torsdag 27 augusti 2015

NU måste det förändras, nu!Här om dagen fann man en fiskebåt med plats för 10-12 fiskare lastad med 600 flyktingar på Medelhavet. Femtio stycken av dem fann man  i lastutrymmet kvävda.
Idag hittades en lastbil med ett femtiotal kvävda flyktingar i Österrike.
Det börjar bli vardagsmat nu, dagsrapporter där män, kvinnor å barn hittas döda i sin desperation undan krig och terrorn.
Skamlösa flyktingsmugglare som erbjuder rena dödsfällor ut kan inte stoppa migranterna.
Kraften är så stor, rädslan för det som de flyr ifrån så överväldigande att desperationen driver dem till att försöka. Risk att dö avskräcker inte för dö lär de göra om de stannar i alla fall.
Det är inga siffror. Det är människor! Liv! Döda barn som flyter runt i havet!!!

Ungern bygger stängsel som skall bemannas med poliser, helikoptrar och hundar för att hålla flyktingarna borta.
Nyligen utfärdade Makedonien undantagstillstånd då det kom så många flyktingar samtidigt att man försökte stänga gränserna och tvinga tillbaka flyktingarna in i Grekland igen med tårgas å batonger.
Idag har det varit möte inom EU... igen... och det talas om hårdare tag mot flyktingsmugglare och bättre bevakning av EU's yttre gränser.

En dag, sanna mina ord, kommer framtidens generationer att hålla oss alla ansvariga och svaret skyldiga för vad vi gjorde under denna stora humanitära katastrof.
Vi ser de största flyktingströmmarna sedan Andra världskriget och de enda europeiska länder som tar något som liknar ansvar är Tyskland och Sverige.
Rika länder i vår närhet som Danmark och Finland skämmer ut sej i sin ovilja till att hjälpa till och i sin signalpolitik att "hit är ni inte välkomna." En växande skara svenskar röstar på Sverigedemokraterna som i princip vill stänga Sveriges gränser.
Hur tänker ni?
Hur har ni mage att gnälla på era pensioner eller vad det nu är och neka människor som sett delar av sin familj mördas å våldtas skydd?!
Ett haltande svenskt skyddsnät som ändå och egentligen inte har ett skit med flyktingarna att göra.
Å även om det hade det. Även om det kostade, pengar å möda, så hur kan ni neka när även ni inser konsekvenserna.
Inte NÅT har ni gjort för att förtjänas att födas här. Ni har haft ren å skär tur.
Fy fan för er!

EU är i första hand ett gemensamhetsprojekt. Dagens politik i Europa är inte bara osolidarisk mot alla människor som flyr, det är osolidariskt mot de länder som gränsar till oroshärdarna eller som är första europeiska land. Libanon som tagit emot 1,5 miljoner flyktingar. Grekland. Italien.
Detta är galenskap och detta måste få ett slut!

Ingen människa är illegal. Det är varje människas rättighet att fly och att söka asyl.
När världen är oroligare än den varit på sjuttio år behöver vi samlas, hjälpas åt och banne mej om jag inte citerar Fredrik Reinfeldt... "öppna våra hjärtan."
Legala vägar in i Europa nu!
Möjlighet att söka asyl i ambassader på plats! Åk ner och rädda människor nu! Slopa Dublinförordningen om att söka asyl i första land, det är osolidariskt och orimligt att Grekland, Italien, Libanon ska dra ett sådant lass!
Europas samtliga länder måste hjälpas åt NU. Med tvång om så (patetiskt å sorgligt nog) krävs.

Nu! Vi måste förändra nu!

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. Oj, Anonym, oj. Tänk dig ett annat scenario: du och din sambo arbetar och sliter rätt så mycket med att få saker och ting att fungera hemma i lägenheten. Er hyresvärd tillhandahåller inget rent vatten och så vidare, men du som en fiffig ingenjör ordnar ändå med vatten till hela lägenhetskomplexet. Ni stör för övrigt ingen, utan arbetar på och strävar.
  Så plötsligt en dag inför hyresvärden strikta kristna regler. Din fru måste täcka sitt hår, du kan bli stenad om du arbetar på en söndag. Du försöker göra vad du kan för att följa de nya reglerna, men då du inte kan hålla dig ifrån att hjälpa dina grannar ens på söndagarna straffas du. Hyresvärden kommer in i din lägenhet och slår sönder allting. Du har nu ingenstans dina barn kan få vila. Du knackar därför på hos din granne...

  Det finns en massa scenarier kära Anonym! Det behöver vi inte diskutera kring. Och visst kan fallet vara att Astas granne själv inte kan skänka vila till sina egna barn. Men någon i huset kan. "För var och en efter behov av var och en efter förmåga" Att ställa den enes olycka mot den andres är en alltför enkel väg ur ett ansvar.

  Monika/Ergo Sum

  SvaraRadera
  Svar
  1. Camilla Forssén28 aug. 2015 15:30:00

   Tack! Tack för att du sätter ord på mina tankar. Tack för att du försvarar det som är medmänsklighet. Tack för att du säger ifrån. Och detta gäller alltså både dig Ergo Sum och Asta!

   Radera
  2. Tror du på riktigt att folk drar sina barn över hav, över gränser bevakade av militär och lämnar sig i händerna på människosmugglare för att de vill komma till Sverige för att de så gärna vill bli försörjda av socialtjänsten?!

   Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare