måndag 13 april 2015

Svaret på era grubblerier
Då så, ska ni få svaret.
Hoppas nu inte ni legat sömnlösa och grubblat er fördärvade på vilket av påståendena som var falska.
Det har varit roligt att läsa era gissningar, särskilt ni som spekulerat och skrivit hur ni har tänkt.


1.) Jag har powerwalkat mitt i vintern iförd kängor, jacka, långkjol och utan trosor.
SANT. Anledningen till min nakna nederdel var nåt så sexigt som svamp i det allra heligaste.
Det har jag haft många gånger men aldrig så vidrigt som denna. Det var som att ha en apelsin mellan benen, färgen var som hallonbåtar och det kliade/ sved jävlar! Här bet varken Pevaryl eller yoghurt.
En kollega som kom med buss tog med sej Diflucan och iförd mundering ovan ilade mina ben så fort jag förmådde en vinterkväll upp till busshållplatsen där räddningen langades över.

2.) Jag har blivit full å somnat på ett jobbrelaterat krismöte.
SANT. Ja, fast lite tilltwistat. Vi skulle ha informell träff hemma hos en kollega för att diskutera hur vi skulle agera i ett eventuellt minimyteri. Det skulle ske under lättsammare former med lite mat å medhavd dryck.
Själv hade jag jobbat natt, sovit två timmar och inte ätit när jag slöt upp. En öl och 1½ glas vin senare hängde jag med huvudet i en toaholk och somnade sedan på soffan mitt i diskussionen.
Å ja, jag fick höra det.

3.) Jag har med min blotta uppenbarelse fått en hund att bli så rädd att han kissade ner sej.
SANT. Min första hund Baron höll under en period på med tramsigheterna att bestämma över barnen och i synnerhet över sonen. När jag var över hos grannen hade han trängt in ungen i ett hörn och stod framför honom med blottat garnityr. Sonen lyckades ringa mej.
Min uppsyn när jag kom hem å i två kliv var framme hos hunden var tydligen det mest läskiga han kunde tänka sej. Jag slet tag i nackskinnet på honom och han kissade ner sej. :(


4.) Jag har bevittnat ett samlag på krogen.
SANT. Precis bredvid dansgolvet stod ett ungt par å hånglade. Plötsligt drar han ner hennes trosor, dammar upp henne på en barstol å drar ner byxorna en bit.
Det var länge sen. Vi stirrade, förfärade och fascinerade.
Idag hade jag nog ingripit. Tjejen var rätt full.

5.) Jag har ätit blommor å fått tillbringa natten på en obs avdelning.

SANT. Som barn. Rhododendron. Blev bedövad i hela munnen.
Läkaren ringde giftinformation som inte kände till nåt liknande fall men getter i Belgien hade tydligen ätit samma typ av blomster och blivit som jag... måttligt dåligt.

6.) Jag har haft en fiskmås på huvudet.    
SANT. Det har faktiskt nästan alla som handlat på Torggrillen i Varberg. Måsarna där är gigantiska, intelligenta och helt utan skrupler.

7.) Jag har åkt fast för snatteri på Åhléns.
SANT. Preskriberat. Long time ago.

8.) Jag har prioriterat att städa framför att ringa ambulans när en närstående blev akut sjuk.
SANT. Denna berättelse har långvariga läsare läst säkert flera gånger. Maken och jag var kanske 19 år och jag var som tonåringar mest (eller kanske ytterligare lite korkad) och hade absolut ingen vårderfarenhet. Däremot hade jag ett väldigt stökigt hem.
Maken drabbades av en allergisk reaktion i slutet av en penicillinkur och svullnade upp, blev yr, fick blodtrycksfall, svimmade av... och jag "skulle bara röja lite först"
Han överlevde. Tack å lov.

9.) Jag har simmat bland hajar
SANT. Men nu snackar vi inte vithaj. Var med mina morföräldrar i Portugal och badade i Atlanten. Där fanns haj. Visserligen inte större än nån dm el två men vassa bissingar hade de och ibland bet dom till. Så alltså har jag inte bara simmat bland hajar, jag är hajbiten dessutom.

10.)  Jag har sovit mej igenom ett brandlarm.
SANT. Förr, innan jag plötsligt drabbades av sömnproblem kunde jag somna var som helst, när som helst och sov igenom allt.
En gång brann det i trappuppgången. Brandlarm gick. Brandkåren kom. Spring och rop i trappan.
Jag sov.
Jag har somnat på alla möjliga konstiga ställen ink ett bibliotek och ett provrum.

11.) Jag har delat tågkupé med en förrymd brottsling
SANT. Oxå en historia jag berättat flera gånger här i bloggen.
Det var verkligen tågresan from hell!
Höggravid med Mini, packning och stor hund med mej så hamnar jag initialt på fel tåg hem från Stockholm. Så istället för att åka mot Göteborg åker jag mot Norrköping (eller nåt sånt, minns inte exakt.) Inga pengar å halvt hysteriskt fick jag tillslut kommit på rätt tåg.
In i kupén kom en man som pratade med mej, frågade vart jag skulle, om han fick låna pengar av mej, var väldigt på å obehaglig.
Jag la oxå märke till att tågpersonalen sneglade in i kupén på oss ofta.
När jag, stora magen å hunden ska kliva av följer han med, tar min packning och håller mej under armen, som om vi vore ett par å ett sällskap.
När vi sedan kliver av står polisen där och griper honom på plats.

12.) Jag har klappat en krokodil.
FALSKT. Näää, det har jag inte. Jag tycker de är ascoola djur men de ska inte klappas.

13.) Jag har stått mitt på en parkering å gråtit högljutt.
SANT. Det har jag nog gjort många gånger men den gången jag minns tydligast är när jag lämnat in Märta för livmodersoperationen och de inte visste om hon skulle överleva.
Jag var stark och sammanbiten inne med Märta men när jag kom ut så ställde jag mej bara och stortjöt rakt upp å ner. Minns den ångesten! Fy fan.
Mannen fick leda mej in i bilen, vi åkte raka vägen till systemet, jag köpte en flaska vin och sen drack jag upp den i den långa väntan på att veterinären skulle ringa å meddela dom.
Halv tolv på kvällen/ natten ringde hon och sa att det gått bra, att det var i sista stund, att Märta kissat, gosat med personalen och nu sov.
Ungefär sex månader köpte vi oss där innan hon sedan gick bort.

Allra allra mest impad måste jag säga att jag blev av Cis gissningsresonemang på fb. Så här skrev hon:
"Jag har svårt att INTE tro att allt detta är möjligt! Klappa djur, som är farliga..självklart, du älskar ju djur. Mås på huvudet, absolut möjligt. Det som känns minst som du är 8, att du skulle ha prioriterat städning framför att ringa ambulans, men så kom jag på att jag någonstans känner igen den historien…Så då är det inte den heller.
Möjligen är det simma bland hajar..men det känns också som en möjlighet. Full på ett krismöte..hmmm..Fast visst, en form av desperationshandling. Powerwalk mitt i natten med långkjol och kängor, mycket möjligt. Utan trosor? Kanske lite over the top. Jag säger den! Pw på natten utan trosor. Nej, jag ångrar mig. Det är också möjligt. Jag tycker att alla alternativen ligger nära varandra i någon slags anda av att allt skulle kunna vara du: Orädd, öppen, ärlig, modig..
Jag säger nummer 2 jag också. Näe, jag ångrar mig igen. Klappa krokodil - var skulle det ha skett? På ett terrarium? Knappast. Utomlands - absolut, men har du varit i något land där de har krokodiler? Jag säger den istället. Nr 12."


Du vinner en puss till påsk darling.

Puss/ Asta

6 kommentarer:

 1. Jag mitt dumma fån tänkte på Märta Krokodill:'(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det var ju inte dumt, hon var ju min krokodill så eg var det du som hade rätt å jag fel. Puss

   Radera
 2. Tack, tack och så kul att jag resonerade mig fram till svaret :) Puss tillbaka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite roligt hur du resonerade dej fram. Du är en smart kvinna Cis, det har jag alltid sagt. Puss

   Radera
 3. Kul att läsa :)
  Ha en skön kväll !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å du verkar ha ett härligt liv just nu, vilken ring du fått. Detta blir din sommar tror jag vännen. Kram

   Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare