lördag 1 juli 2017

God jul(i)

Anneli Lodéns foto.

Sommarmånadernas sommarmånad är här. Juli. Den somrigaste av dem alla.
Den vi drömmer om där när vi famlar oss fram i det kompakta januarimörkret.
Då när vi ska bli vårt fulla potential. Snygga. Sociala. Roliga å kära.
31 dagar som vi ska leva på resten av året. Den är här nu. Enjoy.

Jag har en mörk och ironisk humor. Jag tror (nej vet) att väldigt många tolkar texter tänkta att vara roliga som näst intill självmordsbenägna.
Här om dagen tex när jag skrev på facebook att jag är packad och därför hoppar att skriva ett blogginlägg då det riskerade bli allt för ärligt.
Istället skulle jag ägna mej åt att se Orange is the new black och hade fångarna på Hinseberg sett ut som de gör i serien så skulle jag begått ett bankrån aws.
Jag fick massor av "tänker på dej" kommentarer och ledsna emojs.
Hallå?! Hur skulle jag kunna råna en bank, den var stängd.

Nej, men allvarligt talat. Det är klart att jag uppskattar omtänksamhet och det är klart att att det finns en mylla till all sarkasm men på det stora hela håller jag ihop. En del är intelligenta, andra kreativa... jag är bra på att hantera tunga grejer.
Jag ses ofta som empatisk och känslig. Det ä två av mina kanske mest utmärkande personlighetsdag men jag bär oxå på en rätt stor dos egocentrism och det räddar och har räddat mej genom livet.

Så. Inledningen i inlägget var självklart med syftning till det URUSLA jobb vädergudarna åter igen gjort med juli här i norr. Vi har snart samma väder året om.
Men trots det så är det ganska... okej.
Det regnar inte. Det doftar underbart. Åtminstone tror jag det, min näsa är igenslabbad med allergisnor. Jag ska ha goda vänner över på middag ikväll. Hunden å jag tog en fantastisk promenad och nu snarkar han så där som han gör efter ansträngning och ingenting fyller ens mattesamvete med så stor tillfredsställelse som att ens älskling fått rejält med motion.
Jag har en å annan synpunkt på livet i stort och sommaren i allmänhet men på det stora hela är det okej. Det kunde verkligen ha varit sämre. Ett par miljoner födda samma årtal som jag drog sämre lott i livets tombola.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare