lördag 8 augusti 2015

Isn't it ironic?Sverigedemokraterna har allt sedan de kom in i riksdagen haft ett stort inflytande i allas våra liv.
Även om de övriga partierna inte velat ta i dem med tång och inte heller förändrat sin egen politik särskilt mycket gällande flyktingfrågorna (åtminstone inte förrän nu i eftervalsdebatten.)
Men ändå i allas vår vardag.
För det talas om invandring, flyktingpolitik och eu emigranter mer än något annat politiskt område bland människor.
Det talas om det som om det vore den viktigaste frågan i vårt land.
Sverigedemokraterna har fått debatten precis dit de vill där det ventileras, debatteras och tycks om precis hela tiden kring invandringen. Allt verkar hänga på denna.
Som om inte vår miljö och klimathotet är mer angeläget?
Arbetstillfällen. Bygga bostäder. Få skolan att fungera. Vårdpersonal att sluta fly sina arbeten.

Fokuset hamnar så märkligt tycker jag.
ISIS ska diskuteras och förfasas över i tid å otid. Inte då främst ISIS brutalitet och dåd.
Nej, ISIS möjlighet att ta sej hit, eller att från början höra hit.
Det finns ingen ende på vilken rädsla och förskräckelse det sår.
Vem har mest att frukta?
En och annan fasansfullt mördad journalist som får enorm massmedial uppmärksamhet
Jo visst, men vilka drabbas främst av ISIS? Eller av terror över huvud taget?
Muslimer. De som flyr.
Å samma svenskar som tydligast förbannar och ängslas över ISIS är ofta de som mest vill stänga våra gränser.
Isn't it ironic?

EU emigranter/ romer väcker oerhört mycket känslor.
Är jobbiga att se. Jobbiga att möta.
Skitiga är de med.
Hur är vi funtade om vi tycker det är ett större problem att vi tvingas se misär än att misären finns?
Hur kan det upprepas att tiggeriet är organiserat när "bevis" för detta gång på gång slås sönder och när, de som borde veta (polisen och andra myndigheter) förnekar detta.
Ett visst organiserat samarbete (som att åka i gemensam buss, dela bostad mm) är inte samma sak som organiserad brottslighet.
Jag har studerat tiggare många gånger under relativt lång stund och knappt någon ger. Enstaka kronor ramlar ner i den där muggen.
Det verkar inte allt för... lukrativt.
Under de senaste 18 månaderna har 74 brott mot eu emigranter anmälts. Alltså anmälts.
Hur är det möjligt att det pratas så lite om det?
De är människor precis som vi. De har bara haft oturen att födas någon annanstans.
Du har inte gjort ett skit för att födas här.
De är av kött å blod, de har barn där hemma som inte har mat i magen eller skola att gå till.
Människor som tänder eld på tält och husvagnar? Som misshandlar, hotar, spottar på andra människor?
Varför talas det så lite om sambandet mellan Sverigedemokraternas svartmålande av romer och vad deras svans utför för illdåd?
När människor av utländsk härkomst begår brott eller uppvisar dåligt uppförande så gapas det högljutt om kultur och religion.
När svenskar tänder eld på människors temporära bostäder viftas det bort med att det är "enstaka galenpannor"
Isn't it ironic?

Vi i Sverige är vana vid invandring.
Vi har byggt vårt välstånd så.
Vi har hanterat stora kvantiteter av flyktingar förut. Under balkankriget.
Det gick utmärkt.
Solidaritet, nyfikenhet och inkluderande har varit Sveriges styrkor.
Då finnar, jugoslaver, ungrare.
Nu längre bort i från.
Flyendes över minfält och öknar. Över stormiga hav i små båtar.
Å vi diskuterar att det är ett problem för OSS.

Sverigevänner. Isn't it ironic don't you think?

Puss/ Asta


11 kommentarer:

 1. Du MÅSTE börja skriva krönikor!
  För en STOR tidning! 😃
  Kram

  SvaraRadera
 2. Sjuksköterskorna flyr till Norge eftersom vi inte har råd att ge dem en vettig lön. Om du Asta skulle drabbas av cancer är det numera stor chans att du tvingas vänta på livsviktig behandling eftersom sjuksköterskebristen är så stor. Samtidigt lägger vi ut 100-tals miljarder på massinvandringen varje år. Pengar som istället skulle kunnat gå till högre sjuksköterskelöner. Ser du kopplingen till varför SD växer Asta? Nej du ser inte kopplingen för du är säkert fortfarande frisk. Men när du blir sjuk eller skadar dig i en utspårad tågvagn pga att rälsen är sprucken pga bristande underhåll, ja då börjar du gnöla och önska att du röstat på SD. Åt kvällen får den late bråttom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundratals miljarder på flyktingpolitiken i Sverige. Hör du du, DET var intressant. Vad har du för källa på det?

   Radera
  2. Migrationsverkets kostnader för bostäder åt nyanlända invandrare är säkert gratis. Lärarna som jobbar på SFI "Svenska för invandrare" gör det säkert gratis och ideellt.Att det tar i genomsnitt 8 år för en invandrare att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden är säkert ingen kostnad. Att Malmöpolisen måste hålla en helikopter hovrande över Malmö i jakt på granatkastare kostar säkert bara 50 öre. Socialbidragen betalar väl någon annan? Inte vi svenskar i alla fall. Vet du vad Asta? Jag har börjat tänka som du!

   Radera
  3. 100-tals miljarder? Ja, eller 18 miljarder, som är långt lägre än vad till exempel Försvarsmakten kostar (48,5 miljarder). Hälften av den summan används som dolt industristöd för att Sverige ska kunna fortsätta sälja vapen till diktaturer - eller ickedemokratier som är nyordet för det. Diktaturer som startar krig som får folk att fly. Det är vår förbannade skyldighet att se till att de människor som mist sitt hem, hela sin värld, delar eller hela sin familj, på grund av att Sverige ska tjäna pengar, får en möjlighet att bygga upp sitt liv igen!

   SD-retorik är att ställa utsatta mot utsatta, samtidigt som SD konsekvent röstar emot förslag som skulle göra situationen bättre inom vården, järnvägen, äldreomsorg och barnomsorg. SD röstar ner budgetar som skulle göra det bättre för de grupper som de sedan gärna ömmar om när det gäller att mäta vilka som mest behöver pengarna. Populstiska falska skitar!

   Radera
  4. http://www.friatider.se/invandringen-kostar-250-miljarder-r

   "SD-retorik är att ställa utsatta mot utsatta". Aha! Så att låta Mustafa gå på socialbidrag i betongen, låta han ta hit sina anhöriga som också ska gå på socialbidrag. Det tär inte på kommunens kassa tycker du. Kommunen som då får skära ner i äldreomsorgen så att Tant Emma inte kan få en värdig ålderdom. Det om något är att ställa grupper mot varandra.

   Radera
  5. Fast kom igen! Bättre måste väl ändå en liten skit som du kunna?!
   Fria tider?! Schysst källa du, säger ju på ett ungefär hur trovärdig du är.

   Radera
 3. Fria tider är ingen källa att åberopa, det är en propagandakanal utan trovärdighet. Jag hämtade mina siffror ur Regeringens budget för 2015, känns något pålitligare... SD på riksnivå röstar ständigt med alliansen, som försämrar vård, skola och omsorg för alla, SD på kommunnivå driver antingen egna helt absurda frågor, eller så sitter de tysta i fyra år och röstar som majoriteten. Om de ens går på möten. Noll trovärdighet som parti! När det är dags att värva röster så öser de ur sig osanningar och ger populistiska löften som de sen offerkoftar sig ur... Kryp tillbaka i ditt hål nu och sluta försöka försvara och förklara dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Freja. Regeringen är så PK att dom inte vågar berätta för det svenska folket om de verkliga kostnaderna för invandringen. Jag litar hellre på Sverigedemokraterna. Varför då? till skillnad från övriga partier har SD varken några kompisar bland pamparna på fackförbunden eller bland höjdarna i näringslivet. Vi inom SD är inte bundna av genusteorier, mångkulturalism eller något annat flum. Istället kan SD driva en politik som "på riktigt" är bra för Sverige. Vi inom SD prioriterar våra medborgare, vår ekonomi, tryggheten och gemenskapen vårt land.

   Radera
  2. ... när ni inte försöker förolämpa kvinnor på deras egna forum menar du. Men hoppsan, kvinnor hör kanske inte till medborgare?!

   Radera
  3. Politisk korrekt = respekt för andra och deras rättigheter. Ja, det har du rätt i, SD är allt annat än PK, de respekterar bara sig själva, och försöker sno åt sig det de kan för egen del, utan att ens försöka se livet genom nått annat än ett sugrör...

   Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare