onsdag 31 oktober 2018

Så ytterst ynkligt.

Bilden kan innehålla: text


Den här typen av kommentarer besvarar jag så gott som dagligen.
Den är lite som ett kinderägg, innehåller både det ena och det andra av tokigheter. Något som rasisterna i 99 fall av 100 alltid har gemensamt är att de utöver sin intolerans för flyktingar har en riktigt risig kvinnosyn upptill (och ofta hånar homosexuella, förnekar klimatförändringar och går igång på hårda straff.)

Jag undrar hur många flyktingar den här snubben känner?
Hur många fruktansvärda människoöden han fått ta del av?
Jag känner rätt många och jag har mött och lyssnat på ännu fler.
Ingen av dem har varit några lyxflyktingar.
Inte en enda av dem har kommit hit för vårt välfärdssystem.
Inte en enda av dem hade hellre stannat kvar om det var möjligt.
Jag har lyssnat på människor som berättat om mördade och våldtagna familjemedlemmar. Om hur grannar förråder grannar. Om förföljelse.
Om flykt under hemska förhållanden. Jag känner en flyktingpojke som tog livet av sej för att han fick avslag och var så rädd att skickas tillbaka.
Jag har vårdat apatiska människor som sett så mycket lidande att deras själ har släkt ner. Jag har vänner som är familjehem åt flyktingbarn och som berättat om deras fruktansvärda livsöden.
Inte en enda jag mött kom för våra socialbidrag.

Jag undrar om den här snubben och andra som talar om läger är insatta i hur de ser ut och fungerar?
Eller nej det undrar jag inte för jag VET att de inte brytt sej om att sätta sej in i det, men jag tycker att om man så starkt förespråkar att människor ska bo åratal, decennier, kanske för alltid i läger med fattigdom, våld, utsatthet, sjukdomar och annat helvetiskt så borde de kanske vara insatta i just det.
Jag följer 2HelpingHands på både Instagram och Facebook. Det drivs av Eva, en helt fantastisk svensk kvinna som arbetar med att hjälpa flyktingar som hamnat i Grekland. Ta gärna en titt på hennes bilder och läs hennes berättelse.
Det är en ofattbar utsatthet och lidande dessa människor lever under trots att de nu är i ett land med fred.

Jag tänker att vi människor är förvisso formade av kultur, traditioner och religion men i grunden, längst in är vi alla väldigt lika. Hyser samma längtan och samma rädslor.
När mödrar sätter sina barn i rangliga överfulla gummibåtar för att passera ett oroligt Medelhav så gör hon det därför att det som ligger bakom henne skrämmer mer. Så skulle jag ha resonerat. Så skulle vilken mamma som helst resonerat.
Jag tänker att jag skulle ha vansinnigt svårt att lämna mitt land för att kanske aldrig mer återvända. Lämna mitt språk, mina vänner, mina barn kanske, ja allt som är mitt. Jag har talat med så många kvinnor som bär en sorg de aldrig kommer över att inte få vara "hemma." Många av de som kommit har dessutom haft goda liv innan kriget. Levt bra liv, haft vackra hem, haft ett sammanhang.
Det är obegripligt för mej att det finns folk som tror att "alla" som kommer hit gör det för våra socialförsäkringar. Skulle du själv lämnat ditt land i onödan för ett land med andra värderingar... säg Saudiarabien...  än dina egna för ex en bättre pension?

Vilka är de verkliga flyktingarna?
I Sverige så väl som i alla andra länder jag känner till är är hunger inte ett asylskäl. Asyl får den som flyr väpnade konflikter och förföljelser.
Vi tillhör, sedan åtstramningen 2016, ett av Europas striktare länder och slås endast av länder som Tjeckien, Polen och Ungern... ett inte allt för hedervärt sällskap. Varsegod att kolla upp.
När bomber faller över ditt huvud eller när IS som alla rasister ju är så rädda för HÄR knackar på din dörr spelar det knappast någon roll, och ska inte heller göra, vad du haft för inkomst före kriget. Hotet är lika reellt för det.

Avslutningen på inlägget tänker jag inte ens kommentera. Det får tala för sej själv. Att insinuera att "vänsterkvinnor" (beteckningen på alla som inte röstar SD el KD) skulle brinna för solidaritet och humanism av en egen sexuell agenda är ett lika vanligt som befängt argument när det kommer till den här typen av människor. Så ytterst ynkligt.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare