tisdag 26 november 2013

Asta recenserar på egen hand. "Sirila gentlemän sökes" av Karin Brunk Holmqvist.

 Sirila gentlemän sökes (pocket)

På egen hand... så där lite i smyg från Bloggdalabrudarna... har jag läst "Sirila gentlemän sökes" av Karin Brunk Holmqvist.

Alma och Margit är två väninnor, den ena strax under 80, den andra strax över.
De bor grannar och förmiddagsfikar varje dag hos varandra.
När kommunen beslutar att dra en väg tvärs över de båda damernas tomt flyttar de båda in på Solgläntans äldreboende i väntan på sina nya pensionärslägenheter.
Där börjar det hända grejer!
Tanterna erövrar världen... eller åtminstone går en datorkurs och köper långbyxor.
Å slutligen sätter de in en kontaktannons i tidningen där de söker var sin Siril gentleman.

Låter det spännande?
Det är det inte.
Detta är min andra bok av Karin Brunk Holmqvist. Tidigare i somras/ våras någon gång läste jag "Potensgivarna." Jag kan för mitt liv inte komma ihåg särskilt mycket av handlingen i den boken men jag minns att jag tyckte den var lite söt och jag tror jag gav den godkänt.
Denna bok gör mej mest irriterad. Jag fnissade inte en enda gång och tror inte att jag drog på smilbanden heller trots att det är uppenbart att historien ska vara både "lustig och varm."

Boken är smockad av schabloner. Det är som om författaren har ansträngt sej för att få in så många som möjligt.
Tanterna är tex så EXTREMT tantig. Allt, allt, allt ni förknippar med ordet "tant" finns i texten. Broderade bonade, läggningsvätska, underkjolar, syrliga karameller i glasskål med lock, virkade överkast, fåniga prydnadssaker.
När de ska vara med om stora och omvälvande saker går de alltså en datorkurs å köper långbyxor med resår i midjan. Wild and crazy.
Den "onda" är förstås en vass, snäsig kvinna som dessutom... hemska människa... är otrogen! Med en gift man. Vilket... stycke. Men så får hon sin läxa oxå.
Författaren inleder boken med moraliserande i ett stycke där hon skriver till läsarna om boken. Där står bland annat... "Jag har glatt mej åt de små damernas framgångar samtidigt som jag smålett lite elakt åt de som med all rätt plattas till."

Nej, jag tyckte inte alls att den var varm å härlig den här boken.
Jag kommer säkert att ha glömt den inom en vecka.
Boken får en svag 2.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare