lördag 10 januari 2015

Vad som retar gallfeber allra mest på mej i surret just nuRasism och islamofobi
Helt klart "ämnet" som stör mej mest. Å här verkar ju finnas blomstrande förutsättningar för att få fortsätta vara förbaskad. Svenskarna verkar konvertera till Rasismen i parti å minut och saker som var otänkbart att yttra högt för bara några år sedan är nu fullt legitimt.
"Muslimerna" är vår tids stora hot, det kan till å med folkvalda riksdagsledarmöten säga nu för tiden.
"Muslimerna" får skulden för allt och ingenting precis som judarna fick på -30 talet.

"SD- är- som- vilket- parti- som- helst" tjatet
Besläktat ämne jag vet, men hit räknar jag även alla de som inte röstar på Sd men som säger saker i stil med att "Det är mobbing om inte alla får va med", "Nu har ju tusentals svenskar röstat på dem", "Sverigedemokraterna är inte alls rasister, de vill föra en ansvarsfull invandring", "Homofober? Ja, men folk måste få tycka som de vill i en demokrati" osv.
Den här gruppen, den här formen av dumhet, gör mej nästan mer förbannad än de som är öppet rasistiska.

Jämlikheten har gått för långt
Nyligen fick min man ett spel över att han sett en "Fru gårman skylt." Han ondogjorde sej över att "nån stackars kvinna blivit kränkt." Han är inte ensam. Många (i synnerhet vita, medelålders män) tjafsar om ordet hen och om att det var bättre förr. När män fick vara män och kvinnor kvinnor.
Exakt vad menar dem? När kvinnor inte kunde skilja sej från sin man utan fick ta all skit för att de sambeskattades el hon var hemmafru?
Kvinnor tjänar fortf i snitt miljoner mindre än män under ett yrkesliv, kvinnor tar fortfarande huvudansvaret för hem och barn, majoriteten av föräldradagar tas ut av kvinnor, flickor har högre betyg och är mer ambitiösa än pojkar men tjänar sedan mindre i alla fall.
En kvinna i veckan cirkus mördas av sin man och tiotusentals misshandlas.
Hemmet är fortfarande den farligaste platsen för en kvinna att vistas på.
Så hur exakt har jämlikheten gått för långt?!

"Det- är- så- synd- om- oss- som- har- varg- in- på- knuten" gnället
Suck. Majoritet i Sverige vill ha en livskraftig rovdjursstam. En del människor bor på landet där det finns varg. De får anpassa sej efter det. Precis som storstadsbor får anpassa sej efter sin situation.
Värmlänningarna får lägga pengar på att stängsla in sina djur, storstadsbor får lägga mer pengar på boendet. Jag kan inte släppa min hund längst gamla E6:an och värmlänningen kan inte släppa hunden i vargtät skog.
Gilla läget, anpassa dej eller flytta.

Bidrags Sverige
Borgarnas tjafs om att nu kommer inte arbetslinjen att gälla. Nu ska folk "gå på bidrag" istället.
Jag blir så trött. Vad är ett bidrag?
A-kassa är en omställningsförsäkring när en människa befinner sej mellan två jobb. En i förväg inbetald försäkring för att i händelse av uppsägning slippa gå från hus å hem.
Sjukpenning är oxå en försäkring. En garanti för att man som sjuk får en inkomst och kan tillfriskna/ dö i lugn och ro.
Socialbidrag är däremot ett bidrag för människor som faller mellan samhällets stolar och det är ett bidrag som ökat under Alliansens tid vid makten.
Men de riktigt stora och kostsamma bidragen är de som företagare som trots lysande siffror tilldelas för att istället för att anställa ta sej an praktikanter från AF. Det är de bidrag som den övre medelklassen tillsammans med överklassen kunnat tillskansa sej för att få hjälp att rengöra poolen eller städa hemma.
Så bidrags Sverige. Ja, vad är det egentligen?

"Allt- var- bättre- förr" tugget
Hörs från både män och kvinnor, företrädelsevis från -40 och -50 talen.
Allt var bättre på deras tid. Barnen var inte så snorvalpiga, kvinnorna inte så gnälliga, männen fick lov att vara karlar, ungdomar var inte så uppkäftiga. Lärarna fick lov att klappa till ungarna och ungarna i sin tur kunde leka med kottar å granar.
Alla kom i tid till jobbet, hade respekt för sin chef och varje söndag serverades långkok.

"Hundägare- bär- skulden- för- allt" pipet
Ja så känns det. Det gnälls över att hundar är lösa eller hundar är inte tillräckligt uppkopplade.
Det gnälls över hundbajs. Som om det vore det värsta som fanns.
Jag har trampat i hundbajs nångång och visst... så jäkla roligt är det inte. Men jag blir mer förbannad på allt detta glas som ligger överallt. Har haft en hund som skar upp tassen rejält.
För att inte tala om allt skräp människor lämnar överallt. Ölburkar, cigarettpaket, engångsgrillar.
Vad sägs om lite sunt förnuft och gemensamt visad hänsyn.
Å vissa människor är faktiskt så löjligt hundrädda att de istället för att lägga energin på att gasta på hundägare borde gå i terapi istället.

Facebookfascisterna
Denna grupp av människor som ständigt retar sej på andra, på bagateller på facebook.
Någon tycker att det skrivs för mycket politik, andra att det läggs upp oändligt med kattbilder.
Några blir stötta över att folk redovisar sina träningsresultat, andra tycker det är "skittrist" att se folks felknullade ungar.
Men sluta titta/ läs då! Välj dina fb vänner med större omsorg.


8 kommentarer:

 1. Och BAM och YES till det!! Håller med!! Till fullo!!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Haha, så himla spot on! Visst blir evinnerligt trött.. Jag förstår inte vad det är som gör att svenskar i gemen är så förbålt enfaldiga. Nä, usch!

  SvaraRadera
 3. Och nu är det du som gnäller över gnället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, På min blogg. Enjoy

   Radera
 4. Åhhh, så härligt, en till arg tant, vi kan skälla tillsammans! Vad gäller bidrag så är det väl RUT- och ROT-avdragen som gör många till bidragstagare, men det finns minsann aldrig med i resonemangen att leva efter sin plånbok...

  SvaraRadera
 5. Underbart! Du fick nog med allt i ett svep Jag skickar massor av applåder och tummen upp!

  SvaraRadera
 6. Hehe, älskar't!

  Och vet du vad mer jag älskar? Idag hade vi vargspår PÅ VÅR TOMT. Snacka om att det ger mig tolkningsföreträde i frågan (om man nu inte skulle gå efter fin logik som jag tycker är helt rimlig). Vi har en varg som gått runt byn i nåt år och nu alltså ända framme på tomten. Och jag vill ändå värna om vargstammen!
  För övrigt stod det idag i våra lokaltidningar att "vuxna män lider och gråter" eftersom vargjakten blev inställd. Alltså... Jag förstår ändå att folk har andra åsikter om vargen, jag gör det. Men att betrakta att få döda dom som en mänsklig rättighet... Nja.

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare