söndag 2 december 2018

# Lucka 2.

Bildresultat för jonas gardell

# Lucka nr 2. Jonas Gardell. 

I år har jag läst en hel del böcker.
Jag är lite periodare så där. Det kan gå månader ibland som jag inte läser någonting, som jag inte finner ron eller lusten alls. Och sen plötsligt så vaknar den och när man väl kommit igång öppnas en fallucka och begäret efter att få läsa bara ÄR där.

Den absolut vackraste bok jag läst i år (och en av de vackraste någonsin) är "Till minne av en villkorslös kärlek" av Jonas Gardell.
Det är ett par månader sedan jag läste den nu och fortfarande går det inte en dag som jag inte tänker på den. Och jag tänker på olika saker, ur olika vinklar.
Den är sååå rik.

Om vuxna kan ha idoler så är Jonas Gardell en av de största för mej.
Jag tycker såååå mycket om honom. Jag önskar att han å jag kunde vara bästisar å bundis. Skriva långa brev till varann, ses å dricka rödvin å prata hela nätterna.
Och jo, jag har hört ett å annat negativt om honom. Att han kan vara en svår jävel. Lynnig. Egocentrisk. Men han har så mycket hjärta att jag förlåter honom allt. Allt!
Vem fan är felfri?

Jonas Gardell har funnits med mej länge, länge.
Jag har läst de flesta av hans böcker. "Torka aldrig tårar" serien är ju magnifik, både i bok och serieform och mycket mycket mer än en bra historia, det är en sådan viktig skildring av nutidshistoria. "De som älskade mest, de som var av kärlek besatta, de som frosten tog."  (Ja, men ni HÖR ju så jävla vackert.)
Han är magnifik med orden Jonas. Vare sej han skriver eller talar. Det blir lixom poesi.
Även hans böcker "Om Gud" och "Om Jesus" är otroligt bra och lärorika.
Han är begåvad och kunnig på många vis denna herr Gardell.
Jag lyssnar på hans och Marks podd, men lite mer sporadiskt än med Mias.
Jag följer hans alltid lika viktiga, modiga och starka debattinlägg kring rasism, politik, homofobi och annat.
Jag har sett de shower som visats på tv och det finns ju få, kanske ingen, som behärskar som Jonas att fullkomligt hysta publiken på en halv minut mellan skratt-så-magen-värker till att det blir så sorgligt att tårarna kommer.
Tyvärr har jag inte sett honom live.
Jag vill, jag vill, jag vill så det värker se Jonas Gardell när han kommer med sin stora show "Queen of fucking everything" till Göteborg nästa höst.
Dessvärre lär väl biljetterna gå som smör, de kanske redan är slut? och i julklappstider finns inte så mkt utrymme för extravagans.
Men vi får se. Jag kanske köper ändå. Och så får Noah leva på havregrynsgröt hela januari, det har ju ingen unge dött av.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare