lördag 25 april 2015

Hyckleriets röstLyssnade på ett telefonväkteri på P1 nu när jag var ute och sprang som handlade om invandring och integration. Lyssnarna fick ringa in till tre politiker som representerade Socialdemokraterna, Alliansen och Sverigedemokraterna med sina frågor och funderingar.

Paula Bieler var den som representerade Sd svarade precis som de andra politikerna på såväl kritiska frågor/ invändningar och på dem som uppenbarligen delade hennes åsikter.
Jag kanske ska tacka Paula?!
Det blev min enklaste löptur för i år trots att det var den längsta och jag tror det berodde på allt adrenalin hennes fullkomliga hyckleri och empatilöshet släppte lös.

Bland annat uttalade sej Bieler om syrier som flyr från armén och deserterar från sin militärtjänst istället för att stanna kvar och slåss mot bla IS.
Paula Bieler skulle minsann inte fly om Sverige blev utsatt för krig och utrensning.
Nej nej, Paula Bieler skulle stanna kvar och slåss för sitt land.
Ursäkta min svenska men vad i helvete vet denna 27 åriga kvinna från Västerås om krig?!
Om hur det känns när bomber faller, när ens barn förs bort, ens mamma våldtas på köksbordet framför en?
Hur fan fick hon något tolkningsföreträde i att läxa upp människor som flytt?!

Paula Bieler talar mycket om skyldighet, krav, plikt när det gäller integration.
Sverigedemokraterna vill minska invandringen till ett minimum och bland dem som får stanna skall det finnas hårda krav på att klara tester i svenska språket och i samhällskunskap.
Jag kan hålla med om att språk och en kunskap i hur det nya landet ser ut och är uppbyggt är viktiga frågor men ogillar att det inte förs fram som en möjlighet (som jag är övertygad om att de flesta nya svenskar är sugna på istället för en plikt vi ska kräva.)
Å när vi ändå talar om språk och samhällskunskaper, vore det då inte lämpligt att börja med "de sina", Sd är ju så mycket för att dela upp människor i vi och dom.
Sverigedemokrater som grupp finns i större utsträckning i belastningsregister, dömda för brott än någon annan grupp i Sverige ink "invandrarna."
Sverigedemokraternas svans som kommenterar hatiskt på sociala medier och i kvällstidningarna kommentarsfält har en bedrövlig kunskap i svenska språket.
Hur många av deras egna skulle klara de här testerna och kraven?
Ja, det vet vi inte men var och en är fri att gissa.

Paula Bieler skulle inte fly om Sverige hamnade i krig.
Men OM hon skulle göra det så uttryckte hon i telefonväkteriet att hon skulle inse att hon var en belastning för det nya landet, hon skulle göra allt hon kunde för att integrera sej.
Låt oss hoppas att Paula slipper fly till ska vi säga Iran. För i så fall skulle hon självklart gå i slöja, även på släktträffar där män visade sej och hon skulle inte köra bil. Hon skulle verkligen inte sätta sina barn i internationell skola utan i en byskola där det enligt kulturen är okej för läraren att prygla barnen. Hon skulle fira ramadan och inte jul osv.

Alltså, det är sånt skitsnack!
Bieler klarar ju inte ens av att integreras i sitt eget land, landet där hon är född och uppvuxen.
Sverige är en solidarisk stormakt med stort, brett folkligt stöd för en generös flyktingpolitik,
Vi har traditioner åtminstone sedan andra världskriget av att ta emot människor som flyr.
I vår senaste stora flyktingvåg på -90 talet när massor av människor kom från Balkan har vi lyckats strålande och det är människor som idag bidrar till vår generella välfärd.
Sverige har ingen tradition av "Vi och Dom tänk." Dryga 80% tycker att Bieler och Sverigedemokraterna snackar skit.
Integrera dej Paula Bieler!

Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. Så bra skrivet!

    Jag tycker att Özz sade det väldigt bra en gång (inte ordagrant) "Vi flydde inte till Sverige för att bli svenskar, vi flydde till Sverige för att kunna fortsätta vara kurder". Detta må skära i Bielers öron, men det är väl för att hon faktiskt inte förstår vad det innebär att vara tvungen att med livet som insats fly från sitt hem, utan att man har gjort något som kan anses vara fel. Tycker hon borde vara stolt över att bo i ett land dit människor känner att de kan fortsätta vara sig själva. Integration kommer aldrig att lyckas om människor inte har den tryggheten.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare