fredag 6 september 2013

Hösten startar den 30:e september

Blå himmel, ljumna vindar.
Ett litet tag till gör sommaren motstånd inför hösten.
Ett litet tag till vädras prickiga sommarklänningar och nätta skor.
Vi behöver detta ljus å denna värme så förtvivlat väl inför den långa mörka vintern som råder på den här sidan klotet.

Ändå kan man känna den... nåt... i luften är förändrat.
En friskhet, en högre halt av syre.
Hösten är på väg.
Jag älskar ju hösten. Hösten är min tid på året.
En tid att vara, en tid att starta om.

För min del inleds hösten i år måndagen den 30:e september.
Det är då vi kommer hem från Cypern.
Då skall sommarklänningarna hängas undan, sommarskorna lämna garderoben i hallen och förpackas ner å bort för månader fram över.
Eccostövletterna ska fram. Jeans. Goa tröjor. Sjalar å dova färger.

Måndagen den 30:e september, det är då jag ska starta om och "ta i tu" med saker.

Jag ska fortsätta springa. Där sker inga förändringar.

Jag ska ta några vita månader, det kan behövas, alkoholen får stor plats under sommarens alla njutningar å sociala sammanhang.

Jag ska dra ner på... och se till att bli av med... mitt behov av insomningstablett.
Jag sover gott på den, jag sover inte alls utan den, men med tanke på min släkt å all skit som finns inom den i form av missbruk känns det olustigt och som något jag inte vill ha i mitt liv.

Under förutsättning att jag mår okej och fixar stressen på jobbet skall jag oxå försöka sluta med/ byta ut min antidepressiva behandling.
Den funkar finemang på ångest å stress men den dödar min lust.
Inte ens att leka med sej själv känns särskilt lockande el mycket.
Å jag är för ung för att säga adjö till den biten i mitt liv.
Även om jag är mormor.
Den stora fördelen med Cipralex... förutom att den fungerar mot det den skall... är att man inte går upp i vikt av den så som man gör av de flesta andra preparat mot depression.
Å jag har ingen lust att byta ut bristande sexlust mot 10 kg övervikt.
Pest eller kolera där.
Får diskutera saken med en duktig läkare helt enkelt.

Det känns som rätt tunga, kravfyllda mål.
Jag får helt enkelt se till att njuta mer av allt det andra.
Frisk luft, vackra färger, vilda hav.
Men än är vi inte där.
Ännu väntar sol, bad, kalla drinkar.
Ännu väntar vippiga klänningar, nätta skor och ännu ska bikinin få bekänna färg.

Hur känner ni inför hösten?

Puss/ Asta

4 kommentarer:

  1. Låter som bra mål. :) Jag fullkomligt ÄLSKAR hösten!! Så glada som andra är i sommar är jag i hösten och sedan vintern. Gillar vår och sommar också, men det andra smäller aningen högre. Har gått en lång runda idag i dessa ljumna vindar och de där vackra färgerna som blir överallt, tog över 300 bilder som jag satt mig med nu tillsammans med en stor kopp te. Har även beställt höstkläder och jacka. Trots att jag fick beställa allt i en storlek större pga att jag nu är helt enkelt större den här hösten och vägrar gå i samma tråkjacka som tre år tillbaka även den här hösten, för min fina kappa inte funkar - så får det gå. :) Idag känns det okej. Känner också en glädje över att vara på väg nu i höst, genom studier och annat. Känns bra, helt enkelt. I löve hösten med andra ord. Kram kram!

    SvaraRadera
  2. Prova voxra! Den har haft bättre effekt på mig än cipralexen. (Nu äter jag ju visserligen båda två, men ändå) Den ger inte heller viktuppgång som bivernan, snarare tvärt om :)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Åh jag är precis tvärtom, jag hatar hösten! Älskar sommarn med värme, ljus och växtlighet, vintern med sin vackra snö och våren då knoppar slår ut och allt blir grönt och varmt. Men på hösten blir allt mörkt, kallt ruggigt, blött och fuktigt. Allting i naturen bara dör. Det regnar, fukten kryper in under huden på mig och får mig att frysa ständigt. Jag blir rent deprimerad av regn och höst. Halkar runt på blöta löv och tycks inte komma någonstans. Så jag är så glad att det fortfarande är sommar och varmt!

    Mediciner prövade jag en amssa sorter under mitt första år som sjuk. Men sedan fick jag nog, en massa jobbiga biverkningar och inte hjälpte det ett skit. Jag har fått hitta andra sätt att hantera livet, som naturpromenader, social kontakt med personer som känns bra, vila, göra sådant man tycker om, skriva, vara kreativ osv. Borde nog meditera, köra avslappning eller sånt med. Jag är väldigt skeptisk till medicin eftersom det orsakar så mycket skit (har t.ex. fått kronisk muntorrhet och därmed kassa tänder, jag som aldrig hade haft ett enda hål). + att medicnin aldrig löser orsaken till måendet, det är bara ett plåster. En del kan nog ha hjälp av det i perioder, men jag tror inte man ska hålla på med det för länge, om det går är det nog bäst att klara sig utan.

    SvaraRadera
  4. *ler* Håller med TantMango fullt och fast!! Hösten är INTE!!! Fast det visste ju du. Är lycklig över det vackra vädret och väldigt nöjd.. Och du - du kommer få en jättefin resa.

    Kramar

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare