onsdag 17 september 2014

Vad tänker du?

10702006_10152806767732577_7514423683885573406_n

Lånad bild från Lady Dahmers blogg som jag tyckte var så himla bra!
Självklart inte "bra" som i att jag instämmer utan bra för att den är så talande. För att det är just de här argumenten som man som antirasist ständigt stöter på i diskussionen.

Jag har självklart svar på varenda punkt här. Det mesta stämmer helt enkelt inte.
Annat är kraftigt överdrivet och ytterligare annat är ett resultat av den segregation det innebär att vara fattig och utanför inte av att ha någon annan etnicitet.

Vad tänker du?

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. Jag har en hoppfull sida som tänker att det bara är att fortsätta bemöta deras politik med sanningar och fakta. Hur verkligheten faktiskt ser ut, hur en skall läsa statistik. Visa på vad som är rasism i deras partiprogram, och vad som motverkar integration och trygghet i SD:s drömsverige. Sedan så skulle jag vilja att det var obligatoriskt i skolan att läsa Mattias Gardells "islamofobi" och Galeanos "Bakvända världen". För klassklyftorna kommer att öka, vårt välstånd kommer inte vara för evigt. Men vi måste alla vara medvetna om vart utmålning av en specifik grupp människor har lett oss tidigare i historien.

  Sedan så har jag en sida som är mer åt dystopiska hållet. Tror tyvärr att rasismen, och då främst islamofobin, är så djupt rotad vid det här laget runtom i världen, att det enda en kan göra är att se till att den inte normaliseras på större front. Fortsätta mota tillbaka. Fortsätta att inte ge sig in på samma retoriska bana som SD och liknande partier. Att vi kommer få ha det såhär nu, och att vi får vara beredda på det värsta. Motargument bemöts ju med offerkoftor och rasisterna ser inte sig själva som rasister. Det är svårt att vara hoppfull när dessa hatiska röster är så starka och tjockskalliga.

  SvaraRadera
 2. Att till exempel rösta nej till moskéer och böneupprop betyder ju att bryta mot den religionsfrihet om tack och lov råder i vårt land! Gruppvåldtäkt begås av MÄN, och vad jag vet tänker SD (ytvärr..) inte kasta ut alla män... Så mycket dumt i det där inlägget att en baxnar... Inga muslimska högtider ska ersätta våra, däremot har jag härt smarta företag som erbjuder de med annan religion än den kristna att byta ut kristna helgdagar mot sina egna och få ledigt då. Skitsmart för alla, eftersom det då blir enklare för de kristna att faktiskt få vara lediga på till exempel julen, eftersom andra gärna jobbar då för att få vara lediga andra dagar... Jag förstår inte hur dessa människor ser på sin omgivning. Genom ett sugrör?

  SvaraRadera
 3. Jag tänker att det inte spelar någon roll hur bra man kan besvara dessa frågor och komma med motargument. Har aldrig sett eller hört eller varit delaktig i någon diskussion där SD-anhängare och icke SD-anhängare närmat sig varandra, förutom då när icke SD-anhängare hjälper till att försvara SD:are... Jag blir matt. Som du skrev tidigare; vi har tagit debatten i fyra år med resultatet att partiet normaliserats och satt delar av dagordningen. De som röstar på SD vill rösta på SD och jag tror de vet vad de gör. Kanske är frågan hur vi gör att färre vill rösta på SD? Alltså hur vi gör att de känner sig nöjdare och mer i kontroll över sin vardag att de inte behöver hitta syndabockar och enkla lösningar på komplexa problem? Att de har lite mer utrymme att tänka på andra med empati.

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare