lördag 16 augusti 2014

Smink å klädnytt hos mej



Jag kan inte bara tjöta allvarligheter... 

Idag sminkade jag mej innan jag drog till jobbet.
Visserligen duperduper snabbt, hade från jag klev upp fem minuter på mej innan jag var tvungen att sitta i bilen, men ändå... jag hann kludda på lite.
Så här mycket smink har jag inte haft på hela sommaren å när man inte brukar å inte måste så är det där med kosmetika lite kul igen.

Jag var nämligen å käkade lunch med min fina vän å kollega Marie igår innan jobbet.
En stor stabbig pizza tryckte jag i mej (å senare på jobbet två portioner tårta.)
Det går verkligen "så där" med de nya vanorna.
Hur som haver, när vi käkat färdigt drog vi in på Kicks en sväng för Marie skulle köpa ny eyeliner och sniffa på en parfym hon var nyfiken på.
Än en gång hamnade jag vid Eyeko's hylla och fingrade på den där brow gel'en.
Denna gången fick den faktiskt lov att följa med hem.
Även deras eyeliner såg oerhört fin ut och satt stenhårt på handen där jag testat den trots många handtvätter och spritningar på jobbet efteråt.
Köpte även en ny ögonskugga.
Ögonskuggor är klädernas underkläder för mej.
Hur då menar du? tänker ni nu.
Ja, alltså det i kosmetikaväg som jag sällan köper nytt av.
Det lockar inte lika mkt som nya nagellack precis som trosor inte lockar lika mycket som nya klänningar.
Men nu handlade jag ändå Loreals Smoky mamon glace. Bild här å på makeupbilden av mej idag.
Recension kommer så småningom på båda produkterna.

 


Jag är i det läget att allt smink håller på att ta slut samtidigt.
Så jobbigt det är. Å dyrt.
Smink är sällan något jag känner att jag "unnat mej", det är lixom förbrukningsvaror.
Något jag dock HAR unnat mej är denna ljuvligt fina klänning till mej själv med hjärtan som jag skickat efter från en Me&I med hjälp av en facebookvän.
Den är med mörkbrun bakgrund, först när jag beställde den trodde jag det var svart, men brunt är ännu finare.
Får den om någon vecka.
Tror den blir en klar favorit i höst och vinter. En sådan modell smickrar alla former.

Har ni shoppat något nytt höstplagg eller nåt spännande till sminkväskan?

Puss/ Asta






17 kommentarer:

  1. Vilken snygg klänning!
    Jag är värdelös på allt när det gäller smink men den är kul! Min lösning stavas Glossybox. Att prenumerera och få en Box varje månad med massa kul i, både prover och fullsize-produkter. Vissa saker gillar jag inte, andra älskar jag:) av av mina skämma bort mig-knep:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är den fin, hoppas den är det på oxå.
      Glossybox har jag faktiskt funderat på. Gillar du det mesta som är i?

      Radera
    2. Inte riktigt allt, men som tur var har jag två sminkglada systrar som gärna tar emot små presenter ibland. Gav en tremånaders-prenumerant till storasyrran tillika småbarnsmamman och det var SÅ uppskattat - en låda i månaden som bara var till henne liksom=)

      Radera
  2. Javisst är smink-ansiktsvård förbrukningsprodukter o då sminkar inte jag mig särskilt mycket.
    Fördelen m sommar är att det räcker med mascara o läppglans :)
    Är nog dags att öppna en ny mascara, den börjar bli lite torr den jag har men jag har på "lager".
    Bor ju en jävla avkrok så jag får passa på när jag kommer till storstan ;)
    Förr vara jag galen i att köpa underkläder men det har väl kommit med åldern, man köper mer basic o jag gjorde verkligen en utrensning för knappt en månad sen så det är skönt att ha fyllt på med nytt.
    Ha en skön söndag !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite sent men det samma... fin måndag på dej.

      Radera
  3. Har beställt en ljusbrun kort skinnjacka från Ellos. Jag hoppas att den kommer att passa. Har en förhoppning om att jag kan känna mig lite cool i en skinnjacka, sist jag hade en var på gymnasiet och nu är jag 35. /Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. De har snygga skinnjackor i år Ellos. Du blir säkert skitsnygg :)

      Radera
  4. Har också de örhängena!!! Superfina men tunga ju... Får du inte lååånga örsnibbar??

    SvaraRadera
  5. Jag har köpt "spindelbensmascara", svart kajal och en ögonbrynspenna för att kunna sminka mig till Morticia Addams. Jag är fortfarande kvar i utklädningsstadiet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser fram emot att få se resultatet.

      Radera
  6. hm höstplagg... altså, visst var det som att sommaren tog slut redan när augusti började?? Det är redan höst och skolorna har inte ens börjat (fast de gör det iofs i övermorgon).
    bortsett från det, så är jag ju nyttokonsument och inte nöjeskonsument när det kommer till personliga tillhörigheter så nej, jag kikar i min garderob och inser att tja, det finns det som behövs för att gå emot en höst och förmodligen en vinter med. I år fick jag investera i ett antal linnen och även om de använts flitigt i sommar med, så gissar jag att de funkar såväl i vinter som undertröjjor som till sommaren som kommer så det blir nog inget nytt på väldigt länge för min del.

    Sminkväskan innehåller också det den behöver vid behov. Däremot sneglar jag lite på Maria Åkerbergs produkter och tänkte läsa mig igenom alla hennes innehållsförteckningar för att se om någon av hennes conditioners för håret skulle funka, för jag är lite trött på coops balsam och urtekrams aloe vera som jag kör just nu får jag inte alltid ur håret helt. Har no-pooat ett par år nu och kör enbart balsam i mitt hår.

    Känner riktigt hur tråkig jag låter, men känslan att konsumera för hållbar framtid är rätt schysste.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar att jag var mer så.
      Tankarna går allt mer ditåt. Allt oftare mår jag illa av tanken på hur mkt onödigt jag och flertalet andra konsumerar. För visst är det så, i min garderob har jag så jag klarar mej de närmsta 5 åren åtminstone.
      Klänningen är iaf tillverkad under schyssta omständigheter.
      Å jag ska ha den länge. Lovar.
      Å fortsätta arbeta med mej själv mentalt för att inte använda shopping som tröst/ belöning.
      Kram

      Radera
  7. jag TROR inte jag behöver säga det här för du vet det redan. Men det här med att shoppa som tröst och belöning är ett missbruksbeteende... jag har själv varit där en gång. Jag shoppade för att det var kul, och för att det gjorde mig upprymd och för att jag var deppig och för att jag ville ha en ny och för att jag ville ha en till och för att jag inte hade någon, och för att den gamla var ful och för att... jag kan komma på trettio skäl till utan problem. Faktum är att det är rätt skönt att inte behöva hålla koll på utbud och vad som kommer längre. Den tiden använder jag iofs inte så klokt, men det spar åtminstone rejält på ångestnivån när man sätter sig med räkningarna. (Det var ju inte alltid hugget i sten att jag betalade räkningar innan jag "unnade mig"). Nu såhär många år senare (hoppade av tåget för tio år sedan) så inser jag främst att jag har slängt väldigt lite av inköpt material som egentligen bara kasserats utan att brukas. Och att jag har väldigt lite plagg i garderoben som inte används alls, eller som bara hänger där. Det är jätteskönt. Det är lite så att även plagg och grunkor producerade enligt fairtrade och av miljöhänsyn (altså, ingen av dem är varken faritrade på riktigt eller tillverkade utan att göra inverkan på miljö om man väl börjar studera lite...) så är den först en oslösad naturtillgång eller en tillvaratagen resurs när den används eller förbrukas, så låt den inte hänga still i garderoben i varje fall =)

    ps, diverse många märkningar innebär nog många gånger att vi lättar vårt dåliga samvete och de ger oss en ursäkt att shoppa lite till.

    SvaraRadera
  8. skulle förstås vara INTE tillvaratagen resurs i slutet där....

    SvaraRadera
  9. NEJ, det skulle det inte =) radera gärna denna och min förra kommentar, såg nu att det blev rätt i alla fall.

    SvaraRadera
  10. Samma här, har inte sminkat mig på en månad...lite kul att sätta på sminket vid jobbstart, tre nya eyelinerpennor införskaffades i fredags, vattenfasta som klarar när jag skrattar så tårarna rinner ( vi har j-kligt kul på jobbet ibland) Gillar klänningen och ser fram mot en bild på dig med klänningen =) kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare