som du.. dock.
    A pro på mående, tycker jag inte alls att det är konstigt att en kan må dåligt och bra på en och samma gång. Det beror förmodligen på var man lägger fokuset. Jag mår oftast jättebra, men ibland med någon form av illamående någonstans bakom allt annat. Jag tror att det har med dålig samvete att göra.. att jag trots allt säkert har gjort något som är fel... Kvinnlig logik kanske? :D
    Puss på dig, så jäkla vacker i jumpsuiten! Du är verkligen något särskilt! Älska dig själv såsom vi andra älskar dig, så blir det bra till slut!

    SvaraRadera
  2. Din syn på systerskap, absolut. Och vad man gör/inte gör för eller emot kvinnor. Men gäller det bara kvinnor, eller gäller eventuellt samma rättesnöre för vad man gör/inte gör emot människor i allmänhet? Försöker inte provocera, jag tycker att kvinnor ofta kan bli bättre på att lyfta och uppmuntra och stöda varandra, främst i arbetslivet (i privatlivet är de mycket bättre på det än männen, kan jag tycka). Men skulle det bli fel om alla, män och kvinnor, betedde sig på samma sätt mot varann - män och kvinnor?
    Och ett helt annat, lättare ämne: boktips! Har märkt att jag ofta gillar samma böcker som du. Älskar t.ex. de flesta av Fredrik Backmans böcker och läste just ut Störst av allt - också den strålande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! att vi har samma boksmak.
      Jag fattar inte riktigt hur du menar att vi skiljer i systerskap?
      Men jag tror att män är precis lika bra på att skvallra, söndra, sticka knivar i ryggen på varann. Sen har vi kvinnor, i en patriarkal värld, fått lära oss att konkurrera med varann. Jag jobbar ständigt med det. Jag blir inte snyggare, smartare, bättre beroende på hur andra kvinnor är.

      Radera
    2. Hej,
      nej nu blev det missförstånd - svårt med korta kommentarer! Jag menar inte att vi skiljer i systerskap, jag menar att är det skillnad på hur man, som kvinna, "ska" bete sig mot andra kvinnor och hur man "ska" bete sig mot män?

      Radera
    3. Ah, då förstår jag. Min åsikt? Alltså, nja. Jag tycker väl eg att man ska bete sej schysst mot alla men jag känner större solidaritet med kvinnor och jag förväntar mej större solidaritet tillbaka. Jag tror väl inte så jäkla mkt om män rent allmänt.

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare