torsdag 11 oktober 2018

Hur kan det vara rasism om man bara säger sanningen?



Påfallande många rasister menar att de inte alls är rasister!
De är sanningssägare. Låter ju rätt så flott?
De är motsatsen till naiva, vänsterblivna, godhetsknarkare.
De är realister och de är oroade, men de är INTE rasister!
De är faktiskt så jävla nervösa att de är beredda att köpa en konservativ ekonomisk högerpolitik för att "få strängare tag" och "ännu mer stängda gränser."
Tja, det får väl kosta lite sjukvård och barnomsorg då.

En människa i min närhet tillhör just den här kategorin.
Delar frekvent och uteslutande nyheter som på något vis handlar om problemen med invandringspolitiken. Med invandrare. Med muslimer i synnerhet.
Det handlar om brott invandrare har begått, det handlar om slapp lagstiftning kring återvändare is soldater, det handlar om dokumenterat dålig kvinnosyn osv.
Ja  ni förstår.
Aldrig något positivt som en invandrare har gjort.
Aldrig om något brottsligt en svensk har gjort.
Ta med fan aldrig ens en söt kattbild ens.
Och det är då... då... det blir rasistiskt.

Jag är aldrig inne och läser på rasistiska sajter så som Realisten, Avpixlat, Nyheter idag, Fria tider och allt vad de heter men vad jag vet så ljuger de inte i sina artiklar. Nej, men de gör precis som min bekant ovan här, de delar ensidigt en negativ bild av människor med utländsk härkomst och är totalt likgiltiga för den kriminaliteten som svenskar ställer till med.
Då är det nämligen inte lika upprörande med att unga kvinnor våldtas längre eller om kvinnor misshandlas till lydnad inom äktenskapet.
Då viftas det bort... antingen beskrivs det som sällsynt eller oxå som om gärningsmannen då skulle vara sjuk. Till skillnad mot när han är muslim, då är det hans ursprung och religion som är orsaken.
Det är ju inte precis någon hemlighet att det riksdagsparti som pratar mest och högst om invandrares brottsproblematik är Sverigedemokraterna och de är oxå  det i särklass mest brottsbelastade partiet.
Samma sak var det med medborgargarderna som skulle "patrullera svenska gator för att kvinnor skulle känna sej trygga", där var en majoritet av startgruppen dömda för våldsbrott (ofta mot kvinnor!)

Jag citerar en av husgudarna GW Persson: " Invandringen till Sverige under de senaste femtio åren har haft stor betydelse för våra ekonomiska framgångar och tillväxt. Nittiofem procent av de invandrare och flyktingar som kommit hit är precis lika strävsamma och hederliga som de nittiosju procenten av vår ursprungsbefolkning är. Skillnaden på två procent är det givna resultatet av att det kostar på, både mänskligt och moraliskt, när man måste flytta på sig."
För så är det så klart.
De allra flesta människor som flyr hit gör det för att få ett bättre liv för sej själva och sin familj. Eftersom jag arbetat inom vården i många år så har jag lärt känna många människor som kommer från andra länder.
På den medicinavdelning där jag arbetade innan var kanske hälften av undersköterskorna av utländsk härkomst och majoriteten av läkarna likaså.
Alla dessa strävsamma människor som ställer klockan, går till jobbet, utför en arbetskraft med en kompetens som gör vårt land rikare, betalar skatt, köper varor osv... alla de människorna får aldrig några tidningsrubriker.

Bortsett från att den selektiva blicken och urvalet blir till en rasistisk handling finns ett annat rasistiskt problem (bara idag står det om tre olika svenska mördare och vår värsta våldtäktsman genom tiderna (oxå en riktig viking) i Aftonbladet men detta har inte rönt något intresse alls utav "Sanningssägarna.")
De problem vi ser för mycket av i våra storstäders förorter så som gängskjutningar, narkotikakrig, bilbränder osv är brott begångna av svenskar!
Ja, kanske många med utländskt klingande namn och mörkt hår men lik väl ungdomarna som är födda i det här landet, som har gått på föris och skola här.
Det visar på att problemet inte har någonting med etnicitet att göra, det beror på någonting annat. Något mer komplext. Inte lika lättlöst som utvisa-stäng gränserna- hårdare straff- mer poliser-lås in dom.
Det går naturligtvis att komma till rätta med men det kräver insatser både nu och sen och inom många olika områden. Skola, polis, socialtjänst, kriminalvård, fritidsverksamhet.
Sånt krångligt gillar inte populistiska partier eller deras väljare.


En annan sanning som sanningssägarna avskyr är det faktum att brottsligheten inte går upp. Gängskjutningarna har blivit fler, det är allvarligt men handlar ändå om ett fåtal hårt kriminella, men totalt sätt minskar brottsligheten.
Dom ljuger sa Bull
Klart de mörkar
sa Bill

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare