torsdag 12 februari 2015

Yttrandefrihet? Håll käften!Aftonbladet granskar näthatarna på Flashback.
De gör det från två fronter.
Dels avslöjar de offentliga personer som utåt säger en sak men i anonymitetens skydd på nätet en helt annan. Likt Joel Ankar som arbetat för Sd i Europaparlamentet och som på nätet skriver om hur negrer skall misshandlas och hur svenska kvinnor är kåta horor.
Dels kontaktar de nättroll som grovt hotar och förtalar å inskränker andra människor och deras liv.
För detta får Aftonbladet  beröm och cred från vissa håll men framför allt är det de högljudda flashbackanhängarna som ylar om dataintrång och yttrandefrihet och hotet mot demokratin.

Tillåt mej hånle.
Dessa "demokratins väktare" är inte så jävla nogräknade annars.
Inte när det kommer till kampen mot rasism, kvinnohat, religionsfrihet, sexuell tillhörighet osv.
Nej, tvärtom. Då flödar föraktet mot Pk media, landsförrädare och extremvänstern som vi kallas alla vi som inte håller med om deras världsbild.

Sverige har världens mest generösa yttrandefrihet. Vi värnar rätten att få uttrycka sej medialt anonymt. Därför att det är viktigt för demokratin.
Men yttrandefriheten och rätten till anonymitet har aldrig varit till för... och ÄR inte till för... att få hota, hata och diskriminera.
Lagstiftningen har inte hängt med här.
Det sker i princip ingen moderering av trådarna på flashback. En internetsida som används av dryga miljonen. Å inte bara i ont syfte skall väl tilläggas även om här finns en jävla massa skit.
Flashbacks forums servrar ligger i USA för att kunna kringgå svensk lagstiftning.

Jag har mycket svårt att förstå "vanligt folk" kritik mot Aftonbladet.
Det som granskas är inte vad som helst eller vem som helst.
Det är personer som skriver grovt rasistiska, homofoba, kvinnoförnedrande saker i offentlig ställning.
Dessa har i några fall namngivits.
Resten... kreti å pleti... som mordhotar andra människor. Fyller deras arbete, deras relationer, deras liv med rädsla och förtal har konfronterats i några fall.
Är det farligt för yttrandefriheten?!?!

Att människor vill sitta anonymt vid sina datorer och spy ut sitt hat mot oliktänkande har ingenting med demokrati att göra.
För den som värnar demokratins yttersta världen finns betydligt bättre sajter att hänga på.
Eller varför inte joyna en förening? Röda korset eller Amnesty är utmärkta representanter!

Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig - i en demokrati har man rättigheter, som yttrandefriheten, MEN, man har också skyldigheter: att inte kränka och hota är ETT exempel. Och något av det dummaste jag har hört i denna väg är en idiotkommentar om att "det är ju fan inte förbjudet", vilket då skulle göra det till något bra - att i yttrandefrihetens namn uttrycka sig vedervärdigt och helt irrelevant om religioner, våldtäkter, kvinnor, homosexuella etc. Så här är det: det är inte förbjudet att äta bajs heller - men ingen "normal" människa gör det. Heller.

    Jag har fått nog av alla idioter som av olika skilda anledningar misstolkar demokratin till att den skall ge dem rätt till att bete sig som djur! Fu*k you!

    Kram A!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare