lördag 24 augusti 2013

Bloggdalas bokcirkel


 ... har gått knappa ett å ett halvt varv.
Jag tycker att det har varit och ÄR väldigt roligt å givande att vara med i en bokcirkel å jag älskar när det blir diskussioner å samtal i form av olika inlägg och kommentarer efter vi läst.
Det ger helt enkelt ytterligare en dimension på själva läsandet.

Men...
Jag tycker mej märka att intresset dalat lite hos flera av er andra.
Kanske har jag fel?
Jag tycker hur som helst att det är dags för en liten samling.
Vissa har fallit ifrån, några har tillkommit och jag börjar få svårt att komma ihåg vilka vi är och fram för allt, vems tur det är.
Så här tror jag att det ser ut...

Asta
Ulrika
Emelie (pausat)
Ergo sum
Freja
Köpenhamnsmamman
Tråkmamman
Ensamma mamman
Ylva (pausat)

Är det nån som vill ut? Som känner att de tröttnat?
Är det nån ny som vill in? Som vill hänga på vår bokcirkel?

Som lite av småchef här :) (Fy fan vad jag känner mej duktig och "förmer" nu) så skulle jag vilja be om lite rättning i leden.
Alla som är med i bokcirkeln läser artigt den bok som blivit vald.
Oavsett vad man tycker om genren eller författaren.
Jag vet bokcirklar som läser allt ifrån Strindberg till dokussåpadeltagares bekännelser å så ska det vara. Den som väljer, den väljer. Vi andra "tycker" inte en massa om det.
Vi läser ut boken i tid. I andra bokcirklar träffas man å redovisar sin läsning och upplevelse, bara för detta är nätet så skall vi inte fuska kring det.
Normalt får vi en månad eller mer på oss att läsa å recensera och på den tiden klarar läsvana människor av att ta sej igenom en bok.
Självklart kan det inträffa skilsmässor, djungelfeber, vräkning från hus å hem mm och då är man så klart ursäktad... detta är inte på liv å död... men under vanliga omständigheter.
Jag har själv skolkat en bok som jag inte fick tag på men... detta gäller oss alla från å med nu. Okej?

Puss/ Den stränga Bloggdala bokcirkelchefen. 

4 kommentarer:

  1. Åhh, nu får jag dåligt samvete! För jag skolkar ju den här månaden. Men jag talade direkt om att jag redan läst boken, och jag vill inte läsa om den... Annars har jag nog fixat nästan alla, det var en jag minns jag hade problem med under mitt köpstopp eftersom den inte fanns att få tag på på bibblan, men jag tror jag recenserade den i efterhand... Minnet sviker en gammal tant... Jag lovar, jag ska inte skolka nått mer, jag tycker det här är kanonkul! Och det gör dessutom att jag går utanför min vanliga läsning, kriminalromaner, det var därför jag gick med. Så jag kanske ändå kan ursäktas att jag skolkar när det nu är en kriminalroman ni läser...

    SvaraRadera
  2. Ska göra vad jag kan för att läsa alla böcker! Om böckerna inte är tjockare än de vi hittills har läst. Läser LÅNGSAMT pga dyslexin men hinner om böckerna är som de varit.

    SvaraRadera
  3. Jag lovar påheder och samvete att jag är med. Och jag tycker att du är befogat sträng! :) Jag tar min del av tillrättavisningen och skärper mig! Kram

    SvaraRadera
  4. Jag är så fantastiskt sugen på att vara med i en bokcirkel! Såg via Therese blogg att ni är några stycken som läser tillsammans :) Finns det plats för en till tro?

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare