onsdag 20 augusti 2014

Officiellt köpstoppsdatum 2014-08-20 till 2015-01-01

 

Jag då är det sagt. Å finns det på pränt på självaste bloggen är det en sanning.
Eller nja, det vet vi ju alla hur det brukar gå med mina storslagna ambitioner men det finns åtminstone lite mera krav då än om jag bara behåller tankarna i mitt eget huvud.

Från och med i dag alltså och året ut.
Det kan låta fjuttigt men tro mej, för en shoppoholicer som mej utlöser det nästan ett behov av att andas i papperspåse. Nej, jag överdriver. Det känns... nästan lite skönt. Just nu i alla fall.
Lite som på det gamla korkade tiden när jag rökte och satt där med en cigg i handen och sa:
"Nu ska jag sluta röka... åhhh, så skönt det ska bli, så pepp jag är."
(45 minuter senare kände jag mej inte lika pepp.)
Men nu så och tillbaka till köpstoppet...

Det innebär att jag ska...

Inte köpa några nya kläder mer detta år.

Inga fler skor/ stövlar detta år.

Bara köpa nödvändigt smink, och med det menar jag sådant jag frekvent använder som tar slut.

Inga onödiga saker till hemmet.

Endast köpa julklappar till barnbarnen och då göra det med måtta, inte tävla med övrigt släkt om vem som ger mest å finast. De är ljuvliga ungar, världens bästa, men de är små och förstår ändå inte riktigt och framför allt så har de redan allt de kan önska och mer där till.
Ev kör vi även Secret Santa i år med så som förra året och då blir det en julklapp till en vuxen person.

Alkohol. Det köper jag ändå inte just nu. 

Undantaget från köpstoppet...

Självklart mat, hygienartiklar osv.

Böcker. Själen behöver böcker för att kunna andas.

Småinköp någon enstaka gång för max 50 kr. Det innebär att jag kan "unna mej" ett par blingande örhängen från Ur&Penn för en tjuga eller köpa ett par nylonstrumpor så jag slipper gå barbent om jag ska ha klänning.

Ja goa vänner. Det här lär jag väl inte vinna nya bloggläsare på, jag hoppas att ni gamla stannar i alla fall. Om inte annat kan ni ju kika in för att se om jag misslyckas :)

Puss/ Asta

5 kommentarer:

 1. Jag gillar detta att du tar ett "mini-köpstopp". Sunt! Men varför skulle du tappa läsare pga detta? Jag tycker det ska bli intressant att följa!

  SvaraRadera
 2. Håller på att du kommer klara det galant! Visst köper vi för mycket. Att åka till Ullared gjorde jag förr men inte längre, man blir som förbytt där och köper saker man inte behöver. Idag kom min skinnjacka, den är jättefin och rätt i storlek MEN den stinker läder och kemikalier. Jag vädrar den ute och nu hänger den i garaget. Ringde kundtjänst och det kannta 3 veckor att vädra ut den sa hon, annars kan jag även reklamera den senare. Jag vill bara säga att konsumption utan verkligt behov ger problem, jag har för sjutton redan flera höstjackor! Skönt för dig att du slipper det framöver..../H.

  SvaraRadera
 3. Heja dig! Vi tog köpstopp hela familjen i två månader (mannen ville inte gå med på mer) förra våren, det var kanon! Vi kunde lägga undan en buffert och börja betala av på huslånet! Det är en hel del pengar som rinner mellan fingrarna... Det enda jag tyckte var jobbigt då var att jag inte hade lika mycket att ge till tiggare som jag har i vanliga fall, för jag försökte undvika bankomater i mesta möjliga mån. Glad att du ändå köper böcker, vad hade annars hänt med vår bokcirkel...

  SvaraRadera
 4. Hurra! .Dette valget står det respekt av. Du klarer det lett skal du se.

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare