torsdag 29 oktober 2015

Ett rasande inläggÄnnu en natt som det har brunnit i en flyktingförläggning.
Snart får väl tidningarna börjar rapportera när det INTE brinner i stället.
Bränder mot utsatta barn å ungdomar verkar ju ha blivit ett normaltillstånd i det här landet.

Sverigedemokraterna tappar i senaste mätningen med 1,4 procentenheter.
En och annan "missnöjd och nu ska jag röra om i grytan väljare" kanske avskräcks av all denna flammande handlingskraft men allt för många gör det uppenbart inte.
Läser på facebook. Kommentar efter kommentar som försvarar Sd och som lovar rösta på dem eftersom "Sd är de enda som tar invandringen på allvar."
Med att ta invandringen på allvar menar de som vill stänga gränserna.
I den största flyktingkatastrof sedan Andra världskriget.
För vi... världens 6:e rikaste land som beräknas handla julklappar för 70 miljarder har inte råd att hjälpa människor som flyr för sina liv. Tyvärr.
Och eftersom de är sådana Sverigevänner och vill ta ifrån människor deras sista uns av hopp så får det vara värt lite uppoffringar. Som att ta 90 miljarder från kommunerna. Som att föra Sverige 60-70 år tillbaka vad det gäller jämställdheten. Som att riskbolag ska få suga ut vår välfärd.
Och som att en eller annan unge brinner inne.
Alltså man kan ju inte hålla med sitt parti om allting, de tar invandringen på allvar. 

Jag blir rädd för er.
Vad är det för jäkla tokstollar som lallar runt omkring mej?
Var fanns ni för tio år sedan och vem har fostrat er till små Tengilsoldater med hjärtan av sten och en tankeverksamhet som en medelstor akvariefisk?
Vad är ni beredda att hitta på här näst?
Och jag blir rädd för mej.
Rädd för det föraktet och den avskyn som väller upp i mej.
Som misstänksamt får mej att titta på människor i varje folksamling.
Sverigedemokraterna blev i förra valet näst största parti i mitt lilla välmående valdistrikt.
Här bland nya bilar, villor och chicka gardinuppsättninga. Bland hemmaspa och grannsamverkan väljer man ett rasistiskt och fascistiskt parti för att man är så oroad för invandringen.

Jag skäms för er.

/ Asta

17 kommentarer:

 1. Det är förjävligt. Hoppas innerligt att deras stöd sjunker mer snart.
  Bra formulera också, snor nog meningen om "Världens 6:e rikaste land som köper julklappar för 70 miljarder."

  SvaraRadera
 2. Word. Skräms också av den här utvecklingen och dessa människor. :/

  SvaraRadera
 3. Jag skräms av att människor dömer varandra så hårt pga olika åsikter. Kanske dags att mötas på halva vägen så alla blir nöjda. Som det här rullar på så har vi väl snart ett inbördeskrig på halsen..
  /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du jag dömer rasisterna för hårt? Hur menar du att man ska gå dem halvvägs till mötes?

   Radera
  2. Nej det tycker jag inte. Har försökt förklara vad jag tycker, tänker och känner men det verkar inte nå fram. Det är lönlöst. Jag pratar inte SD. Inte rasister. Jag pratar inte "min sida är bättre än din sida". Jag försöker få fram att vi hjälper INGEN genom att kasta skit på varandra.
   Tror det är det jag menar. Sluta slänga skit på varandra och lyssna istället så kanske man kan hitta en lösning till sist...inte vet jag. Det känns rätt dödfött det här.
   Och till carola här nedanför. Du har inte fattat ett jävla jota av vad jag menar och jag orkar verkligen inte förklara. Jag menar iaf INTE invandrarna jag menar att svenska folket bör mötas halvvägs. Men det är så tydligt att det inte går...och det är precis det som gör det hela så tragiskt..

   Radera
  3. Nu är det väl så Jenny att i vårt samhälle möts vi oftast 'halvvägs' - vi lyssnar på varandra och förhandlingar förs tills alla parter är nöjda. Man har inte fått igenom allt man vill men delar av. Så är samhället uppbyggt och så jobbar politikerna.
   Att gå och tända på redan utsatta människors hem är allt annat än att mötas på halva vägen. Människor som gör så ska buras in och vägras diskuteras med - de har redan förbrukat sina rättigheter att diskutera. Det handlar om vidriga människor som har sån fruktansvärt taskig människosyn. Terrorister som beter sig på precis samma sätt som IS och som dom säger sig förakta.
   Jag kommer alltid ha nolltolerans mot rasister. Precis som mot pedofiler och våldtäcktsmän. För jag tycker alla de 3 grupperna har vidrig människosyn. Och fän med sån syn undanber jag mig. Jag är inte intresserad av att lyssna på dem, och de visar gång på gång att man inte kan diskutera med dem, de är helt enkelt för korkade att ta in nån annans åsikter och lever blint i sin villfarelse att invandrare kommer hit för att 'ta över' Sverige. Pinsamt.

   Radera
  4. Men Jenny. Nu ska jag FÖRSÖKA förstå och FÖRSÖKA att inte vara ironisk.
   När du säger "mötas halvvägs" så förstår jag oxå att du inte menar tända eld på vart annat boende.
   Jag TROR du menar så här: Välfärden och tryggheten haltar, hålen i skyddsnäten har blivit förstora och människor som inte är hela, starka och friska faller emellan. Du ser att både etniska svenskar och nysvenskar mår psykiskt dåligt och du vill att vi ska rusta upp det vi har innan vi tar oss an nya utmaningar (som tex ökad invandring.) Du ogillar att den som för fram sådana här åsikter får skit för att vara rasistiska.
   Har jag förstått dej, någorlunda, rätt då?
   Nu får du försöka förstå mej och andra som blir upprörda här.
   Du och många med dej går i försvar för rasister. Ni säger kanske inte "jätte bra att de fjuttade eld på ett boende" men du säger, "fast det brinner i förorten och var är ni då?" Det här med förortens problem är intressant, påminn mej någon om inlägg kring det senare. Och i en tid när svenska folket är väldigt polariserat , FÖR eller EMOT invandring så blir det infekterat.
   Vi som är FÖR anser inte att Sverige el övriga världen har något val när människor flyr för sina liv.
   Vi som är FÖR anser oxå att invandringen på sikt kommer göra Sverige rikare och bättre rustat att möta utmaningar som en åldrande befolkning, stora pensionsavgångar osv.
   / Asta

   Radera
  5. Precis så jag menar Asta:) Förstår din sida av saken oxå och håller med.
   /Jenny

   Radera
 4. men jeeeesus, jenny!! kom in i matchen! halvvägs till vad??? låta hälften av flyktingarna komma? kanske skicka tillbaka halva familjer? dumheter! ochh som vanligt, asta: Word, mycket bra skrivet!! Carola...

  SvaraRadera
 5. Även här där jag bor blev SD allt för stora för att jag ska känna mig bekväm med min grannar! Vad får en människa som redan har allt, i ett lugnt och stilla villaområde, att inte unna andra ens det minsta lilla hopp om trygghet?

  SvaraRadera
 6. Var får du dina uppgifter ifrån? Att vi köper julklappar för 70 miljarder!? Källa på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tex http://www.dn.se/ekonomi/rekord-igen-julhandeln-omsatte-70-miljarder/

   Radera
  2. En annan. http://cityshoppa.se/julen-2012-statistik-forvantningar-och-annan-kuriosa-kring-julhandeln/

   Radera
 7. Fast där anges att julhandeln var ca 70 miljarder, du skrev att vi köper julklappar för så mycket. Hur gör du själv till julen? Köper julklappar till familj och barnbarn eller? I så fall bör dukanske tänka om och ge dom pengarna till bättre behövande, har inte dina barnbarn leksaker så att det räcker ? Väldigt många låginkomsttagare har INTE råd att köpa julklappar för tusentalskonor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du intresserar dej för min privatekonomi. Nej jag köper inte julklappar till vuxna barn, och barnbarnen får i år varsin julklapp för som du så riktigt påpekade så har de så de klarar sej. Jag skänker en del pengar till organisationer och till tiggare i min närhet. Hur gör du?

   Radera
 8. Jag ger inte till tiggare, av den anledningen att jag inte kan välja vem jag ska ge och vem jag inte ska ge till. Dom är numera så många och sitter överallt och jag kan inte ge alla. Däremot så hälsar jag alltid på dom, pratar några ord med dom och behandlar dom med respekt. Jo jag skänker pengar till organisationer, jag har fadderbarn mm.

  Åter till julklapparna, det ÄR skillnad på julklappar och julhandel då det senare innefattar allt, mat, resor, klappar mm men det låter ju mycket bättre att skriva att vi köper julklappar för 70 miljarder. Jag köper julklappar till min familj men inte för överdrivet mycket pengar. Jag känner MÅNGA som inte har råd att unna sig något extra när det är jul, ensamstående med låg inkomst tex etter fattigpensionärer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast om det ändå SPENDERAS 70 miljarder så är det väl oväsentligt hur? Då finns ju ändå resurserna. Klart att inte alla kan hjälpa. Men många bäckar små, de som kan hjälpa borde. Man vet aldrig när det är en själv som behöver hjälp. Vad bra att du känner att du hjälper till där du kan, då kan du sova gott om natten! Förstår inte alls din aggressiva framtoning om du inte känner att inlägget riktar sig till dig...?

   Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare