torsdag 22 augusti 2013

Fyllesex



Lady Dahmer ställer en intressant fråga till sina läsare.
"Om en tjej är full, är det då okej att ha sex med henne?" 

Frågan är intressant och en smula känslig med tanke på hur rättsväsendet... poliser och domstolar... har resonerat i uppmärksammade fall när den övervägande delen av allmänheten ansett att en händelse är att klassa som våldtäkt och när försvarsadvokater och domstol gått hårt åt offret gällande promillehalt eller alkoholvanor.
Men frågan är inte enkel tycker inte jag. Den är inte svart eller vit.
Å verkligheten är inte antingen ohämmat härligt sex eller våldtäkt... det finns steg däremellan.

För egen del, främst då jag var riktigt ung å krökade vårdslöst, har jag varit med om olika scenarier.
Fall då det absolut kunde klassas som våldtäkt. Fall då det kanske var "olämpligt beteende" av min partner i fråga och fall när jag absolut var med på noterna.
Det är säkert olika för hur man reagerar på alkohol, för egen del kan jag numera kanske bli en smula mer omdömeslös men jag vet helt klart vad jag gör å vill.

Hur är det med omvänt scenario... "Om en man är full, är det då okej att ha sex med honom?" Den frågeställningen bottnar inte lika dant inom en mej.
Varför är det så?
Hur tänker du å vad är dina erfarenheter?
Är det kanske rent av så att berusning tillför sexet något?
För min del kan jag tycka så, upptill en viss gräns, därefter skälper det bara.
Vilken kvinna har inte varit med om en överförfriskad man som slinter in å slinter ut, filar å filar å filar, blir för hårdhänt och allmänt tappar känslan för vad han pysslar med?!

Vad tycker du?

Puss/ Asta

6 kommentarer:

  1. Jag har aldrig haft sex med en person som jag varit fysiskt rädd för, berusad eller inte. Så det har jag aldrig varit en faktor att jag varit rädd för att något ska göra ont. Däremot brukade jag undvika att ha sex med någon ny på fyllan för det blir sällan bra. Jag tror inte man ska införa nykterhetsdeklaration för att få ligga, folk har det svårt nog att få till det som det är. Däremot kan man ju påpeka för sina tonårssöner att om en tjej är så full att hon inte kan ta hand om sig själv så ska man hjälpa henne hem som man gör med en kompis, inte "ta chansen" till ett ligg.

    SvaraRadera
  2. Mkt bra påpekande till tonårssöner tycker jag. Det går nog inte att införa liggförbud när man druckit alkohol. Och ligga med en karl som druckit för mkt är ju fullständigt kasst. Nä. Den niten går man inte på igen.

    SvaraRadera
  3. Om individen är så berusad att de faktiskt inte förstår vad som händer, eller inte klart kan ge sitt samtycke, då ska en inte ha sex med hen. Fast jag kan inte uttala mig ur kvinnlig erfarenhet, då jag aldrig varit berusad. Och jag har inte heller utnyttjat någon som varit så berusad att hen inte förstått vad som är på väg att hända.

    SvaraRadera
  4. Har inte läst LDs inlägg så jag svarar utifrån hur du ställer frågan. Jag tänker att en får ha sex med en annan person så länge hen samtycker. Det innebär också att hen ska vara i ett sådant tillstånd att hen aktivt och medvetet kan samtycka. Det innebär också att JAG måste vara i ett sådant tillstånd att jag kan avgöra detta. Om man blir totalt knasfull funkar det alltså inte.

    Större delen av mitt sexliv som ung skedde när både jag och killarna var fulla och det var mycket one night stands. En del har jag ångestfullt ångrat och annat var ju ganska kul. Ett par gånger har jag i princip tuppat av mitt i eller under tiden. En skithög visade det sig efteråt slutade inte... Vet inte om jag ser det som våldtäkt men helt klart att respekten för honom som människa försvann. En annan var alldeles för full för att förstå att jag inte ville och som tur var så full att det inte var svårt för mig att komma därifrån. Det var däremot extremt obehagligt och definitivt ett våldtäktsförsök, även om han lyckades dåligt. Han hade definitivt ansvar att hålla sig såpass nykter att han förstod vad jag kommunicerade...

    Elin

    SvaraRadera
  5. Intressant frågeställning.
    Får mig att fundera lite. Jag har haft fantastisk sex med män då det inte förekommit en droppe alkohol och likaledes då det förekommit. Har jag någon gång blivit våldtagen? Ja, men då var inte alkohol med i bilden utan det var ett av min x-makes sista tilltag mot mig innan skilsmässan var ett faktum då inget annat längre bet.
    Har jag blivit våldförd på då jag druckit alkohol. Där blir det aningen svårare. Jag uttrycker mig såhär; det har hänt att jag blivit manipulerad att ha sex onykter då jag egentligen inte velat. Var det våldtäkt? Lite svårt att säga faktiskt. Å kan väl tillägga att det tillhörde tonårstiden, ungdomen. Som vuxen efter min skilsmässa har det aldrig hänt. Kan men sen utnyttja en man som druckit för mycket? Har lite svårt att se det riktigt då de flesta faktiskt inte klarar av att prestera när för mycket alkohol runnit innanför västen.
    A och O är väl att man bör respektera varandra och varandras lust, med eller utan alkohol!
    Klart intressant inlägg Asta!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Här är ett ämne jag har jättesvårt att uttala mig kring - mest för att jag aldrig själv varit på fyllan (och därmed inte haft sex på fyllan) och för att jag haft mycket begränsat med sex. Men. Jag lär mina söner att man behandlar kvinnor (jag skriver kvinnor i detta fall då mina pojkar är heterosexuella) med respekt och aldrig utnyttjar att hon kanske inte klarar av att ta ett klart och tydligt beslut - då är man hellre en schysst kompis. Och. Självklart är det inte ok av vuxna heller att utnyttja någon som är berusad bortom rim och reson. Punkt.

    Bra inlägg som vanligt! Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare