onsdag 25 februari 2015

Bokrean 2015Bokrean har startat. I år har jag inte varit särskilt "på" så som andra år.
Besökte i alla fall stadens bokhandel idag men det var inte mycket som lockade.
De flesta böcker inom min intresseram hade jag redan läst.
För er som inte läst Fredrik Backmans "En man som heter Ove", "Mormor hälsar och säger förlåt" och "Britt-Marie var här"... samtliga helt fantastiska historier, så finns de på rean.
Jag kan även rekommendera Åsne Seierstads "En av oss" om Utöja och Anders Behring Brejvik samt fantastiska "Och bergen svarade" av Khaled Hosseni.
Alla dessa tips är å snuddar på toppbetyg.

Kristina Sandebergs trilogi om hemmafrun Maj är omtalad men jag har hört mycket dåligt om de med. Att de är sega och långtråkiga så jag lät dem va.
Stod med Donna Tartts tegelstenstjocka "Steglitsan" i handen men la tillbaka precis som jag gjorde med Person och Schibbye's "438 dagar"... den ångrar jag liiite och kanske köper senare.

Det jag faktiskt köpte var dessa tre ni ser på bilden.
Inte särskilt många alls men å andra sidan är jag väldigt förväntansfull på dem alla och kan inte riktigt bestämma mej för vem jag ska hoppa i säng med i kväll.
Gud, vilken bokslampa jag är... å jag älskar det! :)
"Dålig karma" av David Safier för det coola omslaget och för att jag någonstans läst en recension om att den skulle vara fantastisk. Handlingen är om något så ovanligt som en framgångsrik kvinna som träffas av ett brinnande tvättställ från en rysk rymdstation och förvandlas till en myra! Något hon tydligen inte gillar alls å därför måste hon börja samla på sej bra karma för att ta sej tillbaka till sitt liv.
Hmmm. Originellt tänkt i alla fall, annat kan man inte säga.
"Gatukatten Bob" är tydligen en sann historia skriven av Bobs ägare James Bowen och jag kände instinktivt i magen att jag skulle gilla den.
Å så "Gudfadern" av Mario Puzo, en klassiker. Jag som de flesta andra älskar ju filmerna och har sett dem ett antal gånger.
Det känns som en bok man ska ha läst.

Bland barnlitteraturen var det tunnsått värre. Jag hade bespetsat mej på några tjocka Astrid Lindgren till "Mormor/ Farmors bibliotek" men det fanns inte. Köpte en liten bok med kartongpapper om Nocke Nyfiken för 35 spänn till Noah mest för sakens skull.

Har du fyndat något på bokrean ännu?
Har du läst någon av mina böcker... de jag köpte och de jag ratade?
Är det något du vill rekommendera som jag inte får missa?
Please let me know.

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Läs Shibbey och Persson såå bra! Den slukade jag! har läst Backmans också håller med, så härliga!

    SvaraRadera
  2. Den om Bob är jag sugen på att läsa, men jag ligger lågt med att handla böcker, jag har för många olästa här hemma...

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare