torsdag 25 oktober 2018

Beklämmande var ordet

Bildresultat för körberg

Vad är det med män av den äldre generationen?
Varför kommer de ut som rasistiska och sexistiska skitstövlar en efter en med väldigt få undantag?
Vi ser det bland kändisar och dessvärre även i den privata sfären... jag skulle kunna namedroppa så det blev världens längsta inlägg... men ni vet ju själva.
Sist ut är Tommy Körberg som har åsikter om hur kvinnor bör klä sej.
Har vi inte för lite kläder på oss så har vi för mycket. Och allt ska givetvis män tycka till om.
Vad är det egentligen med dom?
Samma män gnäller ofta om att barn numera är bortklemade och curlade eller att tonåringar inte har någon hyfs men själva så beter de sej som första klassens skitstövlar helt utan reflektion. Uppenbarligen blev de inte hjälpta av den mer strängt fostrande handen. Så klart är de barn av en annan tid, men man ser ju inte alls samma mönster bland kvinnor.
Jag tycker det är beklämmande!

Kan det vara så att de känner hur det liksom skakar i de patriarkala strukturerna? Hur deras privilegier av att allmänt få bete sej bland kvinnor ifrågasätts och att kvinnor allt mer vägrar att inordna sej och hålla tyst?
Jag läste i Aftonbladet om en av alla dessa sexköpande män i Thailand som sa att kvinnorna där är som kvinnorna här var för 50-60 år sedan.
De hämtar "gärna" ett glas vatten, torkar svetten ur pannan och låter sej klappas på rumpan av en man gammal nog att vara deras morfar.
"Vem fan vill inte känna sej som en kung?"
Jag tror kanske få män har modet (eller dumheten) att säga så rakt ut men jag tror väldigt många män tänker så. De är svin helt enkelt!
De blir hotade av och klarar inte av kvinnor som tycker starkt och som kräver att bli behandlad som en jämlike.
Och i kommentarsfälten till artikeln så antingen försvaras beteendet eller oxå kommer "men gamla kärringar som åker till Gambia då."
För de är för små för att våga se bjälken i det egna ögat.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare