fredag 1 augusti 2014

Ett snabbt litet tips.

 

Snabbt inlägg då mormor Asta hör hur kudden ropar.
Högra å högre skriker den, på ett sånt där enerverande, gällt å obehagligt sätt.
Eller så är det jag som håller på att bli sinnessjuk.
Vi rotar inte i det mer nu tycker jag, min mentala status får vi ta en annan gång, utan vi skriver det där snabba inlägget.

Alltså inte så att jag SKRIVER så vansinnigt fort. Fingrarna fladdrar inte fram över tangenterna i någon uppseendeväckande hastighet. Jag tror nog faktiskt att det är ungefär lika fort/ långsamt som vanligt.
Normalhastighet för damer mitt i livet skulle jag gissa.
Min son däremot, han har vunnit flera vadslagningar och tävlingar för att han kan skriva nåt så in i Hälsingland fort. Men han har tränat med. 1000 tals timmar. Å är ung. Ingen reumatism där inte.
Nu har förvisso inte jag det heller, men ändå... om jag haft det så kunde det ha varit en nedsaktande anledning. Vi hade kunnat få en förklaring.

Med det snabba inlägget menade jag snarare att jag har nåt kort å litet att säga så jag ska inte bli långrandig här. Kort å koncist. Säga det jag har på hjärtat, vilket inte är mycket idag utan mer ett litet tips. Eller ett litet råd om ni så hellre vill. Ett råd ni faktiskt inte bett om.
Sådana råd är inte alltid så populära. Jag kan ibland bli så trött på dem. Obedda råd.
Tips. Vi säger att det är ett tips. Tips kan man aldrig få för många.
Å jag tänkte att vi skiter i kallpratet och utfyllnaden runt omkring. Vi kör tipset och sen är det bra med det. Bort med lull lull och utfyllnad, strunt i prolog och epilog.
Pang på. Tjoff tjoff.

Här kommer det.
Är ni beredda?
Är ni oxå sådana som räknar ner när ni tex ska doppa ner er kropp i ett alldeles för kallt bad (under 40°c? Att ni räknar ner. "Ett, två, tre, på det fjärde smäller det, på det femte GÄLLER det..."
Jag gör det ibland. Ofta. Räknar ner alltså. Det är däremot inte alltid det smäller på det femte.
Det är ju inte LAG på det. Tror jag inte? Finns det någon juridikkunnig här inne?
Så behöver vi ju inte göra nu. För att det ska komma ett inlägg. Ja ni FÅR ju förstås om ni vill.
Då kan ni ju med fördel använda ovanstående ramsa och efter fem bara kasta er fram mot datorerna och läsa tipset. Råd har vi ju slutat kalla det. Tips.
Ja ni kan göra det om ni läser på telefonen med. Eller paddan.
Det går lika bra.

Tipset är ett sätt.... som jag har uppfunnit alldeles själv. Ni får gärna använda det ni med men då vill jag att ni kallar den "Asta modellen." Eller ja, i alla fall tänker Asta modellen. Ni behöver inte gapa ut det eller väcka grannarna för att berätta det eller så.
Det är en slags vardagsmeditation. Utföres med fördel på promenad eller joggingrunda men skulle även kunna köras inomhus. Kanske under en sexuell akt? Jag vet inte det, jag har aldrig prövat.
Men är det någon som gör det så HOJTA till om det här på bloggen. Jag hör nämligen inte om du ropar från ditt fönster i Småland eller i Australien. Inte ens i Halmstad.

Jo. Så här gör du.
Du bestämmer dej för ett sinne i taget. Å försöker att bara tänka på det.
Hörseln brukar jag börja med. Vad hör du?
Om jag ska exemplifiera här å nu, helt autentiskt, inget ljug eller spänningspålagda halvsanningar så hör jag nu... Hur mina tangenter trycks ner av mina fingrar, jag hör hur maken fnissar åt något han ser på på sin dator, Gottfrid snarkar, han rör huvudet så tratten han har där skaver mot golvet, jag hör hur datorn susar, hur det då å då klickar (elen?), Jag hör ett tyst brummande från torkskåpet. Knarr från makens stol. En fluga som surrar.
Det är nog allt. Sitter ju inne. Mitt i natten.
Då tar vi tex synen.... eller jo visst, vi kan ta känseln först.
Det svider lite under höger hålfot för där har jag dragit bort för mycket hud. Det känns tungt i axlarna. Ögonen känns grusiga. Typiska trötthetstecken.
Det var nog det. Ute brukar känseln vara det som är lättast att komma på kring.
När det gäller synen finns det ju för mycket. Man hinner inte räkna alla blommor, alla sparvar, alla getingar så där brukar jag välja. Det som är extra vackert/fult, det som är ovanligt.
Huvudsaken är att hårt koncentrera sej  på en sak i taget för att vara i nuet.
En enkel form av mindfulness. Ett enkelt sätt att stänga av ältandet för det som varit och oron/ förväntan på det som kommer.
Bara samla sej och vara HÄR & NU med hjälp av ett sinne i taget.

Varsegod att testa. Om ni vill alltså. Om ni tänker "Men gud, så jävla dumt" så BEHÖVER ni ju inte lägga hela förmiddagen på detta imorgon. Det är ingen redovisningsplikt. Inte så att jag delar in mina läsare i ett a och ett b-lag utifrån om ni gör min övning eller inte.
Där ska ni verkligen.... och då menar jag verkligen... känna er trygga.
Jag hoppas jag är tydlig när jag säger så så ingen ligger där å gruvar sej i natt för att hamna i just b-laget.
Jag gillar b-lag för övrigt. a-lagare är oxå käcka men så fulla ibland, tycker ni inte?

Puss/ Asta

Ps. När jag tänker efter så tror jag faktiskt det med fördel kan användas under sex.
Så slipper man ligga å tänka på England varenda jäkla gång menar jag.

3 kommentarer:

  1. Jag hör Tv-n från köket där Mille tittar på barnprogram, Inez ändrar ställning bakom min datastol, surret från hjulet på musen när jag scrollar ned för att läsa hela texten, vinden susar genom det öppna fönstret.....

    Sitter som alltid lite obekvämt i datastolen, är nog för kort för den. Har ont i höger pekfinger, det är även lite svullet, känner mig lite svettig....

    Ser vackra Gottfrid kika på mig från datorskärmen, fågelburar och blommor, mitt dammiga databord och en halvt urdrucken kaffekopp, i ögonvrån skymtar min snusdosa.

    Jag brukar använda ramsan ett...två...tre...på det fjärde ska det ske när jag ska bada och tror vattnet är iskallt ;) kram

    SvaraRadera
  2. Hahaha, ett väldigt långt inlägg för att vara ett snabbt... Och det märks att du läst Backman, för det är väldigt backmanskt skrivet, på ett ytterst positivt sätt! Själv slutade jag när jag kom till känseln för huvudet värker så ini bängen...

    SvaraRadera
  3. Bra tips du A - kör jag ofta med! Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare