onsdag 25 maj 2016

Bla bla bla...Så börjar tjötet igen.
Ett försommartecken lika säkert som att fåglarna kvittrar som om de gick på GHB hela högen.
Detta tjat om att man MÅSTE ha skolavslutningen i kyrkan "för det har man alltid haft" och att man måste sjunga nationalsången "för det har man alltid gjort."
Själv hade jag förvisso inte skolavslutning i kyrkan och inte någon av mina barn heller och att sjunga nationalsången på skolavslutningen har jag faktiskt knappt hört talas om. Så "alla" kan det knappast röra sej om.

I Herrljungas kommun beslutade rektorn om att flytta skolavslutningen från kyrkan till skolan eftersom kyrkan är skild i från staten i det här landet, hen ville att alla elever skulle känna sej inkluderade och skolavslutning är just en avslutning och en sommarfest och inte en religiös händelse.
Föräldrar blev då så upprörda att de ordnade en alternativ skolavslutning i kyrkan samma tid.
Alltså, förlåt uttrycket men Herre gud! 

Vad är det med människor? Vad är det för fel på dom?
Och vad är dessa vuxna människors budskap till sina ungar?
Barn skiter väl fullständigt i om de inte får vara i kyrkan på skolavslutningen?
De vill sätta på sej sina nyinköpta finkläder, vara bland kompisar, i en lokal där fröken har klänning eller kostym, där ballonger är uppblåsta, där det är pyntat med blomster och så vill de gå hem å käka jordgubbstårta och fira ett långt sommarlov.
Om de har en fin barndom i alla fall, om inte gör nog kyrklokalen varken till eller från.
Barn är inte noga med en präst som mässar eller med krucifix i taket eller vackra spröjs i fönstren. <
De skiter i sånt.

Vuxna människor som använder barn och/eller traditioner för att framföra sina (inte allt för smyg)rasistiska budskap får mej att vilja kräkas.
Det finns ingen muslimsk konspiration!
Rektorn bestämmer var avslutningar skall hållas.
Nationalsången sjungs där och när det passar. Som på Nationaldagen och vid idrottsarrangemang tex och till skolavslutningar sjungs "Sommaren är kort", "Den blomstertid nu kommer", "Idas sommarvisa" och annat somrigt.
Men för all del, sjung nationalsången när tusan du vill men sluta hävda att det är sommarlovstradition.
Bakverk kan byta namn.
Kvinnor får gå i kortkort.
Barnen får julklappar i år med.
Det är okej att vara pepparkaksgubbe i luciatåget.
Walt Disney bestämmer över sitt material.
Kyrkan står öppen för gudstjänst alla söndagar om året... passa på att gå med era telningar vet jag, utnyttja varje tillfälle så kanske ni lär er nåt om den kristna trons grundbudskap Att älska sin nästa så som sig själv.

Kan ni inte bara sluta vara såna rövhattar och enormt dåliga förebilder för era ungar?!
Det är inte särskilt svenskt faktiskt.

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. Haha du slår som vanligt huvudet på spiken!
  Vi hade alltid skolavslutningen i sporthallen när jag gick i skolan. Och sjöng aldrig nationalsången vad jag kommer ihåg.
  Våra 9:or här på jobbet har avslutning i kyrkan, för annars har vi ingenstans att vara där alla får plats med sina anhöriga. Och vi är en väldigt multikulturell skola men till skillnad från rasister som alltid skriker högst har INGEN av våra icke-kristna elever eller deras föräldrar protesterat mot att vi ska vara i kyrkan. Det om nåt slår väl hål på myten om att vi måste 'anpassa' oss efter muslimer hela tiden...

  SvaraRadera
 2. Så sant! Jag kan inte minnas att jag någonsin hört nationalsången på avslutningen och att välja kyrkan brukar i de flesta fall handla om platsbrist i skolan.
  Men det är väl precis som Ronneby, när ska vuxna sluta agera så förbannat idiotiskt?!

  SvaraRadera
 3. Jag blir lika matt varje år vid skolavslutning och vid jul. Kan de inte hinna med kyrkan under resten av året och låta skolan vara där rektor bestämmer?

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare