söndag 10 mars 2019

Se. Se. Se

Relaterad bild

Har ni sett den här serien?
"Bröllop,begravning och dop" signerad Colin Nutley och med några av våra mest folkkära skådespelare.
Den har visats på C more men nu finns även hela serien på tv4play för den som känner sej manad och snälla GÖR det, känn er manade för det är en så... en så vacker historia om livet.

Livet är snårigt och märkligt och blir sällan som man tänkt sej.
Ju äldre man blir desto mer inser man det. Livet är sällan, för att inte säga aldrig, svartvitt och inte människor heller.
Inte bara onda människor gör dumma saker och relationer går sönder alldeles oavsett hur väl man vill och hur gott uppsåt man har.
DET tycker jag visas på ett fantastiskt sätt i den här serien.
Det tycker jag att Colin Nutley är mästerlig på att visa i sina produktioner.
Karaktärerna får själ och hjärtan och alldeles oavsett hur gräsligt de beter sej... tänk Rut i Änglagård... så förstår man dem å älskar dem.

Jag tycker mycket, mycket, MYCKET om Helena Bergström i nästan allt hon gör men här i "Bröllop, begravning och dop" glänser Maria Lundqvist allra klarast och allra mest trovärdigt.
Om någon läser här som inte sett serien men som blir sugen så ska jag inte avslöja så mycket mer om handlingen än så. Gillar du annat Nutley har gjort så kommer du att tycka om den här.
Paret Nutley och Bergström får en del kritik för att de arbetar så mycket ihop.
För att hon får alla hans huvudroller. Och nu dottern som fått vara dotter i två produktioner.
Jag ser det som en styrka, han får ut max av dem eftersom de känner varann så väl, men oxå samspelet Bergström och Lundqvist har gjorts förut, och det märks. De är oerhört samspelade.

Se. Se. Se.
Och ni som har sett, vad tyckte ni?

Efter att i sista delen blivit så oerhört tagen av Maria Lundqvist blir jag sugen på att se om en gammal film där hon (oxå) är fantastisk. "Den bästa av mödrar."

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare