torsdag 5 maj 2016

Mona, Mona, Mona...Jag blev uppriktigt ledsen när jag i förrgår kväll, på väg hem från jobbet, lyssnandes på P1 som vanligt fick höra om den Expressens avslöjanden, den nya Sahlinaffären och att Mona Sahlin avgått från sitt uppdrag med omedelbar verkan.
Mona Sahlin var... och är... min stora hjältinna och idol inom politiken.
Ingen brinner som Mona gör mot rasist och för HBTQ frågor. Få har hennes skicklighet, hennes folkliga retorik, hennes förmåga att nå ut med politik till dem som annars skulle varit ointresserade.
I fyra decennier har Mona Sahlin varit politiskt aktiv, haft tunga roller i svensk politik, satt ut hakan, framfört de obekväma besluten henne parti fattat.
Hon har många gånger blivit oändligt styvmoderligt behandlad av sitt parti och hon fick sluten ta skulden för att sossarna gick så dåligt när hon var partiledare. Sen gick det ännu sämre under Juholts tid och sen ytterligare lite sämre för Löfven.

Mona Sahlin har varit en riktig stjärna inom svensk politik som mött beundran även från partimotståndare och hon har varit... och är... den politiker som varit allra mest avskydd av rasisterna, allt ifrån Sd till mer utpräglade nazister.
Det har hon varit av en anledning.
Ingen har som hon stått upp mot främlingsfientlighet. Ingen har som hon tagit debatterna och ingen har som hon fått motta så mycket hat och hot heller.
Hon har ett patos å ett mod som få andra har och hon har det på riktigt. Inte sverigedemokratiskt "på riktigt" utan på riktigt.
Hon umgås med vanliga människor. Hon pratar med folk i förorterna. Hon har vägrat ta in hjälp när hennes vardag inte gått ihop.

Nej, Mona Sahlin är inte "berusad av makten", hon är inte girig eller maktfullkomlig.
Hon är just vanlig. Hon har fel å brister och till dessa hör att hon har svårt att hålla ordning på sin ekonomi och viktiga papper. Det borde hon tagit hjälp utifrån att sköta.
Kanske borde man kunna kräva av en toppolitiker eller annan högt uppsatt person att de har just "ordning å reda" på intyg, räkningar, arbetsgivaravgifter och annat. Säkert borde man kunna kräva det.
Men hon har uppenbart någonting annat, något så starkt, att hon gång på gång har kommit tillbaka.
Jag tror inte hon gör det fler gånger.

Vi vet inte allt vad som hände mellan den där Livvakten och Sahlin.
Hur turerna egentligen var och vad som är redovisat.
Kanske är de ett kärlekspar? Kanske har Mona Sahlin mer privata anledningar till att drevet ska tystna snabbare.
Vi vet inte...
Men jag tycker det är så förbannat klantigt, dumt, solkigt och SYND att Mona Sahlin får avsluta sin karriär så här. Jagad istället för hyllad och firad vilket hon... faktiskt... också är värd efter sina insatser.

Och jag tycker det är så jävla hemskt att läsa 100 tals och åter 100 tals inlägg på sociala medier där de i de bästa fallen är hånfulla och skadeglada å typ tycker att hela regeringen nu visat på sin oduglighet trots att Sahlin inte sitter i regeringen och var utsedd till sitt uppdrag av Birgitta Olsson fr Liberalerna.
De flesta är inte så snälla utan önskar henne allt möjligt. Stor uppfinningsrikedom där.
Allt från utvisning, hamna på gatan, aldrig mer tas i med tång till direkta dödshot.
Vanliga svenssons med profilbilder på fejjan på sina ungar, barnbarn, prunkande rabatter och gulliga husdjur som inte tycker att nazistdemonstrationen var att orda om...
Vaddå, vänstern har väl oxå ställt till mycket djävulskap?! Vi har väl yttrandefrihet i det här landet? t. Dom hade faktiskt fått tillstånd att demonstrera och så kommer den där vänsterfeministen och stör... ja, det är för jävligVarför ska vi jagar svenskar som går fredligt i ett tåg och sedan krama isiskrigare och ge dem allt från al a cart, till körkort och lägenhet i innerstan.
DET är ingenting att uppröras över. Men Mona, Mona kan de aldrig hata/ hota/ kränka nog.

Jag mår illa. Och jag är på din sidan Mona. Alltid. Cover your back.

Puss/ Asta

6 kommentarer:

 1. Jag har missat detta fullständigt. Bara sett nåt om nåt fejkat livvaktsintyg och en total negöring av Mona signerad Britta Svensson. Jag får nog läsa på...

  SvaraRadera
 2. Jag står oxå kvar på Monas sida. Alltid.
  Känns som det här intyget är lurt. Dessutom var det 'bara' 17000 i månaden som fattades - inte nästan 80000 som tidningarna rapporterade till att börja med.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är så synd och så sorgligt. Och hade hon varit man hade inget av det här blivit rubriker. Djävla skitsamhälle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det tror jag nog. Ta Mp gate som exempel eller Cecilia Stegö Chilò och Tobias Billström som inte betalat tv licens eller Maria Borelius som fifflat med skatten. Spelar ingen roll vilken könstillhörighet man har fifflar man så får man stå sitt kast och ta sitt ansvar och det har nu Mona gjort tycker jag.

   Radera
 4. Mona har aldrig varit min favorit varken nu eller tidigare, bl a för, som jag uppfattat, sin arroganta attityd och sitt nedvärderande sätt mot dem med för henne avvikande åsikter. Jag har dock haft respekt för hennes engagemang. Men det hon nu åstadkommit är mycket uselt, en person med den ställningen och uppdraget ska inte fiffla, ljuga, svamla m m. Riktigt lågt och för mig betyder inte beloppen i sig eller att hon är kvinna någon roll. Riktigt bedrövligt! /Mormor

  SvaraRadera
 5. Jag beundrar också Mona och hennes livsverk. Det var tungt när hon avgick som partiledare. Hade gärna sett henne som Statsminister men att gång efter annan hamna i liknande trubbel är inte ursäktligt. Det är inte bara fel. Det är klantigt och förbannat oproffisionellt. Hade gärna också sett ett värdigt slut på hennes karriär.

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare