tisdag 19 mars 2019

Asta recenserar "På egen hand" av Marian Keys

Bildresultat för på egen hand marian keyes

Bok nr 4 detta år. Marian Keyes "På egen hand." 

Oh Marian. Jag har läst samtliga av hennes böcker och allt sedan jag läste hennes första roman "Vattenmelonen" har jag varit förälskad.
Ingen roman har dock nåt upp till "Vattenmelonen", och det behöver inte betyda att de varit sämre utan mer att det var en chockartad upplevelse att bli så besatt av en bok.
Jag läste å läste å läste. Medan jag lagade mat. Medan jag kissade. Medan jag försökte rodda ungarna. Jag var betagen!

Marian Keyes levererar i princip alltid.
Hon skriver inga romaner som kommer bli aktuella för pretentiösa litteraturpris och ingenting man två år efter avslutad bok ligger och funderar på sömnlösa nätter men hon är alltid underhållande!
"På egen hand" handlar om Amy och Hugh som har ett stabilt och kärleksfullt äktenskap. Hugh har alla rätt. Han är omtänksam, pålitlig, en bra pappa, en jämställd man och därtill snygg.
Men en livskris leder till att Hugh bestämmer sej för att lämna äktenskapet i sex månader. Han bedyrar att han kommer tillbaka och att han älskar Amy men han behöver finna sej själv och det skall han göra genom att ta "semester" från alla plikter och roller i livet och luffa runt i Asien.
Amy är förtvivlad. Chockad. Men Hugh låter sej inte övertalas.
Om Hugh har "semester", då innebär det att även Amy har det.
Och vad händer när man sätter ett äktenskap på paus utan begränsningar under ett halvt år?
Plötsligt står Amy ensam med tre halvvuxna döttrar, ett hushåll, en karriär och en frestelse från förr.

Låter det banalt? Det ÄR rätt banalt. Och Amy och hennes döttrar emellanåt hyfsat ytliga. Jag har blivit mer feministiskt medveten sedan jag läste Marian Keyes sist. Ibland skaver det till men jag vägrar låta det störa min kärlek till denna författare och låter mej istället roas och oroas av historien som inte bara är banal utan dessutom rätt spännande, söt och medryckande.
Marian Keyes är en evig kärlek.
Läste ut denna 606 sidor tjocka roman på ett par dagar. Hade inte med mej den i duschen men smet ofta ofta upp till sängen för att läsa.
Betyg: En klar och stark 4:a.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare