söndag 17 mars 2019

Vi befinner oss i krig

Bildresultat för terroristdåd Nya Zeeland

50 människor mördades i terroristdådet på Nya Zeeland.
Femtio människor. Bröder, systrar, makar, barn, vänner, älskande.
Offren presenteras och hedras av Aftonbladet här.
Femtio liv som bara tog slut i ett dåd av högerextremisten inspirerad av Breivik.
Ofattbart.
Oskyldiga människor, flera av dem barn, slaktades i ett av de värsta terrordåd världen skådat.

Jag blir så illa berörd av att tongångarna låter annorlunda när det är en vit man som dödar muslimer istället för tvärtom.
Det talas om att gärningsmannen var psykiskt sjuk... ja, det får vi väl anta att alla som dödar okända människor är?!
Det talas om att detta är ett resultat av politiker som tvunget skall blanda olika folkslag och religioner. Som om det vore ett försvar? Stackarn blev så trött på det mångkulturella samhället lixom.

Hatet och det öppna föraktet mot muslimer skrämmer mej fan så mycket mer än några återvändande IS soldater. Glidningen mot acceptansen av högerextrema åsikter. Rasism som blivit öppen och rumsren. Det skrämmer skiten ur mej.
Samma människor som fortfarande klandrar den svenska regeringen för att de lät nazisterna färdas genom vårt land på 1940 talet uttrycker öppet sina fördomar och förakt mot muslimer... och applåderas för det.
Fy fan.

Jag lyssnade på en terrorforskare på radion. Han talade om det som hänt på Nya Zeeland men oxå om IS. Han sa att IS övergripande och uttalade mål med de dåd som de begått är inte i första hand att döda västerlänningar.
Det är att så splittring mellan kristna och muslimer.
De avskyr det öppna toleranta samhället. De avskyr att man i västvärlden kan vara ex både muslim och svensk, både muslim, svensk och homosexuell.
Genom att så splittring, genom att få oss att ta avstånd mot muslimer i vårt samhälle så driver vi dem till att ta avstånd fån oss. Vilket gynnar IS.

Det är skrattretande (om det inte  vore för att det är så jävla tragiskt) att de... IS och högerextrema terrorister... inte ser hur lika de är. Olika sidor av samma mynt. De hatar kärlek, tolerans, demokrati.
Det är ett krig det här. Ett globalt krig. Vi som värnar demokratin måste stå upp på det sätt som terrorister fruktar allra mest... genom öppenhet och omsorg om varandra, oavsett etnicitet och religion.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare