tisdag 20 augusti 2013

Hijab på er

 

Mmmm.
Som sagt, Sveriges tredje största parti i nuläget.
Mats Dagerlind, krönikör för SD-kuriren och mannen bakom den avskyvärda sajten Avpixlat. Framträdande person för Sverigedemokraterna.
Så här uttalar han sej...
Summerat... Förmodligen ljuger den beslöjade gravida kvinnan om att hon blev avdragen sin slöja och fick huvudet bankat i en bil... hon är ju muslim lixom?!
Å om hon nu inte ljuger, ja då var det väl nån stackars hederlig kränkt vit man som blev så provocerad av denna utbredda islamisering att han inte kunde lägga band på sej.
Stackars sate!

Vad Sverigedemokraterna än hittar på, vad de än stödjer, försvarar, inte tar ställning emot så verkar det inte påverka opinionen nåt större.
Deras förtroendesiffror ligger ganska parkerade på en tredjeplats.
Jag tycker att det är illavarslande, otäckt men lite spännande.
För jag funderar kring vad det beror på.

Ofta när Sverigedemokraternas framgångar diskuteras i media så framhålls två faktorer framför andra.
Jimmie Åkesson är en duktig politiker och lyckas kränga ett rasistiskt, bakåtsträvande, homofobt och kvinnofientligt budskap paketerat någorlunda snyggt och han kan därmed attrahera en större grupp än bara de skinnskallar som tidigare lade sin röst på Sd.
Och... det stora flertalet av Sd's väljare är egentligen inte rasister utan besvikna, förbisedda, desillusionerade väljare från andra partier, främst Socialdemokraterna och Moderaterna.
Okej. Låt oss anta att detta är sant.
Hur kommer det sej då att dessa... i grunden hyggliga människor... inte reagerar på skandal efter skandal efter skandal?
Några av partiets toppmän som röjer på stan, kallar kvinnor för horor och säger till en mörk man med perfekt svenska att "Detta är inte ditt land, du ska få se vad som händer efter valet."
Några som uttalar sig på ett så föraktfullt sätt om homosexuella att han får Åke Green att framstå som Prideförespråkare och nu detta... en gravid kvinna som blir avdragen sin slöja och misshandlad.
Hur kan den falang av Sd som inte är rasister/ fascister/ homofober/ kvinnohatare inte reagera på det och säga att "Nej, nu är det ta med fan nog."
Jag skulle väldigt gärna vilja diskutera detta med en Sverigedemokratsväljare.
Tyvärr har jag hittills aldrig mött någon.
Sveriges tredje största parti men ingen som röstar på dem?!
Märkligt.
Om du som läser detta röstar på Sd får du mer än gärna svara på hur du resonerar.

I Sverige har vi religionsfrihet. Precis som det anstår en demokrati.
Det innebär att man får tro... eller inte tro... på vad fan man vill och man har rätt att utöva sin religion.
I Sverige har vi även rätt att klä oss hur vi vill. Varesej det är i kort kjol eller i slöja.
Det ska ingen jävel bry sej om.
Stöd hijabuppropet som ni läser mer om här.

Puss/ Asta

6 kommentarer:

  1. Fanns det en gillaknapp hade jag tryckt på den!

    Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Först tänkte jag JA KLART JAG ÄR PÅ!! Sen tänkte jag om... Och debatten som följde nu på diverse bloggar och debattsidor visar att det fan inte är lätt att göra rätt...

    SvaraRadera
  3. Jag trodde länge att jag inte kände någon som röstade, eller planerar att rösta, på SD, men det visade sig vara fel. Och detsamma visade sig gälla ett par av mina vänner. Vi känner nämligen alla gamla människor som åtminstone funderar på att göra det. Alla högutbildade och välbeställda i 80-årsåldern. Både kvinnor och män. Långt ifrån bilden av den vanliga SD-väljaren.

    Anledning: de är på gamla dagar på väg att bli väldigt konservativa. Allt var bättre förr, enligt deras mening. Och de har dessutom något slags traumatiskt minne av hur det var på 70-talet - och inbillar sig nu att det finns en vänsterrörelse överallt. De är helt enkelt väldigt konservativa - och tycker då att SD är det bästa alternativet.

    Det är skrämmande!!!!

    SvaraRadera
  4. Det är så sjukt, 2013 och fortfarande kan män skylla på oss kvinnor att de blev provocerade till att våldta pga en kort kjol ( hur klarar sig den kraken på en strand) att provoceras av en gravid kvinna som bär slöja?????.... fan ta er alla "kräk" som som fortfarande skyller på kvinnor och inte kan stå för era egna mindervärdeskomplex och tillkortakommanden =/ INGEN kan skylla på NÅGON annan, syna dina EGNA problem istället för att skylla på ANDRA..OBS! Detta gäller ett fåtal män.

    SvaraRadera
  5. Hahaha, Det roliga är att hela historien var fejkad från början. Det var kvinnans man som hade misshandlat henne, sen la dom skulden på någon random svensk man.

    Jag är förvånad att någon öht trodde på historien från början. Hur ofta händer det att svenskar ger sig på muslimer? Inte en hundradel så ofta som muslimer ger sig på svenska!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare