lördag 26 april 2014

Jag gillar inte att du röstar på Moderaterna...

... men med varje fiber i min kropp försvarar jag din rätt att göra det.
Att rösta höger, vänster eller mitt emellan beror på vilket samhälle du vill ha, vilka värderingar du äger, vad ditt hjärta och ditt förnuft säger åt dej.
Själv tror jag inte på det här samhället som Alliansen byggt under snart 8 år, jag vill se en förändring och en rejäl vridning för rättvisa, solidaritet och miljön.
Lika fullt respekterar jag om du inte tycker likt.
Vi kan ha ordväxlingar, argumentationer, debattera det hela fram å tillbaka precis så som det anstår en demokrati.
Men jag kommer aldrig, aldrig, aldrig respektera eller acceptera att rasistiska och nazistiska partier går till val i Sverige.

Svenskarnas parti har redan fått tillstånd att hålla tal på torget under Almedalsveckans sju dagar. En kommunpolitiker, partifärg har jag glömt,  på Gotland fick frågan vad hon ansåg om att ett rasistiskt och nazistiskt parti utan vidare fick tillstånd för detta och hon svarade att hon såg det som en självklarhet i ett demokratiskt land att yttrandefriheten respekterades även för dem med åsikter som hon inte höll med om.

Men alltså, hur jävla flat får man lov att vara?!
Vi har fantastiska grundlagar i det här landet och dem ska vi vara rädda om.
Men yttrandefrihetslagen innebär inte att man får lov att säga vad man vill.
Den borde i vart fall inte göra det!
Svenskarnas parti är en förolämpning och en hotbild för varje invandrare, muslim, homosexuell, landsförrädare (såna som jag) med sin blotta uppenbarelse.
Även om de inte skulle säga ett ord under sitt tal.
Vi vet alla vad de tycker om sådana som oss.
Vi vet alla vad de önskar oss för öde.
De är ett pack, en skam för vårt land och de har ingenting med demokrati att göra.
Almedalsveckan handlar om allt som de inte står för.

På tal om nazisterna. Som verkar bli allt mer synliga och allt mindre tabu för var vecka som går...
Har ni märkt av normaliseringsprocessen?
Har ni märkt av hur fokus hamnar på råbusarna och hur Sverigedemokraterna med sin mer köksbordsrasismbetonade politik framstår som cafe latte och ingenting att orda om?
DET är i sej mer farligt än vad Svenskarnas Parti någonsin kommer att bli.
Sp kommer aldrig samla någon större makt.
De har enstaka mandat, skulle kunna komma att skrapa ihop något enstaka till, men inte nog för att kunna påverka någonting.
Så många riktiga nutcase finns inte i Sverige.
Svenskarnas partis medlemmar må vara farliga för de som enligt dem avviker vilket är illa nog men aldrig bli något parlamentariskt hot.
De är en förolämpning för alla oss som tror på människors lika värde.
Men även om det finns olika grader i helvetet så är hett varmt nog och vi får aldrig vänja oss vid Sverigedemokraternas politik å retorik

Indignerad som Rut i Änglagård säger jag:
Nazister hör inte hemma på våra gator. Rasister hör inte hemma i vår riksdag.

Puss/Asta

3 kommentarer:

 1. Vad säger hon Rut..? "Vi vill inte ha slödder här! Ni är inte välkomna!"
  /Emelie

  SvaraRadera
 2. Jag önsker (men tror tyvärr inte) att de här tillstånden att deminstrera är en fint från myndigheterna. sen skickar de dit utredare och åklagare som spelar in det som sägs och vem som säger det och sen sätter de dit dem för hets mot folkgrupp en efter en. visst vore det ändå härligt om det var så... Att först ge tillstånd till en grupp att demonstrera och sen gå ut och varna alla andra för att vara ute på gatorna när de demonstrerar, som polisen i Jönköping gjort, det är ju så fel på så många sätt! Om det ses som en risk för medborgarnas säkerhet att de demonstrerar så borde det ju inte ges tillstånd åt dem överhuvudtaget. Fast de är väl förstås vänsterextremisterna, alltså sådana som du och jag, som är farliga... Vi har verkligen världens flataste politiker, media och myndigheter i det här landet!

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara hålla med både dig och Freja!!! Det är skandal och HELT otroligt och har föga att göra med demokrati!!! Blir bestört varje gång jag hör talas om något sådant. Vi har en andra lagar och förordningar man skulle kunna ta till i detta fall - inte besudla demokratin så!!! Riktigt, riktigt SKIT är vad det är att ge tillståndet. Och du har helt rätt - helvetet har många grader, likväl är det helvetet, det får vi ALDRIG glömma!

  Kram

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare