söndag 11 oktober 2015

Jag älskar detHejsan hoppsan vilken dålig bloggare jag gått och blivit.
Det beror på studierna. Tiden finns... jag sitter verkligen inte och läser dygnets alla timmar men jag har svårt att samla tankarna kring något annat. Jag tänker mycket på pluggandet och det finns säkert ett lärande i det med.

Nu ikväll har jag suttit en fyra-fem timmar med böckerna. Kom in i ett flow, det tar en stund för mej att hitta det där lugnet och koncentrationen jag behöver men ikväll kändes det som om jag fick till det.
Alltså, detta är bland det bästa jag har gjort!
Jag älskar det!
Det känns så vansinnigt lyxigt att få sitta i sitt hem och läsa om spännande å intressanta saker hela tiden. Även om jag VET att jag kommer få det bästa yrket på jorden (för mej) så känns det nästan som om jag inte vill att detta ska ta slut. Jag antar att det är det som kallan living my dream.
Vilken oerhörd ynnest det är att få bo i ett land där det är gratis att utbilda sej och där man kan göra det sent i livet.
Ja, det är ju inte gratis på så sätt att jag tappar arbetsinkomst, pensionspoäng, får låna pengar och så där men utbildningen är ändå gratis.

Påbörjat kanske den mest spännande kursen, Det normala barnafödandet som är oerhört brett och spänner från embryots och fostrets utveckling till moderns fysiologi till graviditeten till normal förlossning. Det är anatomi, fysiologi och en jäkla massa att lära innantill å det mesta är svinkomplicerat. Tusentals sidor som skall gås igenom och det kommer avslutas med en salstenta. Supernervöst men oxå det roligaste och det finns knapps nån bättre känsla än att öppna sin tenta, ögna igenom svaren och inse att man kan dem!
Så här ska läsas!
Här ska läsas för att klara tentan och här ska läsas för resten av mitt yrkesliv och jag ska bli GRYM på det.

Men självklart finns det annat i mitt liv. Jag har klippt mej, gjort nya fransar och köpt ett läppstift jag vråldiggar. Å jag har funnit en choklad för god för denna värld.
Jag har blivit förbannat på Alliansen i allmänhet och KD i synnerhet. Snacka oom svag styrning och felprioriteringar i ett läge när alla goda krafter behöver sluta sig samman.
Om någon av dessa ytterligheter tänkte jag skriva ett inlägg imorgon, vilket vill ni ha?
Önskar i nåt annat så hojta.

Puss/ Asta

4 kommentarer:

 1. Du är GRYM!!! Klart att det kommer att gå finfint! Och jag håller med dig - det är en ynnest!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ha ha kanske inte det mest givande för ett blogginlägg men blev nyfiken på vad det är för choklad du hittat? :)
  Åh stort lycka till med studierna!!!
  /Helena

  SvaraRadera
 3. En fördjupning i chokladen låter bra...

  SvaraRadera
 4. Skriv gärna nått om idiotin med att vilja att Sverige går med i NATO, jag tycker att KDs beslut om det gömdes undan eftersom DÖ var ett sånt övertramp! Nästan så det känns strategiskt...

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare