torsdag 12 september 2013

Du är så usel att vi inte kan genomföra detta

 

Få kvinnor... om någon... har varit så stolta över sin idrottsliga prestation som jag varit över min löpning.
Diskret... eller när förresten... inte alls diskret har jag i olika sammanhang droppat att "jag är en löpare", "ska ut å spring", "sprang milen igår."
Ivrigt har jag gett mej in i, och startat upp, samtal om löparskor, träningsappar, andningstekniker, tider å annat nördigt.
För jag har varit så HIMLA stolt över att jag... äntligen... börjat motionera.
Å inte vilken liten snicksnack gympa som helst.
Nej löpning! Det tuffaste!
Det är jag å Paulo Roberto lixom. Som springer även när det tar emot.
För vi är inga veklingar. Vi tänker inte betala senare i livet med ohälsa.
Vi... Roberto och jag... vi bryr oss om våra kroppar.
Eye of the tiger.

Så idag skulle jag göra ett arbetsekg med anledning av bröstsmärtorna som jag hade i söndags.
Jag hoppade upp på cykeln... något obekväm i att sitta spritt språngande naken så när som på ett par svarta trosor i spets... men ändå, Jag satt på cykeln. Rätt rejält tankad med självförtroende.
"Du tränar ibland" frågade doktorn mej.
"Ja då, kanske inte cyklar men jag springer milen titt som tätt."
(Vad som är titt som tätt är en definitionsfråga.)
Å så började vi. Det var ganska soft. Jag hade svårt att hålla det långsamma tempot jag blev ombedd.
Det går ju som hejsan tänkte jag.
... Och så ökade tyngden.
Å helvete. Från att ha tyckt att det var "ganska lätt" till "grisjobbigt"gick på någon minut.
Nä, tillslut orkade jag inte längre.
Den kvinnliga läkaren, med en mer direkt framtoning i sin kommunikation sa
"Det här var inte bra. Du är låååångt under förväntad förmåga, lååångt under.
Det går inte att utläsa något av det här. Du får gå hem, träna upp din kondition och komma tillbaka senare för att göra om testet. "


Ja, ni kan kanske tänka er.
Mitt så sköra kaxiga sjävförtroende rann av mej med svetten.
Ja, det ser bra ut här, så långt som det nu gick att genomföra sa doktorn och fortsatte "Hur gammal är du egntligen? Bara 44..."
Men sen tittade hon på kurver och kom på att så förbannat-överjävligt.katastofdåligt var det inte. Jag var en medelmåtta, låg på normal kapacitet.
Men henne ord "Går inte att genomförs på ett test med så låg prestation" kommer att bosätta sej i mitt huvud.
Jag är förmodligen hjärtfrisk. För säkerhetsskull så skall jag göra en kranskärls CT.
Sen jävlar anåda ska detta bli tändvätska till att få en bättre kondition.
Till att bli stark, snabb, uthållig.
Nästa gång skall jag överraska åt andra hållet!
Bensin på elden för en enveten oxe.

Dessvärre/ dessbättre tog jag inga foton under denna spännande utmaning.
Det hade ju annars klått upp allt i förnedringstv väg.
Åhh, jo jag ber om ursäkt att inte ni trogna läsare fick se detta dokumenterat.
Ni får en bild efteråt istället... när  jag pustar ut.


När jag kom hem blev Gottepojken så glad över att fick se sin mamma att han hoppade upp och smakade på mej (han ska alltid bitas när han är exalterad) och han tog en härlig tugga rakt i tutten.
Han är varken blyg eller finkänslig den mannen.

Puss/ Asta


9 kommentarer:

  1. Ja ibland kan man få såna käft smällar och spec när det är annan aktivitet än den du är van vid. Men jag köper det inte. Gör du?

    SvaraRadera
  2. Ja ibland kan man få såna käft smällar och spec när det är annan aktivitet än den du är van vid. Men jag köper det inte. Gör du?

    SvaraRadera
  3. Aj då.. ibland är fallet hårt ;)
    Tror nog hon inte var riktigt ärlig, förvisso röker du väl?? men att ha tränat så mycket som du gjort under våren-sommaren måste bli bättre resultat än så.
    Märkligt annars..
    Själv har jag tappat all mótivation till träning men måste försöka komma igång.. *suck*..
    Ha en bra dag !!

    SvaraRadera
  4. Inlägget var roligt skrivet, men ändå bakom allt så vet jag vad det betyder för dig och hur duktig du varit med löpningen, samt att du sköter din hälsa och inte röker etc. Du ÄR duktig. Låt ingen ta ifrån dig det. Glädjen och stoltheten över din prestation. Jag är galet imponerad av dig, dina runkeeper sticker mig i ögonen varje gång jag går in på fejjan och ska själv ta mig samman och ta upp löpningen igen, mycket för jag minns adrenalin lyckokänslan efteråt. Du kommer igen, det är jag säker på och då på dina egna premisser. Kram, kram

    SvaraRadera
  5. Tja de där testerna. När jag skulle göra det där i vintras på sjukan, så fick jag hoppa av cykeln efter två minuter, för att jag höll på att svimma. Nåja med den hälsan var det kanske galet att sätta mig på testcykeln. Men hursomhelst så var ju den prestationen mkt sämre än din.de fick hämta mig i rullstol..eh..

    Annars så har jag gjort cykel/konditionstest på företagshälsovården. Gjorde det när Pyret var ett o ett halvt år...och man känner sig kanske inte jättevältränad då efter förlossning och haft dåligt med tid för sig själv....men se på fan barnvagns o hundpromenader samt lite ridning gjorde att jag hade jättebra värden. Nära fem av fem. Sen gick jag den där hälsokursen via jobbet då vi styrketränade och gick promenader samt tränade pilates. I några månader. Därefter testades vi igen. NÅja. Vilopulsen när jag kom dit var helt plötsligt åttio, och resultat hamnade på en trea högst medelmåttigt. På kvällen när jag kom hem så blev jag lite förkyld.....ev...så kan det berott på det...så om du nu har astmaproblem eller inte mår riktigt bra, så kanske testet inte gjorde sig riktigt rättvist. Det räcker tydligen med lite för att resultaten ska hoppa hej vilt.

    Så dålig kondis har man ju inte när man går så mkt som du gör och dessutom springer milen ibland.

    Var rädd om dig. Kram

    SvaraRadera
  6. Aj, fan. Ja - det är lite som när jag sade till mammografisköterskan att jag inte tyckte det gjorde ont med undersökningen (tänkte: Ha! skitbra smärttolerans) och hon svarade: Jo, man får ju lösare bröst när man blir äldre och då känns det mindre! Ridå.

    SvaraRadera
  7. Men A då!! Jag tänkte skriva något tröstande - men ser att både Millan och Åsa hunnit med det. För det ÄR så - inte mycket att lita till - tyvärr. För ett resultat kan bero på millioner olika saker!!! Jag tycker du har varit grym. Och du vet ju att det egentligen inte är så att du har dålig kondition - du är grym!

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Ohh, tänk hur dåligt jag då skulle göra på ett sånt test, min motion består av att jag går till och från bussen, jag har till och med slutat cykla...

    SvaraRadera
  9. Npgot för att muntra upp ! Du löptränar pch blir bra på det. Någon som cyklar långt behöver inte kunna springa långt! En mening som vi använder ofta i olika träningssammanhang är "Du blir bra på det du gör". Du skulle ha gjort ett test på löpband! Då hade resultatet varit annorlunda :) tycker du är grym!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare